zekat : komşun aç ken tok durma varsa sana yetenden fazlasını paylaş düşkünse yardım et namaz: Hakka yalvarma yakarış emirlerine uymak yasaklarına karşı gelmemek yani ele bele dile sahip olmak gördüğünü örtmek görmediğini söyleme mek namaz ın şekli olmaz can bana göre yolda yürürken dua etmek arınarak hakka bağlanmak olsa gerek abdest : özünü kalbini yıkamak arınmak temizlenmek bedenen ve ruhen arınmak kalpte fesatlık varsa arap sabunu da temizleyemez insanı
devran can konuyu gayet guzel ve net bısekılde acıklamıstır..bana yonettıgının sorununda cevabıda budur aslan can..
komşun aç ken tok durma varsa sana yetenden fazlasını paylaş düşkünse yardım et buna bir örnek verecek bir insan varmı aramızda
valla vedat abıcım gunumuz sartlarında herkes ıhtıyac sahıbı suan bunu sende cok ıyı bılıyosun..kaldıkı emın ol bızden durumu ıyı olanlar gercekten ıhtıyac sahıplerıne ellerınden geldıgınce yardımda bulunuyodur..dıgerlerı gıbı mılyonluk olupta yesıl kart kullanan ınsanlara degıl hemde gercekten durumu kotu olanlara...