NEDEN HEP ALEVILERE SORARLAR? Sevgili canlar asirlardir aleviler asagidaki sorulara muhatap oldular, bende onun icin 12 tane asagiya sorulan sorulari yazdim. bu sorulari sevgi saygi cercevesi icerisinde tartisalim, veyahut bu sorular baska insanlara sorulamazmi? (1) Neden aleviler camiye gitmezler? (2) Neden aleviler 5 vakit namaz kilmazlar? (3) Neden aleviler oruc tutmazlar? (4) Neden alevilerin katli vaciptir? (5) Neden aleviler tavsan yemezler? (6) Neden aleviler icki icerler? (7) Neden alevilerin kestigi yenmez? (8) Neden aleviler kapanmazlar? (9) Neden aleviler haca gitmezler? (10) Neden alevilerin cenaze namazi kilinmaz? (11) Neden aleviler yikanmazlar? (12) Neden alevilere mum söndürdü diyorlar?
bize bunlari soracaklarina önce kendilerine baksilar biz can almiyoruz biz insan yakmiyoruz biz insan asmiyoruz biz iskence yapmiyoruz biz allaha dua edip Hz. Alinin yolunda gidiyoruz biz allahin huzurunda kendimizi kandirmiyoruz allahin verdigi cani allah alir biz bunu biliyoruz saygili birsekilde uyariyoruz
ben 3. soruya cevap vermek istiyorum. yanliz tamamen kendi fikrimdir bu. biz ali yandaslariyiz, 12 imamlarin yassina 12 muharrem yassinini tutariz, hizir icin 3 gün tutariz, dar animizda hazir ve nazir olsun diye. onlarin ramazan dedikleri ve yillar boyunca sevap günü aramalari bana cok sacma geliyo, kendileri bile diyorlar asil sevap olan 12 imamlarin yas orucudur diye, bu celiskiyide anlayamiyorum dogrusu...........
biliyorsunuz yavuz sultan döneminde bir fetfa yayınlandı ve bu alevilerin o günden bugune değişik yollara baş vurularak katledilmekerine sebet oldu aslında senin bu bütün sorularının altında yatan temel şu hz.ali camide katledilecegini bildigi halde sırrını söyledi hz.hüseyin kerbelada şehit olacagını bildigi halde mazlumun zalime karşı mücadelesini verdi işte onlardan sonrada aleviler aydın ve demokrat oldukları için eline beline diline sahip ol dedikleri için zalimin karşısında bir olalım iri olalım diri olalım dedikleri için katledildiler işte bugun hala katlediliyorlarsa senin o sordugun soruları kullanarak yok etmeye çalışıyorlar yani alevilerin inançlı bir kesim olmamakla suçlayarak kendilerince bir şeyler söylüyorlar ama şu bi gerçek ne yaparlarsa yapsınlar dönen dönsün ben dönmezem yolumdan diyen bi alevilik oldugunu unutmasınlar....
bizler yeri geldiğinde camiye gidiyoruz ama onlar cem evine nolursa olsun gelmezler... içkiyi onlarda içiyo bize özel deilki içki... ayrıca yıkanmadığımızı nerden biliyolar yanımızdalarmı 7 gün 24 saat işte pisin biri yıkanmaz o pis yüzünden tüm alevilerin adı cıkar yakanmıyolara
ya kardeşim sana ne kadar teşekkür etsem azdır hep bunu soruyorlar bizlere ya kendin gidiyosan yaptıgın kendine neden soruyosunki demi?
herşeyin fazlası haram vücuda zarar verdiği için içki muhabbet aracıdır... valla onlar bizden daha çok içiyo sapıtıyo biz en azından adam gibi ağzımıza içiyoruz mum söndü olayına gelince bana densizin biri sordu cevabım şu oldu "bi ara gel bize karartalım ışıkları mum yakalım söndürelim ozaman ana bacı tanınıp tanınmadığını çok iyi anlarsın" soranda cemaat evinde kalan şahıslardandı...
CANLAR MERHABA BEN SORULARA TEK TEK CEVAP VERECEĞİM 1:ALEVİLER HZ ALİ EFENDİMİZ CAMİDE ŞEHİT OLDUĞU İÇİN HZ ALİ EFENDİMİZN YASINI TUTARAK CAMİYE GİTMEZLER ZETEN BİZİM CEM EVLERİMİZ VAR ÖNEMLİ OLAN İBADETİ CAMİDE DEĞİL GÖNÜLDE KALPTE YAPMAKTIR YERİN ÖNEMİ YOKTUR 2:ALEVİLER DOĞAL OLARAK CAMİYE GİTMEDİĞİ İÇİN 5 VAKİTTE NAMAZ KILMAZLAR 3:ALEVİLER ORUÇ TUTARLAR HZIR ORUCU VE 12 İMAM ORUCU HIZIR ORUCUNDA 3 GÜN HUR ŞEHİTLER KARŞILAMA ORUCU TUTULUR ONLAR İSE 11 AYIN SULTANI DİYE 1 AY ORUÇ TUTARLAR OH NE GÜZEL 11 AY YE İÇ YAT HER TÜRLÜ PİSLİĞİ YAP 1 AY ORUÇ TUT ALLAHIM GÜNAHLARIMI AFFET OLMAZ ÖYLE YAĞMA KEŞKE ONLARDA ALEVİLER GİBİ ORUÇ TUTSA GECE SAHURA KALK KARNINI TIKA BASA DOLDUR YE İÇ SONRA AKŞAMDA KIRAL SOFRASI GİBİ İFTAR YAP OLURMU YA BİZİM 12 İMAM ORUCUNDA TEMİZ ŞEYLER GİYİLMEZ TRAAŞ OLUNMAZ YUMURTA ET SU İÇİLMEZ ASIL ORUÇ BÖLE TUTULUR YAS TUTULUR 4:KATLİ VACİP YANİ ÖLDÜĞÜMÜZ GÜN GELDİ YA NERDEN BİLİYORLAR BİZİM ÖLECEĞİMİZİ SANKİ ONLAR ÖLMEYECEK ORASINI ALLAHU TEALA BİLİR BİZ ÖLÜCEZ ONLAR KALACAKMI YOK ÖLE ŞEY SAÇMA SAPAN HURAFELER ÇOCUĞUN BİRİNE SÖLESEN GÜLER YA 5:ALEVİLİK İNANCINDA VE İNANIŞINDA TAVŞANLARIN ŞEYTAN OLDUĞU BİLİNİR BENDE TAM DETAYINI BİLEMİYORUM AMA DEDELERİMİZİN VE PİRLERİMİZİN SÖYLEDİĞİ BU ZATEN OKADAR HAYVAN DURURKEN NEDEN TAVŞANI YİYELİM YA 6:SADECE ALEVİLER İÇKİ İÇMEZLER SÜNNİLERDE İÇKİ İÇERLER HATTA BİR ÖRNEK VEREYİM KONYA İLİ TÜRKİYENİN EN DİNDAR İLLERİNDEN BİRİDİR HATTA MEVLANA İLİDİR TÜRKİYEDE EN ÇOK RAKI TÜKETİLEN İLDE KONYADIR BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU YA OLURMU BİZDE İÇKİ MUHABBETTİR HATTA SAKİLİK KAVRAMI VAR SADECE İÇKİ İÇMEK DEĞİLDİR DEMLENMEKTİR MUHABBETTİR 7:ALEVİLERİN KESTİĞİ YENMEZMİŞ NEDEN YA OZAMAN HİÇ TÜRKİYEDE ALEVİ KASAP YOK YA BİZ KESİP YEDİRMESEK ADAMLAR AÇLIKTAN ÖLÜRLER BİZİM ANLIMIZDA ALEVİMİ YAZIYORDA ADAM BAKIPDA YA BU ALEVİ BUNUN KESTİĞİNİ YEMEYELİMMİ DİYECEK OLMAZ ÖYLE SAÇMALAIK ASIL ONLARIN KESTİĞİ YENMEZ 8:ALEVİLER TABİKİ KAPANMAZLAR ÇÜNKİ BAŞ ÖRTÜSÜNÜ SADECE DİN ARACI OLARAK GÖRMÜYORLAR VE SAKLAYACAK BİR ŞEYLERİ YOK ONLAR GİBİ BAŞ ÖRTÜSÜNÜN ALTINA SIHINIPTA BİNBİRR TÜRLÜ PİSLİKLERİ BİZLER YAPMIYORUZ BİZDE ŞU ÜÇ KRİTER ÇOK ÖNEMLİ ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP ÇIK BU KADAR HA KAPANMIŞIN HA KAPANMAMIŞIN YA NE FARKEDERKİ 9:ALEVİLERDE HAC ANLAYIŞI YOKTUR ONUN İÇİN HACCA GİTMEZLER 10:ALEVİLERİN CENAZE NAMAZI KILINMAZMIŞ YA ZATEN NAMAZ KILMIYORUZ CENAZE NAMAZIMIZIDA KILMASINLAR NE OLUR BİZDE İKİ NAMAZ VARDIR BİR BAYRAM NAMAZI İKİ CUMA NAMAZI O KADAR 11:ALEVİLER YIKANMAZMIŞ YA NERDEN BİLİYORLARMIŞ BİZİMLE Mİ YAŞIYORLAR BİR DEFA BİZDE KURLA VARDIR İBADETE CÜNÜP GİDİLMEZ VE BÖYLE GEZİLMEZ MADEMKİ BİZ YIKANMIYORUZ GELSİNLER YIKASINLAR BENİ OZAMAN SU PARASIDA BENDEN ASIL ONLAR YIKANMIYOR BE BİZLER SÜT KADAR BEYAZIZ ALNIMIZDA AK KARDEŞİM BU KADAR ONLAR NE SÖYLERLERSE SÖYLESİNLER 12: MUM SÖNDÜRME DİYE ONLARIN ANLATTIĞI SAÇMALIK YOKTUR BENDE BİR İKİ DEFA KULAK MİSAFİRİ OLDUM BÖLE KONUŞMALARA VALLA BİZ NE MUM SÖNDÜRDÜK NEDE MUMUMUZ SÖNDÜ ONLAR ÇOK İSTİYORSA BEN SÖNDÜRÜRÜM ONLARIN MUMLARINI SAÇMALIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL CANLAR YAZACAKLARIM ASLINDA DAHA FAZLA AMA ÇOK UZATMAK İSTEMEDİM CANLAR TEK BİR SÖZ DAHA SÖYLEYECEM HERKEZE GELİN CANLAR CEM OLALIM CEMDE BİRLİK OLALIM
Bu soruları soruyorlar çünkü bizi her ortamda küçük düşürmeye,çamur atmaya çalışıyorlar ama farkında değiller aslında kendileri çok daha küçük duruma düşüyor bilmedikleri bi din hakkında yorum yaparak. Asıl kendilerine ve çevresinde kendi gibi olanlara baksalar bu soruları sormalarına gerek kalmıcak Alevileri sevmeyen onların kuyularını kazan herkese lanet olsun...
ONLAR HERSEYIN EN DOGRUSUNU BIZDEN DAHA IYI BILIYORLAR ASLINDA KABULLENMEK ISTEMIYORLAR... EZDIRMEYELIM KENDIMIZI ONLARA KARSI, BIR OLALIM, BIRLIK OLALIM....................
aleviler neden yikanmazlar ???, bu soruya benim düsüncemde cevap verebilirim,ki , belki dogru belki yanlis, Aleviler yikanirlar, fakat muharrem orucunda 12 gün yas matem tutulur , ve bu 12 icerisinde, alevilerin cogu yikanmazlar, sakal ve tras olmazlar, su icmezler, yani sabah elini üzünü yikama haric su ile hic bir alakasi olmaz, ve sadece dedigim gibi bi bu 12 gün icerisinde yikanmazlar, aaaama, aleviler kadar temiz insan varsa söylesin..... bu soruyu soranlarin disi temiz olsa ne olur , ici temiz olmadigi süre.....