alevi insanı neden birlik olamıyorlar neden birbirilerini tutmuyorlar sunnilere bakıyorumda hep birbirlerini kolluyolar bizim insanlarımız neden birlik olamıyolar bi muhtarı bile seçemiyolar gelin canlar birlik olalım bizki din,dil,ırk ayrımı yapmayanlar kendi armızda anlaşamıyoruz ben bunu çevremde çok gördüm birlik beraberlik yok bizde neden canlar size bunu soruyorum cevaplarınızı bekliyorum
Ben bu birlik konusuna katılmıyorum açıkcası. Solda bölünme var ama alevilikde yok. Birlik derken bu konuya açıklık getirmek lazım.Benim çevremdeki tüm alevi arkadaş ve büyüklerim birbirlerini çok iyi kollarlar.Örneğin işe alımlarda ben öncelikle alevi varsa aralarında ona öncelik verdirtirim. Önce kendi kanım her zaman. Eğer sizlerde bu yaklaşımda bulunursanız inanın hiç bölünme olmaz.Hatayı birazda kendimizde arayalım can bence. Mesele koltuk kavgası olunca her yerde bölünme olur.Bu alevi yada sünni farketmez meclisin durumu ortada.
ne güzel iş alımlarında öncelik kendi kanım diyosun bende katılıyom ama bunu yapmayanlar var ben karşılaştım ondan söylüyorum işsiz çok kişi var ama işi olan yardımcı olmuyor kendi kanı olsada hiç oralı olmuyor kendi açımdan söylemiyorum allaha şükür benim işim var olmayanlar için söylüyorum
bilmemm biliyormusunuz ama sünnülerde korku var ne korkusu diyeceksiniz onlar öyle görünüyü sadece alevi olup aramıza girmek iste yen nice sünnü insan tanıyorum ama yapamıyorlar korkudan tehtit var inançlarını böyle bu sekilde gerceklestirmeye calısıyorlar bizde ise bu olaylar yok yani tehdid olayı herkes serbest bir sekilde inancını yerine getirmeye calısıyo aramızdaki fark bu canlar ONLAR ZORLA İNANÇLARINI YASATMAYA ÇALISIYORLAR
alevi toplumu adina yorum yapamam ama sahsim adina yapabilirim, ben cevremdeki alevileri her zaman kollamisimdir, firsat vermisimdir, kan cekiyo abi ne yapayim.......... eee gelin canlar bir olalim............ aslinda haklisin bu tur olaylara ben de sahit oluyorum, aylardir bir alevi dernegi acmaya calisiyoruz hala arpa boyu kadar yol alamadik deyim yerindeyse.........
aslında bizim birlik olmamamızın sebebi şu arkadaşım biz henüz kendi korkularımızı yenmiş degiliz tarihi araştırırsak bunun hiçte yanlış olmadıgını görürüz bizim bu konuda birlik olmamız için önce içimizdeki korkuları yenmemiz gerekiyo.
Can biz o korkuyu ATATÜRK başımıza geçtiği zaman attık üzerimizden unutmayın ki ATATÜRK'te bir alevi bu son yıllarda gördüğüm kadarıylaa alevilik çok ön planda ve buda bizi daha çok birbirimize bağlıo yani anlycan CAN biz kendi toplumumuzla herzaman biriz ve bir kalıcaz !!! :lol:
çok güsel bi probleme değinmissin biz aleviler kendimizi daha yeni yeni tanıtmaya baslıyoruz o yüzden biraz aramızda problem çıkıyo ama varlığımızı kabullendirdikce bu anlaşmazlıklar muhakkak ortadan kalkacaktır
bence çok güsel bi konuya değinmişsiniz tebrik ederim!!!hemde bu konuda çok haklısınız bence bu asırlardır böyle alevilerde, ama sünniler hep beraberlik içinde:!!!! :-o :-o