paylaşımlar için teşekkürler değerli can gündem haberlerini bekliyoruz . kadın onlar için hep ikinci plandaydı zaten öne alınması mümkünde değil her can aleviler gibi yaşamıyor malesef biz baş tacımız yapıyoruz
FLAS FLAS FLAS.. aleviyet yarin al eve yet eki veriyor. Allah'in adresini, insanda tecelli ettigi yeri aciklayacagiz. bana egilsin melekler madem ki ben bir insanim. her ne ararsan kendinde ara. bayinizden aleviyet yaninda al eve yet istemeyi unutmayin.. aleviyet bunyesine bir de al eve yet ekini eklemis bulunuyor :T
yaziyor yaziyor... aleviyet yaziyor.. Allah'in adresini yaziyor... canlar, gunaydinlar, bugun sozumuzde durup en carpici aciklamayi yapacagiz. en buyyuk olay insan kalbi kirmamaktir tam aksine kazanmaktir. zira yaradanin yaratttigi en mukemmel varlik insandir. Allah Kuran'da size sah damarinizdan daha yakinim deyu buyurmaktadir. peki Allah nerede ? Insan vucudunda Tanrinin bir evi vardir ki o da insanin kalbidir. Kalbin tam ortasindadir. "ben size sah damarinizdan daha yakinim" dedigi yer kALp ve AkiL dir. Allah kelimesinde yer alan AL hecesine dikkat buyurunuz. kALb'in tam ortasinda iken AkiL'in basindan sonuna kadar yer aliyor. AkiL gibi gorunmez, kALp gibi carpar. fenafillah asamasinda olanlarin dile getirdigi derin sozlerin belgesi budur. Allah'i bulan, deyislerinde nefeslerinde baska bir isimlendirmenin pesine duser. Tanri gibi Huda gibi, ILAh gibi Hak gibi.. arayisimiz ilim ve bilim olceginde devam etmektedir. son olarak; hic kimse gormek istemeyen kadar kor degildir. dolayisi ile 1. ve 2. kapinin zerzenislerine pek itibar etmeyin. bir sonraki konumuz asagidaki eser olacak, belgesiz konusmuyoruz. Aleviyet cok ozel bilgileri paylasabilen gazata :T
bu eserde dile getirilen anlam; arastirmalar da ozune inen, kapilari bir bir acan dervis aynaya bakiyor. aynada kas goz ve burunda alla kelimesini goruyor. a kas ve gozunuzdur. iki LL burundur. AllA seklinde avuc iclerindede vardir. Al i isminde i takidir. Allah'in isimlerinden biride Ali dir yani yucedir. inancimizin sirlarindan birisi de budur. insana verdigimiz deger yukledigimiz anlam boylesine buyuktur. aleviyet hakkiyla insan gazata :T
FLAS FLAS FLAS.. ilk helallesmeyi ogretmenlerle yapiverdi.. kolay gelsin.. Vaatti; hayal oldu! AK Parti'nin seçim öncesi vaat ettiği 15 bin öğretmen ataması yarı yarıya azaltıldı. aleviyet helallesmiyerek en dogru karari veren gazata :T Habercem.com.tr
%50 oy aldik defolun gidin haberi! mahalle baskisindan carsi baskisina.. bu ulkede ramazan orucu tutmadigi icin dayak yiyenler, sunni oldugu icin degil alevi oldugu icin yakilanlar oldu. bir ulke istiyorum bunlar olmasin. tek vucud olabilecegimiz, bunlari yasamayacagimiz.. bir ulke istiyoruz iyi yonetilsin. bu tur cirkin olaylar gerceklesmesin. iyi bir yonetici adayiyiz. yasadik yasatmayiz. ey dunya duy sesimizi.. aleviyet yeri geldimi bam telini sizlatan gazata :T habere buradan
300 öğrenci Rusya´da burslu nükleer eğitimi görecek, santralda rol alacak alinacak adaylara bas aktorunden figuranliga kadar cesitli roller verilecektir; amma; 1.sunni olmak yetmez sunnici olmak. 2.badem biyikli olmak 3.aldatma ve kandirma partisine oy vermis olmak. 4.cift karili olmak 5.eslerinin akp sitili turban takmasi 6.bes vakit namaz kilmak 7.oruc tutmak 8.zekat vermek baslica hatta olmazsa olmaz olan aranan ozelliklerdir.. dipnot: alevi olup yazilida gecen sozlude elenecektir. yorulmamalari rica olunur. ey Rusya ; alevi gencleri uzerinden cok ekmek yedin! genclerimize sahip cik. bizler KAPitalizmin KABina SOSyalizm SOSunu doken gencleriz. hakkimizi yedirmeyiz! helallesmeyiz! iste o kadar! Aleviyet taa buradan Rusya'ya cagri yapan tek gazata :T ey rusya haberimiz
sevgili pek muhterem cok kiymetli candan aleviyet okurlari.. hepinizi sevgiyle selamlariz.. malumunuz 4 Kapi bizimdir. erenlerin her meyvasi dunya insanini ilgilendirir ve kalici, etkileyicidir. bu yolun kapilari ise dorttur. seriat tarikat marifet hakikat Baris ustayi bile etkiledigimiz ise ortadadir. Barisim uzaktan geldim Dort kapi onunde durdum Dort kapidan gecemezsem Geldigim gibi giderim aleviyetv gururla sunar :T
SABAHAT AKKİRAZ: BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE BİAT YOK 12 Haziran'da'da CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen sanatçı Sabahat Akkiraz, CHP'de son günlerde yaşanan hareketlilikten, Kürt ve Alevi sorunlarına, sanatçı duyarlılığından Başbakan Erdoğan'ın seçim çalışmaları sırasında söylediği sözlere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. İşte satır başları: KEMAL BEY'E HAKSIZLIK YAPILIYOR CHP 80 yıl olmuştur siyaset yapar. Yüzde 1 de oy da alsa başarılı gibi söylenir ama kimse onları kurultaya davet etmezdi. Şimdi Kemal Bey'e çok haksızlık yapılıyor. Seçimlerde çok iyi bir performans gösterdi. Çok çalıştı. En güzel tarafı da herkesi kucaklamak istemesiydi. Kimseyi ayırmadı. Kemal Bey'i başarılı buluyorum' 72 MİLLETE AYNI NAZARDAN BAKARIZ Etnik köken üzerine yürütülen milliyetçiliğin her türlüsünü tehlikeli buluyorum. Kendi felsefemizden örnek vermem gerekirse şunu söyleyebilirim. Biz 72 millete bir nazardan bakarız. O yüzden insanları ayırmıyoruz. Seçim bölgemdeki mahalleleri gezdiğimde özellikle gelir seviyesi daha düşük ilçelerde, insanların ayrışmış olduğuna tanık oldum. Kürtler ayrı bir mahallede, muhafazakar diye tabir edilen vatandaşlarımızın başka yerlerde yaşadıklarını gördüm. Aleviler ile Sünniler yan yana gelmekten çekiniyordu. Bu çok acı bir tabloydu. Beni en çok üzen durum bu oldu. Toplum olarak tahammül kültürümüzü mü kaybettik? Ya da kaybettirildi mi?' KÜLTÜRÜMÜZDE BİAT YOK Avrupa'da dünyanın her yerinde rahat yaşayan insanları görünce bizim insanımızın da artık rahat yaşaması inancıyla siyasete girdim. Aday olmadan önce Kemal Bey ile görüşmemizde söylediğim bir söz vardı. O da 'Ben ozanlık geleneğinden geliyorum. Ben hep halktan yana taraf olacağım. Benim tarafım belli' demiştim. Bizim kültürümüzde biat yok. Sadece el kaldıran bir vekil olmayacağım. SANAT OLMAZSA BİR ŞEYLER EKSİK KALIR Sayın Başbakanın sanatçılara yönelik sarf ettiği 'Sanatçı müsveddeleri' sözünü son derece kırıcı buldum. Kazlıçeşme mitinginde onu ifade etmeye çalıştım. Sanatçı kolay yetişmiyor. Kültür ve sanat bir ülkedeki gelişmişlik göstergeleridir. Ne kadar iyi binalar yollar, iş merkezleri alışveriş merkezleri de yapsanız onu neyle tamamlarsınız. Onu sanatla tamamlarsınız. Sanat olmazsa bir şeyler eksik kalır.' ALEVİLER BAŞBAKAN'A KIRGIN İnanç özgürlükleri noktasında sorunlarımız devam ediyor. Alevilerle ilgili Sayın Başbakan'ın çok üzücü sözleri oldu. 12 Haziran gecesi ise 'helallik' istedi. Milleti kıracaksın, insanları üzeceksin sonra çıkıp helallik isteyeceksin. Sayın Başbakan meydanlarda Kılıçdaroğlu'nun Alevi olduğunu söyleyerek toplumsal reaksiyonu ölçmeye çalışmıştır. Bu durumdan insanlarımız kırılmıştır. O baskıyı daha fazlasıyla üzerlerinde hissettiler. Ben onların da sesi olayım diye yola çıktım. Alevi sorunlarının hangisi çözüldü? 12 Haziran gecesi hiçbir Alevi rahat uyuyamadı. Çünkü korktular. Estirilen hava korkuttu. Baskı ve ötelenme vardı. Bülent ŞANLIKAN / AKŞAM
AKP merkezli derin ittifak boş durmaz MHP lideri teşkilata gönderdiği genelgede, bugüne kadar hiçbir siyasi organizasyonun muhatap olmadığı saldırılarla karşılaştıklarını belirterek, 'Oyunların sonuca ulaşamaması için saflarımız sıkılaştırılacaktır' dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'nin etnik kimliklere kucak açan anayasa planladığını, buna direnç göstereceği için MHP'yi baraj altında bırakmak amacıyla bir takım oyunları gösterime sunduğunu savundu. Bu şartlarda MHP'nin yüzde 13'lük oyunun başarı olduğunu belirten Bahçeli, 'AKP merkezli derin ittifak bundan sonra da boş durmayacak' dedi Teşkilata genelge gönderen Bahçeli, seçimin analizinin yapılması ve bir ay içinde genel merkeze rapor iletilmesi talimatını verdi. Bahçeli'nin mesajları şöyle: ATEŞ ALTINA ALINDIK: 12 Haziran seçimlerinden önceki bir buçuk aylık zaman zarfında partimiz adeta ateş altına alınmıştır. Baraj altında kalması, itibarını kaybetmesi ve yıkılması için iğrenç ve aşağılık her oyun gösterime sokulmuştur. MHP'yi köşeye sıkıştırmak için AKP'den aldıkları destekle sefere çıkan şer odakları; kutlu davamızın kimliğini ve hatıralarını da şerefsizce kullanmaya ve kendi pis emellerine alet etmeye cüret etmişlerdir. EL ALTINDAN BROŞÜR DAĞITTILAR: Türk siyasi tarihi, partimizin maruz kaldığı bu saldırıya bugüne kadar hiçbir siyasal organizasyonun muhatap olmadığını göstermektedir. Partimizi hedef alan ve kaset komplosu taraflarının istifa etmediklerine dair şayiaları el altından dağıtılan broşürlerle ve münafıkça yaydıkları tezviratlarla gündemde tutan vicdansız ve seviyesiz AKP kadroları olmuştur. Ne var ki aziz milletimiz MHP'yi asla sahipsiz ve bir başına bırakmamıştır. Tertipler, oyunlar ve MHP'siz Meclis projeleri sandıkta yerle bir olmuştur İFTİRA VE ÇİRKEFLİK: AKP zihniyeti kadar; haramla helal arasındaki sınır çizgilerini ihlal eden, sevapla günahı birbirine karıştıran; yanlışa, çirkine ve kötüye mazeretler bulma densizliğini gösteren başka bir partiye Türk siyasi tarihi şahit olmamıştır. Bu ortamda MHP'nin yüzde 13'lük oyu başarıdır. SAFLAR SIKLAŞTIRIN: MHP'yi baraj altında bırakamayan AKP merkezli derin ittifak bundan sonra da boş durmayacaktır. MHP üzerinde operasyon yapmaktan vazgeçmeyen malum çevreler, bu defa da ısrarlı ajitasyonlarla ve sinsi yönlendirmelerle Türkiye'de kardeş kavgasının pimini çekmek için uygun ortam gözleyeceklerdir. Provokasyonlara karşı azami bir şekilde dikkate edilecek, oyunların sonuca ulaşamaması için saflarımız sıkılaştırılacaktır. BEYANATLARA DİKKAT: Türkiye'nin önünde çok önemli 3 konu başlığı bulunmaktadır. Yeni anayasa, mahalli idareler seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu konularla ilgili Genel Merkez'in belirlediği politikalar titizlikle takip edilecek, yerel düzeyde yapılacak beyanat ve açıklamalarda Genel Merkez'in çizdiği sınırlar içinde kalınacaktır.
Yahudiler bizim kardesimizdir. Acida kederde bir kaderimizdir. Aleviyet kesinlikle irkcilik, antisemitizim ve yabanci dusmanligini kinar reddeder :T Kurtlar Vadisi Avrupa Parlamentosunda tartışıldı AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle, Avrupa Parlamentosu´nda Kurtlar Vadisi: Filistin adlı film konusunda verilen bir soru önergesini yanıtladı. Önergede, "Böyle bir film AB Üye Devletleri sinemalarında gösterilebilir mi, film katılım müzakerelerinde tartışılacak mı" gibi sorular yöneltildi. AB Komisyonu´nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Komisyon´un, Avrupa Birliği´nin üzerine kurulduğu değer ve ilkelerle uyuşmayan olgular olarak her türlü ırkçılık, antisemitizm ve yabancı düşmanlığı tezahürünü kınadığını ve reddettiğini bildirdi. Füle, Kurtlar Vadisi: Filistin filminin ırkçılık tartışmalarını alevlendirebileceğini, son kararın ise Türk mahkemelerine ait olduğunu bildirdi. Kurtlar Vadisi Avrupa Parlamentosunda tartışıldı - Milliyet.com.tr
*sayyin cumhurbaba gecmis babalar gununuz kutlu olsun oncelikle. *iki sorumuz var aleviyet olarak mumkun mu ? -tabii canim buyur.. *bu donem sandik demokrasi havarisi kesilen tayfanin -siz de dahil- bir donem demokrasiden sandiktan hitlerin cikmasi uzerine neler soyleyeceksiniz acep ? -bikbibikbibk... *anliyan anladi malum sure kisitli ikinci soruya gecelim *Esad'in konusmasi uzerine yorumlariniz oldu, bu yorumlarda sayyin Esad'in Sii olmasi bir onem tasidi mi ? -gakgukgakguk... *kopruleri atan itibar kaybeder amma cevap veremeyen derbeder.. *eye gunler dileriz.. aleviyet aninda goruntu ropartajlara imza atan gazata :T Köprüleri atan itibar kaybeder Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, parlamentonun 25. dönemi toplandığında herkesin kurallara göre hareket etmesi gerektiğini belirterek, âHerkes yemin edecek, herkes milletvekili olacak. Sonra farklı görüşlerin, bölgelerden gelecek sorunların tartışılabilmesi lazım. Kim köprüleri atıcı davranırsa, hem halk nezdinde itibar kaybeder, hem çok yanlış yaparâ dedi.Cumhurbaşkanı Gül, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ndeki Ankara Üniversitesi Solistleri tarafından verilecek konsere gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Seçimden sonraki sürece ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, seçimin geride kaldığını ve Türkiye'nin önünde önemli meseleler bulunduğunu ifade etti. âMeseleleri memleketin sahipleri, halkın yetki verdiği insanlar yoluna koyacakâ diyen Gül, bu ortamın yaklaştığını söyledi. Köprüleri atan itibar kaybeder - Hürriyet Gündem
bre zibidiler bu yangin elektrik kontagindan mi cikti!.. ey yezidin torunlari madimak katliamini aklamayin saklamayin! aleviyet genel yayin yonetmeni E=MC2 :T ''Sivas katliamı''nda zaman aşımı Sivas'ta, Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan ana davadan dosyaları ayrılan 7 firari sanığın yargılandığı davada, hakkında yokluğunda tutuklama kararı bulunan ancak bugüne kadar yakalanamayan sanık Cafer Erçakmak ile ilgili dosyanın ayrılarak başka bir esasta görülmesi, diğer 6 sanık hakkındaki davanın ise zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle düşmesine karar verilmesi talep edildi. devami
emeğine sağlık değerli can paylaşım ların ve havadislerin için çok teşekkürler. Hızır yardımcın olsun.
Hizir Ilyas cumlemizin yardimcisi olsun devran can. aleviyet; bu imkani sagladiginiz icin sizlere (yonetim ekibine) tesekkur etmeyi bir borc bilir. aleviyet tesekkur etti :T
egemen bagis ; vatan hasreti çeken zatın önünde saygıyla eğiliyorum aleviyet ; onunde egiliyorsun ya arkasındaki ideoloji bunlar ; sunnici islami degil Turkceyi Turkiyeyi yurtdisina aciyoruz izlenimini vererek Turkiye nezdinde mesrutiyet kazanma cabalari degil mi ? bu Turkce yarismasinin (sunni degil) sunniCI islam misyonerlik faaliyetlerini Turkiye´mize sunarken hazirlattigi bir kiliftir. kaldi ki boylesine onemli bir isin buyuk Turkiye olarak bir cemaata verilmesi kucuk dusurucudur. hakkinda uc dort yerde istihbarat raporlari olan feto´nun Turkiye'ye gelmesi zarardan cok yararimizadir. zira bu gelis Amerika'nin fetonun pabucunu dama atmasi demektir. haberden anladigimiza gore dugmeye de basilmistir. aleviyet gunun yorumu :T 'Vatan hasreti çeken zatın önünde saygıyla eğiliyorum' Bu gece yapılan Türkçe Olimpiyatları finalinde konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 'Atatürk adına nutuk atmaktansa hayallerini gerçekleştiren, ve vatan hasreti çeken zatın önünde saygıyla eğiliyorum' sözleri ABD'de yaşayan Gülen'in geri dönmesi için kampanyanın resmen başlatıldığı şeklinde yorumlandı. haber
Ban Ki-Mun yeniden seçildi BM Genel Sekreteri görevine devam edecek Birleşmiş Milletler, Ban Ki-mun'un 5 yıllığına ikinci kez genel sekreter seçti. BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, 67 yaşındaki Güney Koreli Ban Ki-mun oybirliğiyle yeniden genel sekreterliğe getirildi. Ban Ki-Mun guzel isim guzel insan.. bir kere isminin gobeginde KI (kamil insan) gizlidir. yine isminin sonu UN ile (united nations -birlesmis milletlerin ing. kisaltmasi-) bitmektedir. 67 arasi 6.5 5.6 olmasi bakimindan ilgiye degerdir. (kiyamet dosyamiz) Bankimun baba'ya acik mektup; Bankimun baba, aleviyet olarak oncelikle tebrik ederiz. yersiz ve zamansiz olarak mektup attik kusurumuza bakmayasin. kan dokmeden muslumanlastirdigimiz turklestirdigimiz topraklarda turlu turlu oyunlarla her bir koseyi yezidin torunlarina kaptirdik. cok az miktarda yerimiz ve zamanimiz kaldi. yakinda bu hizla rejim degisikligine de gidecekler. YEni turkiYE adi altinda denenmis osmanciligi pazarlarken yeyip yedirmemeyi planliyorlar. dunyamizinda bundan farkli bir durumda olmadigi aciktir. kiyamet dosyasinda yenilir yutulur gibi olmayan paylasimlarimiz oldu. biz ki sadece ulkemiz icin degil dunyamiz icin de bir umuduz hatta kerametler yoluyuz. sizden ricamiz ulkemizi guzel gunlere cikarabilmemiz icin destek bekleyisimizin olmasidir. olmadi bizlere (KABI) bir yer gosterin gidelim orada yasayalim. zira yasadiklarimiz, haklarimizin gasbi, bu baskilar yeter artik. tek dunya barisina giden yol KABI hareketinden gecer. ortadogunun anahtari bizim ilmimizdedir. kerametler yoluyuz.. bu acik mektubu veto edicek milletlere birer zeytin dali uzatarak sozlerime son veriyorum. aleviyet KABIlerin sesi olan gazata :T KABI : Kizilbas Alevi Bektasi InsaniKamil
bolgede sozu dinlenilen buyuk guc olabilmenin yolu siileri alevileri guclendirmekten gecer. hakem kuran olsun, gelsinler tartisalim. cenneti ve osmanliyi kaybeden bunlarin konusmaya dahi hakki yoktur. yarinlari da yoktur. kimin arkasindan gittigimiz cok onemli. kargadan kilavuz olmaz (rte) korler sagirlar birbirini agirlarla olmaz bu isler. aleviyet sozunu dudaktan gozunu budaktan esirgemeyen gazete :T CIA ajanından şok iddialar! Emekli CIA ajanı Rober Baer, Türkiye'nin "bölgede başlıca güç olabilmek için Şiileri zayıflatmaya çalıştığını" öne sürdü ve... Ortadoğu bölgesinde yıllarca görev yapan emekli CİA ajanı Robert Baer, Türkiye´nin "bölgede başlıca güç olabilmek için Şiileri zayıflatmaya çalıştığını" öne sürerken, Suriyeli muhaliflere Türkiye´den silah gittiği iddiasında bulundu. 1980 ve 1990 yıllarında Lübnan ve Suriye´de görev yapan emekli üst düzey CİA ajanı Robert Baer, EUObserver ile yaptığı mülakatta ABD ve AB´nin Suriye´ye yönelik politikasının İran´a zarar vermeyi, İsrail ve Lübnan´daki Hristiyanları korumayı amaçladığını savundu. Uluslararası ilişkiler konusunda yazı yazan Baer, ABD ve AB´nin Ortadoğu´da Sünnilerin yanında yer aldığını söyledi. Türkiye´nin de "bölgede başlıca güç haline gelebilmek için Şiileri zayıflatmaya çalıştığını" öne süren Baer, "Suriye´de temas ettiğim kişilerle hala konuşuyorum ve onlar, Suriye´ye (muhalefete) sadece Lübnan´daki Sünnilerden ve Irak´ın aracılığıyla değil, Türkiye´den de silah geldiğinden eminler" diye konuştu. Baer, Suriye´deki iç çatışmaların daha da tırmanması halinde Mısır´da olduğu gibi güvenlik kuvvetleri başındakilerin Devlet Başkanı Beşar Esad´ı feda ederek muhalefet ile bir anlaşmaya varacakları tahmininde de bulundu. MİLLİYET
atomu matomu birakta biraz bolgeyle ilgilen! dusman cogaltma zamani degil! aleviyet hiz kesmiyor :T Ahmedinejad, dünyaya meydan okudu İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin atom bombası yapmak için kimseden korkusu olmadığını, ancak böyle bir niyetlerinin olmadığını bildirdi. İran devlet televizyonunun haberine göre, Tahran´da bir atık su arıtma tesisinin açılışında konuşan Ahmedinejad, "Biz eğer bomba yapmak istersek kimseden korkmuyoruz. Bunu bildirmekten de korkmuyoruz. Kimse bir şey yapamaz ancak böyle bir amacımız yoktur" dedi. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu´nun İran´a karşı tutumunu da eleştiren Ahmedinejad bu kurumu çifte standartlı davranmakla suçlalayan Ahmedinejad, "UAEK ile her türlü işbirliğini yapıyoruz. Bunca işbirliğine rağmen bu kurum sürekli oyun bozanlık yapıyor. Kurumun başına bir avuç kukla görevlendirilmiştir. Japonya´daki depremin ardından, patlayan nükleer tesis hakkında Japon yetkililerin yanlış rapor vermelerine rağmen, kurum sesini çıkarmadı ancak İran´a gelince her seferinde bir kâğıt parçası oluşturup bizi suçluyor" diye konuştu. RADİKAL