Yarim Sevdan ile düştüm yaban ellere Dalıp çıktım ateşlere küllere Giyin demir çarık gel ardım sıra Dağlara yollara çöllere Diyardan diyara bir yol sor beni yarim benim yarim Bul beni yarim yarim göre beni yarim yarim Ah beni beni Sen kalem ol bende kağıt Yaz beni yarim yarim Ciz beni yarim yarim Çöz beni yarim yarim Ah beni beni Kuraban olam mızrak tutan ellere Yanık yanık türkü giyen dillere Dertli dertli name çalan dillere Daglaya yolara çöllere Diyarda diyara bir yol Sor beni yarim yarim Bul beni yarim yarim Gör beni yarimyarim Ah beni beni Sen kalem ol ben kağıt Yaz beni çiz beni yarim yarim Çiz beni yarim yarim Gör beni yarim yarim Ah beni beni...
Niye böyle dargın bakarsın Niye böyle dargın bakarsın Sen beni sözümde durmaz mı sandın Hatırın hoş olsun birin bin olsun Yalınıza sabah olmaz mı sandın Haldan bilenlere hayran olurum Gönülden sevene kurban olurum Sen birin bulmuşsun ben de bulurum Bu gönül bir güzel bulmaz mı sandın Güzeller güzeli bulmaz mı sandın Karacaoğlan der ki böyle olmasın Arada engeller murad almasın Sana senden olmuş benden olmasın Herkes ettiğini bulmaz mı sandın
kime de ömür sökenim sitemin kime? sevdamı ayazda bırakıp giden gözlerini götürüp yüreğim söken zülfünün telinden kefenim diken sen değil misin sitemin kime? kime de ömür törpüsü sitemin kime? ölsem bile ömür boyu yasın tutarım geceleri karanlığa yalnız yatarım yürek soysuz olsa söker atarım diyen değil miydin sitemin kime? yürek hacze düşse söker atarım diyen değil miydin sitemin kime ? kime de ömür yakanım sitemin kime ? seyduna aldandı yürekten oldu gözlerine sevdalandım göz yaşım oldun.. geriye yarım ses yarım can kaldı kimede ömür yiyenim sitemin kime? geriye yüreksiz yarım can kaldı kime de ömür sökenim sitemin kime?
Sevdim seni sevmiyorsun Aska kiymet vermiyorsun Vefa nedir bilmiyorsun Cennet olsam cehennemsin Günahtan gayri nemsin Maksat ayri yürek ayri Anladim anladim bitsin Anladim benim degilsin Anladim gönlün sevinsin Olamayiz senle gayri Yolumuz ezelden ayri Anladim yarim degilsin.. Gülün olsam soldurursun Kulun olsam öldürürsün Yarin olsam kandirirsin Basim öne egdirirsin Beni ele güldürürsün Yol tek olsa hedef ayri Anladim anladim bitsin Anladim benim degilsin Anladim gönlün sevinsin Olamayiz senle gayri Yolumuz ezelden ayri Anladim yarim degilsin.. ve nokta.
Be Hey Vicdansız Yüreksiz Öl Deseydin Ölmez Miydim Sen Efendi Ben De Köle Ol Deseydin Olmaz Mıydım Tutuşurdum Ateşinle Ölürdüm Senin Uğrunda Diz Çöküp Önünde Secde Kıl Deseydin Kılmaz Mıydım Gerek Yoktu Yanmalara Yanıpta Kül Olmalara Benim İçin Ummanlara Dal Deseydin Dalmaz Mıydım Bilirsin Sevdandır Ahtım Ne Taç İsterim Ne Tahtın Yüreğinde Bin Yıl Mahkum Kal Deseydin Kalmaz Mıydım Yanardım Yanardağ Gibi Püskürürdüm Lavlar Gibi Sonbaharda Yaprak Gibi Sol Deseydin Solmaz Mıydım Şansım Ayrılıktan Yana Kül Olmuşum Yana Yana Erkan Yoksuli Sen Bana Kul Deseydin Olmaz Mıydım
Emre saltık-ölesiye özledim Hasretinden aklar düştü saçıma Dağlar taşlar dayanmıyor acıma Hasretliğin ağır gider gücüme ölesiye ölesiye özledim Sevdaları yüreğime gizledim Gelir diye yollarını gözledim Çeviremem akıp giden zamanı Durduramam içimdeki isyanı Bana düşman eylemişsin sevdanı Ölesiye ölesiye özledim Sevdaları yüreğime gizledim Gelir diye yollarını gözledim Acılarda hesap sordum kendime Bülbül gibi yanar oldum gülüme Ayrılığın salar beni ölüme Ölesiye ölesiye özledim [COLOR=#9932cc]Sevdaları yüreğime gizledim [COLOR=#9932cc]Gelir diye yollarını gözledim. [COLOR=#9932cc] [COLOR=#9932cc] [COLOR=#9932cc][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
Viran olmuş bizim köyler Yalnız kalmış menevişler Kurban olsun sana eller Çok özledim Dersim seni Munzurun soğuk suları Serin olur yaylaları Issız olur geceleri Çok özledim Dersim seni Buralarda yaşanmıyor Kimse beni anlamıyor Dersime hiç benzemiyor Çok özledim Dersim seni Anonim Dersim
e bebegim kirmizi pabuclari duruyor basucunda basi dusmus yastiga uyuyor misil misil e bebegim e minik minik kollari dusmus iki yanina dalmis pembe duslere dunyalardan habersiz e bebegim e gunlerin getirdigi mutluluk olsun sana sevdigin ve sevildigin bir hayati sur bebegim gunun gunden guzel olsun e bebegim e minicik yastigini paylasmis bebegiyle alacaklarmis gibi sarilmis elleriyle e bebegim e gunlerin getirdigi mutluluk olsun sana sevdigin ve sevildigin bir hayati sur bebegim gunun gunden guzel olsun e bebegim e