İnternetten müzik indiren yandı !!!

Discussion in 'İnternet ve Sık Kullanılanlar' started by Asi_Prenses, Sep 4, 2009.

  1. Asi_Prenses

    Asi_Prenses Daimi Üye

    Müzik ve sinema sektörünü büyük maddi kayıplara uğratarak üretimin düşmesine neden olan, “internetten müzik ve film dosyası indirilmesine” sıkı takip ve cezai yaptırım getirilecek.

    Müzik ve sinema sektörünü büyük maddi kayıplara uğratarak üretimin düşmesine neden olan, “internetten müzik ve film dosyası indirilmesine” sıkı takip ve cezai yaptırım getirilecek.

    Kültür ve Turizm Bakanlığının 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yapacağı değişiklikle, internetten “fikir hırsızlığına” karşı uyarı, idari para ve hapis cezasına kadar uzanan yaptırım hedefleniyor.

    Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, yapılması düşünülen yasal düzenlemeye ilişkin açıklamada, ilgi verirken, telif haklarının korunmasına ilişkin her türlü çalışmayı yaptıklarını ve son dönemde de çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

    “Denetim Komisyonu Başkan ve Üyelerine İkramiye Ödenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” çıkardıklarını ifade eden Çelik, düzenleme çerçevesinde illerde görev yapan denetim komisyonu üyeleri ve emniyet görevlilerine belli bir miktarda para ödeneceğini kaydetti.

    Çelik, daha önce böyle bir teşvik sisteminin bulunmadığını belirterek, “Operasyonda ele geçirilen ürün sayısıyla ilgili belli bir oranda polis ve denetim komisyonu yetkililerine ikramiye verilecek. Bu da bizim açımızdan, 'fikir hırsızlığıyla' mücadelede en önemli dama taşlarından biridir” dedi. (Alıntıdır)
     
    fairy44 likes this.

Share This Page