alevilik ve kızılbaş

Konu, 'Alevilik Tarihi' kısmında fadime_sila tarafından paylaşıldı.

1. Daha öncede bahsetmiştim canlar benim anne tarafım alevi ama, düşkünlüğüm ibadetim düşüncelerim hep aynı sizler gibi ama bir yerde takılıyorum. Aslında ben takılmıyorum artık cvp vermekten bıktım aleviler farklı kızılbaşlar farklı sanıyorlar cemlerimizi farklı anlatıyorlar bizim mum söndü olayları varmış. Öle olduğumuzu sanıyor büyük bir kesim..
    Zaten herkezin bir arkadaşı veya dayısı bu mum söndü olayında oluyo
    ve gözleriyle görüyorlarmış annemlere sormaya hiç cesaret edemedim çünkü annem çok üzülür böle bir soruda beni yetiştiremediğini sanıcak bu konuda ama benim sormak istediğim,artık midemi bulandırmaya başladı bu sorular ne yapmalıyım fazla bir bilgimde yok benim bildiğim savaş esnasında savaşcılarımız ayrılsın diye tanıyalım diye kızılbir vala bağlamışlar başlarına ve bu isim ordan kalmış, canlar bu konuyu iyi bilenler aydınlatırsa cok sevinirim. Çünkü bizler kötü bişey yapmayız söylentilerde beni çok üzüyor.Beni anlıyacağınıza inanıyorum.

2. mihrican

mihrican Misafir

Arkadaşım hangi akla hizmetse bu soruyu soran bir çok kendiini bilmez bana da denk geldi... Bilmiyorum bu soruyu bana yönelten insanlar hiç düşünmüyolar sanırım kendilerininde bir ailesi olduğunu... Ben artık bu pilik soruyu soran insanları gıt zekalı kendini bilmez ve bu yaşlarına kadar hiç kendilerini geliştirememiş insanlar olarak kabul ediyorum... Böyle bişey varsa eğer sadece alevilerde yoktur eminim olduğuna inanmıyorum zaten... Gazetelerde olkuyoruz bir sürü ahlaksız aile facialarını namus yüzünden... Şimdi bunları yapan şerefsizlerin hepsi alevimi yanii... Bu soruyu soran insanlar kendi yaptıkları ört pas etmek için aleviliği bir hedef seçmişler sürekli onu topa tutuyorlar... Zaten hayatta hiç birşey öğrenememiş ögrenmemek içinde direnen insanlar bu alevi sünni vs. ayrımcılıklarını yapıyo... Ya ben bu soru sorulunca inanılmaz sinirleniyorum elim ayağım titriyo sinirden... Kısacası arkadaşım bu sadece alevileri sevmeyen bazı insanların alevileri psikolajikman yıkman yıkma çabası.... Başarıyolarda ben bu soru karşısında dediğim gibi bütün o günkü şevkim gidiyo yaniii... O yüzden bu sorulara kulk ardı edelim biz yapmadığımızı biliyomuyuz biliyoruz ozamanb gerisini yapan düşünsün... Biz neden onların kamburunu taşıyalım kii....

3. maviliman

maviliman Daimi Üye

Şimdi aleviliği anlatan güzel kitaplar hatta güzel tv kanaları çıkıyo ben bile alevilik hakkında bilmediğim şeyleri oradan öğreniyorum .neden fadime sıla sana bu soruyu soracaklarına gidip o kitapları okuyup, o tv kanallarını izleyip biraz aydınlansalar bu bu kadar zormu ben anlamıyorum neden bişeyler öğrenmemekte direniyo bu millet ya. Bizim insanlarımız bir kere önyargılı davranmaya alışmış kolay bilgilere alışmış kolay bilgiler demiyim kulaktan dolma bilgilere alışmış hangisi kolayına geliyosa ona inanıyo. Bir bakın bakalım bunlarla ilgili bir sürü kitap basılıyo açıp okuyun bu bu kadar zormu. İşlerine geliyo çünkü kolaya alışmış bizim milletimiz
    ben bizim ibadetlerimizde mum söndü göremiyorum
    evet üç mum var bunlar alevilerin cemlerinde ALLAH, MUHAMMET, ALİ adına bizim yolumuzu aydınlatması için yaktıkları mumlar ve bu mumları cem bittiğinde söndürüyorlar ve çok güzel bişi bunun neresi kötü ya bu bir ibadetin bir parçası lütfen bu soruyu soran insanlara arkadaşlarım bu cevabı verin birşey bilmiyorlarsa öğrensinler kendileri öğrensizler ya. Bizim ibedetlerimizde ahlaksızlık adına birşey yoktur bizim ibadetlerimiz allaha yapılan ibadetlerdir herkes gibi...Bizim ibadetlerimizi bilmeyen birkaç kendini bilmeyen bölücü kesimin bize attığı iftiralardır..

Sayfayı Paylaş