Gel Efendim GelHasretinle beni üryan eyledin Beklerim yolların gel efendim gel Gönül kuşu kalktı cevlan eyledi Beklerim yolların ali ali gel efendim gel Evvel ahir sensin dönmezem senden Leyli muhabbetin çıkarmı candan Gönül göç eyledi kevnü mekendan Beklerim yolların ali ali gel efendim gel Softalar çoğaldı haddini aştı Od düştü sineme yüreğim pişti Şimdi gayret şah-ı merdan'a düştü Beklerim yolların ali ali gel efendim gel Bozuldu yolcular yollarda kaldı Ayin erkan gitti dillerde kaldı Bendelerim zayıf hallerde kaldı Beklerim yolların ali ali gel efendim gel Abdal pir sultanım Allah diyelim Gelin nikabını elden koyalım Takdir böyle imiş biz ne diyelim Beklerim yolların ali ali gel efendim gel
Bugün ben şahımı gördüm Bir elinde zülfükar var Dane dane dökülüyor Dillerinde kahribar var Gel ey gönül yanlış gitme Gidip cananı incitme Bu yolda acele etme Acelede bin zarar var Mahzuni geçeyim dedim Ecelden içeyim dedim Dünyadan göçeyim dedim Sevdiğimden intizar var
töre anadolu (ne dersin,kara bahtımmm,paslı sazım,gülüşün varya,dertler bir yanda)bugünlerde bunlardan başka beni hiçbir türkü anlatmıyor gibi offfffffffffffff offfffffffffffff
Yine Sen Gönlümdeki Sevdan Tam Bitti Derken Kalbimdeki Yara Ey Oldu Derken Olmuyor Olmuyor Sensiz Olmuyor Yine Sen Yine Sen Düştün Aklıma Ne Yapsam Ne Etsem Acım Dinmiyor Sen Gittin Gideli Yüzüm Gülmüyor Diyemem Derdimi Kimse Bilmiyor Yine Sen Yine Sen Düştün Aklıma Bitmeyen Şu Çilem Nedendir Neden Aşk Ferman Dinlemez Bilmem Ki Neden Maziye Hayale Tam Daldım Derken Yine Sen Yine Sen Düştün Aklıma
çiya ezim(dağ benim) - Hey Gökler bütün mevsimler tutsak düşse de yangına, her bahar dicle'yi emzirir dağlar bahar, dicle'nin dağları kucakladığı yerde başlar. alışamam ölüme alışamam, ölüm insana aykırıdır alışamam. susmak insana aykırıdır susamam. yanıbaşımda bir yangın, eti yanar vatanımın susamam. yanıbaşımda ölüm çalıyor kapıları duramam. çığlık olmak ama her sessizliğe çığlık olmak insana yaraşır ölüme direnirim tırnağımla dişimle ama alışamam ölüme bir başına olmak önemli değil bir gül, bir gül bırakabilmek arkadan gelenlere tek başına bir mum devririr geceyi tek bir can neleri neleri devirmez ki? nedir bu sancı nedir? hasretin yine başladı, sol yanım seninle birlik işgal etmişsen yar ömrümü ateşin düşmüş canıma sen benim içimde ben diyarbekir içinde ağır ağır yanarım dönerim bitmez geçerim bir mermi gibi candan, yar sandan geçemem nasıl da özlemişem, sevda çeker canım yangındır gayrı bir uçtan bir uca sarılmıştır her yan yeşile, sarıya, kırmızıya. dağlar damar damar olmuş akar memleketin yüreğine bugün keskin bıçak ağzı da olsa gökyüzü bahar düşmüştür vatanıma mavi erguvan dallar fışkırmıştır topraktan can yürümüştür dallara gayrı dört mevsim bahardır dağlardan akar ne durursun ana görmisen kar erir her yanda ne durursun ana tilili çek, çek tilili hey göklere duman durmuş dağlar hey değirmenin üstü her gün yel olmaz dinle ağa dinle paşa dinle bey sen söylersin o susar mı bell'olmaz kızılırmak akar suyun içerler aç kalırlar yurttan yurda göçerler varıp eylem köprüsünü geçerler kimler ölür kimler kalır bell'olmaz öldüler mi kaldılar mı bell'olmaz ummam artık olanlar böyle olsun yeni çağda mızrak çuvala girsin vergi dersin sorgu dersin can dersin dayanır mı buna yürek bell'olmaz sen söylersin o susar mı bell'olmaz kimler ölür kimler kalır bell'olmaz şiir: savaş ezgi söz: fazıl hüsnü dağlarca müzik: grup yorum
Sakin göllerin kuğusuyduk Salınarak suyun yanağında Yarılan ekmeğin buğusuyduk Göğsüm daralıyor yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Biri saksımızı çiğneyip gitti Biri duvarları yıktı, camları kırdı Fırtına gelip aramıza serildi.. Biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri Her şeyi kötüledi, bizi yaraladı.. Biri şarabımızı döktü, soğanımızı çaldı, Biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu! Dedim ya, ciğerim yanıyor, yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Göğsüm daralıyor yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Dağlarda çoban ateşiydik Dolanarak mavzer yatağına Ceylanın pınara inişiydik Göğsüm daralıyor yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Birer yolcuyduk aynı ormanda kaybolmuş Aynı çıtırtıyla ürperen bir serçe Hep aynı yerde karşılaşırdık tesadüf bu Birer tomurcuktuk hayatın kollarında Birer çiğ damlasıydık Bahar sabahında, gül yaprağında.. Dedim ya, hiç yoktan susturuldu şarkımız Yüreğim kanıyor, ciğerim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Göğsüm daralıyor yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle
Emre saltık-ölesiye özledim Hasretinden aklar düştü saçıma Dağlar taşlar dayanmıyor acıma Hasretliğin ağır gider gücüme ölesiye ölesiye özledim Sevdaları yüreğime gizledim Gelir diye yollarını gözledim Çeviremem akıp giden zamanı Durduramam içimdeki isyanı Bana düşman eylemişsin sevdanı Ölesiye ölesiye özledim Sevdaları yüreğime gizledim Gelir diye yollarını gözledim Acılarda hesap sordum kendime Bülbül gibi yanar oldum gülüme Ayrılığın salar beni ölüme Ölesiye ölesiye özledim Sevdaları yüreğime gizledim Gelir diye yollarını gözledim.