ewet canlar ben doğduğumdan günden beri bana bunu diyolar sizce biz adem ve havva dan mı? meydana geldik??
Vallahi can öyle bir soru sormuşsunki elim klavyeye gitmiyor ilahi dinlere göre öyle ama bilime göre farklı bilimde insanların gelişimi çeşiti evrelerle anlatılmış (ta ş devri insanı maden devri insanı) ama iş kurana kaldımı insan ilk günden itibaren düşünebiln istediği kararları verebilen bir canlı olarak yaratılmış olarak görünüyor. aynen bunun gibi ilahi dinlere bakıldığında insan oğlunun babası adem ama bilime bakıldığında bu imkansız görünüyor işin özü cevabı istiyorsan ney inanmak istediğine kadar vermelisin henüz teori üzerindeki bilimemi yoksa 1600 yıllık kitabamı
can güzel bir soru yöneltmişsin.bana göre allah adem ve havvayı ilk insan olarak çamurdan yaratmış ve ruh vermiştir.bu ruh ile insan olarak yaşamaya başlamıştır.insan olarak biz nasıl üreyip bugüne geldik .çeşitli araştırma yapılmıştır.mantığa göre hareket edersek.adem ve havva dan geldik.ya sonrası ve bugünlere gelinmesi o kadarını vallahi yazacağım bilmiyorum ama araştırıp bulacağım burayada yazacağım
[align=left]Canlar biz Kuran-ı Kerim e göre Adem ve Havva dan meydana geldik bu konuyla ilgili bir sürü filozof araştırma yapmış herkes ayrı bi düşünce söylemişlerdir.filozozlar arkhe nin kimine göre Ateş, kimine göre su kimine göre ise topraktır.(ARKHE;bir şeyi bie şey yapan şey yani onun özüdür..) arkhe ateşse biz ateşten meydana geldik en sonundada ateş olacağız sonra küle dönüşeceğiz;arkhe su ise biz sudan geldik su olacağız sonunda; arkhe toprak ise en sonunda toprak olacağız .... hristiyanlar ölenleri yakarlar neden onlar arkhenin ateş olduğuna inanırlar.. bu bizim düşünce gücümüze bağlı bişey ^^'' biz adem ve havva dan meydana geldiysek hepimiz kardeşiz dinimize göre ise kardeşin kardeşle evlenmesi caiz deil''^^ peki benim bu dediklerimden sonra ne düşünüyorsunuz canlar