çok saçma bi yorumda bulunmuşşun sanem buna karşılık bişey derdim sana ama neyse...ya da şöyle diyeyim batmayacak şekilde tak sende...
Her türlüsü kar etmiyo çözüm ? takmamakta ..Ayrıca çatalının batmasında neden saçma oldu anlayamadım dilek hanımefendi ))))
bende bir sunni ile sohbet esnasinda onun anlattiklarina sahit oldum, esi takmis ve kayseride bir dugune gitmis orda cok tepki almis tabi, hatta biri koparmaya fln calismis ve esi orda masaya vurarak olaya tepki göstermis hani esime kimse bisey söyleyemz fln (kilici degil esini savunmus ). nasilki bi alevi hac tasiyorsa, takiyorsa ve bu fazla yadirganmiyorsa onlardan da elbette zülfikari tasiyan vardir, anlamini bilerek veya bilmeyerek... Zülfikâr'in imajı Zülfikâr (Arapça: ذو الفقار, Farsça: ذوالفقار), İslam dininin peygamberi Muhammed'in damadı ve dördüncü halife Ali'nin çatal şeklinde iki başlı kılıcının adıdır. Zû "sahip", fakara "deldi" demektir. Kelimenin tamamı delici anlamına gelir. Halife Ali'nin Uhud savaşında Kureyş´in önde gelen savaşçılarından dokuz kişiyi öldürdüğü, bu savaşta bedeninden yetmiş yara alarak son ana kadar peygamberi savunduğu, bu sebeple de Cebrail'in, âZülfikar'dan başka kılıç, Ali´den başka da yiğit yoktur.â ("Lâ fetâ illâ Ali, lâ seyfe illâ Zülfikâr" Arapça: لا فتى الا على لا سيف الا ذوالفقار) dediği rivayet edilir. Zülfikâr Topkapı Sarayı'ndadır. Diğer rivayetlere göre Halife Ali'nin vasiyeti üzerine Necef'te denize atıldığı belirtilmiş ve sonradan Med'den gelen Ebu Müslüm Horasani bulmuştur bütün revayetler Topkapı Sarayı'nda olduğunu doğrular. Şia'ya göre ise bu kılıç; on ikinci ve son İmam olan El-Mehdi'de bulunmaktadır
taksınlar ya takabilirler bence. hem bilerek takıyorlarsa bu bizlere de sempati ve/veya saygı duyduğunun bir göstergesi. ne güzell. yaşasın hoşgrü ve anlayış.
Ben ehl-i sünnetin hanefi mezhebindenim . Pir Sultan Abdal'ın dediği gibi Tevekkeltü TealAllah - Gelin Canlar Bir Olalım Şia(caferi) Alevi- Sünni farketmez . Hz.Ali Ali-el Murtaza , ESEDULLAH , Cennet kadınlarının efendisi Fatıma-Tuz Zehra'nın Şerefli Eşi Haydar-ı Kerrar ve şerefli kılıncı ' Le seyfe illa zulfikaaar ve le feta illa Ali .. ' namını almış kılınç ! Şerefle takıyorum ! boynumdan cıkarmamacasına ! Bir kac akrabamın alevimisin demesıne rağmen ve benım ailem onlara Zülfikarı Alevi-Sünni Diye ayırmamalarını anlatıyor . Anlamınıda cok iyi bilerek takıyorum Allah bizi Resulullah (S.a.v) ve Esedullah (r.a)'ın şeffatine nail eylesin (Amin)