Namaz için nereye koşuyorsunuz peki kigi12 kardeşim tam olarak namazın şeklini vaktini neye göre belirliyorsunuz.Yada namaz kılıyormusunuz?Benim bildiğim daha doğrusu gördüğüm aleviler namaz kılyorlar camiye gelip ezan dahi okuyorlar genel görüş nedir bu konuda?Hani şöyle mi namaz sizin için 5 vakit değil bunun belirli bir vakti yok sınırlandırma veya kuralı yok.İstediğiniz zaman kılıyorsunuz.Belirli bir kılınış şeklide yok.Ezan ise namazı belirli bir vakitlerle sınırlandırdığı için uygun bulmuyorsunuz.Sonrası namaz Allahın kesin emirlerinden değildir.Doğrumudur? Hani bunları sorgulamak amaçlı yazmıyorum böyle algılmayın.
Melek can yedi ceddim alevi namaz kılındığını ilk defa şimdi duydum biz de namaz yoktur niyaz vardır herhangi bir şekli yoktur sizin inancınızda olduğu gibi fakat caferi mezhebindekiler kılar sadece vakitleri farklı olarak kılarlar onlarda
_melek_ can burada espri olsun diye eklenmiş karikatür le ilgili yorumlar yapılmış ciddiye alınacak bir durum değil varsa böyle paylaşımlarınız sizde paylaşabilirsiniz.
Yalan söylemiyorum ya babam imam çorum tarafından bir alevi misafir olarak gelmiş müezzinliği teklif etmiş o da ezan okudu camiye kendisi gelmiş biz zorlamadıkya kardeşim. Demek namaz yoktur iyide Hz Ali kılmamış mı hiç namaz acaba???
öncelikle beni tanımıyorsun daha mesafeli lütfen kardeşim gibi ağızlarla konuşulmasından hoşlanmam ikinci olarak ben sana yalan söylediğine dair bir şey demedim yanlış duyum almış olabileceğini yaa da istisnaya denk gelebileceğini belirttim hz ali ' de kılmıştır fakat alevilerde camide öldürüldüğü gerekçesiyle gitmezler namazda kılmazlar cem evlerine gittiyen ibadetimiz nasıl yapılır görürüdünüz
Melek camiye gidip namaz kildigim gün.. ALLAH ALLAH deyip cemaati yakacam, buna yemin ederim.. cunki o gün sizden biri olacagim
Kızmayın tamam mesafeli oluruz bizde. Peki Hz Ali namaz kılarken öldürüldüğüne göre demek ki namaz kılıyormuş kendisi.Onun yolundan gitmiyor muydunuz sizler? O şehit edildi diye mi namazdan soğudunuz yani anlamadım ben.Tepki amaçlı mı bu Sayın *yakamoz* Hz Ali şehit edilmesi sonucu mu yoksa İslamda bu ibadetin olmaması sebebiyle mi?
alevilerin çoğu bu gerekçeyle namaz kılmaz verdiğim linki incelersen ordada farklı bir boyutta ele alınmış ama sağlam bilgiler almak istersen bunu cem evlerine gidip dedelerle konuşup öğrenebilirsin ya da alevilikle daha bilgili canlar var onlara sorarsın
sizde bu dayatma ruhu olduktan sonra neyleyeyim ben bu namazi, neyleyeyim bu orucu.. Bizim inancimizda dayatma yoktur, icimizde fesatlikta yoktur, ibadetimizde gösteriste yoktur.. Burda laf yetistirecegine biraz forumu karistir, oku, ögren.. istedign baslik var, istedigin icerik var ama öyle oturdugun yerden lafi ortaya birakirsan kimse yemez anladin .. emek var bizde, ha birde emege saygi var.. hadi Allah yardimcin olsun..
Bu gerekçe dediğiniz Hz. Alini şehit edilmesi mi peki kime tepki veriyorsunuz Allaha mı?Ben gerçekten bunu anlamıyorum O zat namaz kılarken şeht edilmiş onu seven ona tabi olan insan topluluğuda namaz kılarken öldürüldü diyerek namazı yok sayıyorlar.Namaz kıldığı için mi Allah onun şehit edilmesine müsaade etti.Burda ki mantığı açıklar mısınız??
Bende dayatma ruhu olduğunu nereden anladınız.Yada içimizde fesatlık olduğunu ve İbadetimizde gösteriş olduğunu.Sizlere soru sordum dilerseniz cevaplarsınız konuyla alakasız olarak hakarete varan söylemler olunca hoş olmuyor değilmi ?