-Şimdi- Biliyorum kimse umursamayacak, garip gecelerde, saçmasapan yerlerde, çoğu kullanılmış peçetelere yazılan bu iç döküşleri.. Ne yapsam başa çıkamıyorum bu benle, ve gecelerde aynı şekilde...
Adı rüya ama kanmadım. Uyansam boş, nefes alsam nafile... Onca pişman yılın ardından, dünyaya küsüşüm gözlerinden... Gelme demedim mi gecelerime!
Bu sabah bir türkü doğdu gözlerime, Adı sen, Yağmurla geldi sözleri gönlümün yanaklarına çisil çisil, Yazdım yazdım, kalemim bitinceye kadar yazdım, Mısralardaki kelimelerin anlamı yeniden doğmakmış, O kadar alıştırdın ki varlığına, Seni göremediğim günler de bir türkü oldun dudaklarıma Bir gün mü uzak, yoksa sen mi? İkisi de imkansız kadar imkansız, Aslında biliyorum, Sende olmayacaksın, o günde asla gelmeyecek, Nefesin kadar yakın olsam da, Bir girdabın dönencesi kadar uzaksın, Ne yapılır adı sen? Ne yapılır bilmem ama bir gerçek var ki, Yağmur yağmasa da gözlerim ıslak, Rüzgar esmese de gönlümde fırtınalar, Güneş doğmasa da güneşim oldun Hem gönlüm yorgun, hem de dilimde tükendi kelimeler, Bir çare arasam da biliyorum ki çare sensin adı sen, İşte imkansızın zindanlarında ki çare, Sen ne kadar imkansızsan çarede bir o kadar imkansız, Çözemedim yeşillim kara telli girdap düğümlerini, Alamadım uçurum bakışlım delikanlı yüreğini, Sevemedim seni benim sevdiğim kadar beni sevebilecek birini, Biliyorum sonu hüzün olacak bu sevdamın, Çünkü adı sen, soyadı imkansız, Bunun anlamı da şu; Demek ki sevdam hem adsız hemde soyadsız, Bu sonda yüreğimin kabul edemeyeceği kadar imkansız…
"Sen gidenlerden bi sevgilisin.. bi demet kırçiçeği kara haziranda .. mavi okyanuslarda küçük bi sandal yüreğin.. ellerini ısıtmakta bilmediğim bi el.. belki;… uzak diyarlarda bilmediğim bi başka zamanda ve bi baksa yerde yüreğin… bense gölgesinde kaldığım ayrılıkların giden sevdalara bakan yüzü oldum …yanmaktan yoruldum… üşüdüm.. prangalar taktı meçhul sevdalar yüreğime… suretsiz bedenlerde seviştim… sabahsız gecelerin koynunda uyandım… sana ağlarken geceye yandım… gece suskundu.. zaman kimsesiz… yelkovan zamanın neresinde bilinmez kalmış yalnız ve bi başına… hayat … evet hayat denilen sahipsiz piyes son kez perde der.. ve açılır yüreğimin katran karası acıları dökülür ortaya .. üstüne sensizlik vardır bahar kokan matemli zamanlarımda… evet belki son sahnem .. belki zaman tükeniyor usul usul… gitmek vakti belki… birazdan kapanacak perdeler son kez.. bi kaç kısık alkış sesi yükselecek belki biraz ağıt… sazendeler ağlayacak geceye.. unutma sevgili bi perde kapanmıştı gidişinle … ardına bakmadan gittiğin sensizliğe sürgün ettiğin ayazlı karanlık bi geceydi… hiç unutmadım … gözyaşlarımla suladım .. utandım suretimden … sensizliğimden utandım … hiç bakmadım aynaya … hiç yitirmedim umudumu çünkü yanıyordum hep .. bi yerlerde sen vardın biliyordum… ama üşüdüğümü anladım bu gece… sen belirsizliklerin içinde bi zamandasın .. anladım.. biliyorum… ve yanmaktan yorulduğumu anladım… üşüdüğümü anladım ilk defa.. yokluğu yaşadım .. ve gittiğini anladım … perdeler kapanacak birazdan… ben karanlığıma gömüleceğim … ve bitecek bu kimsesiz deli yangın…. "
Büyüdün! Yollarına aşkı naçar haykıran çocuklar yürüdü Uzadı, üç hilali yüzünün Bıraktın kendini… Sevgilim Sevgilin seninle büyüdü!
Gittin... gittim.. gittik... Dönüşü imkansız bir yol, Ulaşılması imkansız bir biz... Kan damlarken yüreğimizden Sahiplenemediğimiz duygularımız ağlıyor duyuyor musun? Ama duyamazsın ki... Sen beni hiç sevmedin ki...
(sana doğru geliyorum../..yolların açık mı?. saçlarımı uzatıyorum sevgilim gelince parmaklarını uzunca gezdiresin diye, ısıtasın diye saçlarımı uzatıyorum beni öpünce yüzüne dokunabilsinler diye ah bu hasret! yönünü bilen ama gidemeyen bir yelkenli içimde... bilmediğim topraklara emanetimsin korkuyorum, korkuyorum../..sesimi sesinden düşürme! sabun köpüğü gibi yaşanıyor aşklar artık insanlar ellerini yıkayıp çıkıyor ama aşk korunmak istiyor sabır istiyor anlayış istiyor aşk../..sevilmedikçe solan bir çiçek sevgilim şevkat istiyor ..ve ben saçlarımı uzatıyorum gelince avuçlarına geçirip, aşkla öpebilesin diye saçlarımı senin için uzatıyorum sevgilim gözlerindeki mavide aşkla dalgalansınlar diye
Gidersen yıkılır bu kent kuşlar da gider Bir nehir gibi susarım yüzünün deltasında Yanlış adresteydik kimsesizdik belki Sarışın bir şaşkınlık olurdu bütün ışıklar Biz mi yalnızdık durmadan yağmur yağardı Üşür müydük nar çiçekleri ürperirken Gidersen kim sular fesleğenleri Kuşlar nereye sığınır akşam olunca ...
Anlamsız bir gülümseyişle giderken sen Ben içimde duyduğum bir buçuk acılı öfkeyi söyle nereye kusayım ?
Küçük bir yansımaydın Aynada… Bakmaya doyamazdım Sana… Donup kalırdım güzelliğine… Vuruldum… Parça parça yalnızlığa bölündüm… Sen yansımanı ben(se) seni kaybettim...
Gözlerime saklarken seni, Beni yalnız bırak diye değil; Beni sende yaşat diye dudaklarıma mühürledim seni.. Bir fincan umut ile yetinmeyi öğretirken yüreğime, Hasreti zehir bildim cümlelerde.. Bir gül'e sararken gözlerimi, Unut diye değil; Gözlerinde bir renk olmayı diledim.. Şimdi söz bitti.. Hasretin bir kış gibi soğuk. İçim, dışım hazan.. Gül'ler güneş'e doymadan, Sen gözlerindeki baharla gel yüreğime.. Ve ben düşmeden düşsüzlüğüme, Gözlerimden yakala beni ey Aşk !
Ve rüzgar diye bağırırken martılar Ben duymazdan geliyordum gökyüzünü Ve hükümsüzdü bütün bildiklerim…
Hadi git... Yangın yemiş türküler gibi git... Kalmasın gök mavisi ezgimde, Su yeşili akmasın yüreğimde, Bir solukta sussun ayrılık gülüm, Tamamlanmış yalnızlık olur ömrüm...
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın... Denizler ortasında, bak yelkensiz bıraktın... Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı, Beni sensiz bıraktın, Beni bensiz bıraktın...
Bir gün: Bakarken yarınlara,aynı denizin rıhtımında; Bir martı çığlığında hayalin, Bir martı kanadında savaşım, Bir martı sıfatında umutlarım... ...uçar,gider sevdiğim. Belki aynı gün: Bakarken kıyıya,yaşam denizinin ufkundan; Bir martı çığlığında hayalim, Bir martı kanadında savaşın, Bir martı sıfatında umutların... ...uçar gider sevdiğim. Elbet bir gün: Coşarken acılarımızla ve... ...ve savaşırken o denizin ortasında dalgalarla; Bir martı çığlığında hayaller, Bir martı kanadında sevgiler, Bir martı sıfatında umutlar... ...uçar konar penceremize sevdiğim.
Zaman bitirmiyor zaman dindirmiyor zaman eskitmiyor bu pencerelerin dili yok benim gibi beklenen sen oluyorsun bekleyen ben hiç aramadığım kadar arıyorum hiç beklemedigim kadar bekliyorum yine siniyor köşeme susyorum.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x600 and weights 469KB. Ben bu oyuna son veriyorum... Çözülmüş duygularımın esareti bağlıyordu... Seni bana... Ben o esareti kaybettim... Azad ediyorum seni...