Neden Aleviyiz?

Konu, 'Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )' kısmında bluem tarafından paylaşıldı.

1. bluem

bluem Daimi Üye

Yaşamı, evreni, dünyayı, insani ve bütün bunlarla ilintili ne varsa; doğru tanımlamak, kavramak, anlamak için Aleviyiz!

Yaşamı doğru bir şekilde yaşamak için Aleviyiz!

Kuranı kutsal kitap. Hz. Muhammed`i peygamber, Hz. Ali`yi ve On İki imamları rehber, Hacı Bektaş Veli`yi Hünkar, Pir Sultan Abdal`i Pir olarak bildiğimiz için Aleviyiz!

Asırlardır yok edilmek istenen, baskılara, katliamlara, iftiralar maruz kalan mazlum bir toplumun, haksızlığa ve zalimliğe boyun eğmeyen bir toplumun üyesi olmak için Aleviyiz!

Elimize, belimize, dilimize sahip olmak için,

Aşımıza, işimize eşimize sadık olmak için,

Özümüze, gözümüze, sözümüze bağlı kalmak için Aleviyiz!

Asırlardır insanlığa ışık tutan erenlerin, evliyaların, cümle kamil insanların şerefli ve aydınlık yolunda yürümek için Aleviyiz!

Yozlaşıp değerlerimize yabancılaşmamak için,

Yobazlaşıp gerici gelenekleri inanç diye bilmemek için,

Serçeşmeden yoksun kalmamak için,

Yoksul olmamak için Aleviyiz!

Bütün yozlara ve yobazlara inat ALEVİYİZ!

ALEVİLİK inancımızdır

2. sevgi_seli

sevgi_seli Daimi Üye

can paylaşımın çok güzel gerçekten sağol biz aleviyiz ve alevi kalacağız alvi doğduk alevi ölürüz dönen dönsün ben dönmezem pirimden... ben aleviyim öyle yetiştim ben aleviyim böyle gördüm ben aleviyim inandığm gibi ibadet yaparım ben aleviyim böylr gördüm böyle yaşarım

3. bluedream

bluedream Daimi Üye

biz aleviyiz can alevi dogduk alevi ölücegiz aslını inkar eden bizden deildir

4. teksin

teksin Daimi Üye

paylaşım için saol cok güzel bi paylaşım yazdıkların süper bence zaten ALLAH MUHAMMED YA ALİ gerisi boş yyalan

5. alevigenc

alevigenc Daimi Üye

ASLINI İNKAR EDEN BİZDEN DEĞİLDİR ALEVİ OLUNMAZ DOĞULUR

6. Kutup Yıldızı

Kutup Yıldızı Daimi Üye

Alev-i olunmaz doğulur emektar anaların çocuklarıyız biz haram mala minnet etmeyen!!!

7. mazzda

mazzda Daimi Üye

alevi dogdum alevi olecegim, ben bu yola kurban olurum allah muhammed ya ALI gerisi yalan

Sayfayı Paylaş