hz.muhammedin dilinden Aliyyen veliyullahın faziletleri

Konu, 'ALLAH'ın Arslanı. Hz. Ali' kısmında tektanem_sin tarafından paylaşıldı.

1. tektanem_sin

tektanem_sin Yeni Üye

1)her peygamberin ümmetinde kendine benzer biri vardır bana benzeyen ise ali'dir2)kendimden sonra bıraktıgım en hayırlı ansan ali'didir 3)alinin bana olan menzileti başımın bedenime olan benzerligi gibidir 4)ali hakk iledir hakk ise ali ile. bu ikisi kıyamet günü bana ulaşıncaya dek bir birinden ayrılamazlar 5) ali kuran iledir kuranda ali ile.bu ikisi kıyamet günü bana ulaşıncaya dek bir birinden ayrılmazlar. 6) benden sonra ümmetimin en alimi alidi'dir. 7)ey ali sen bana ilk iman edensin kıyamet günü beni ilk önce kucaklıyacak olansın en büyük sıddık sensin hakk ile batılı bir birinden ayıran faruk sensin sen müminlerin önderisin mal ise kafirlerin önderidir ve sen kardeşimsin ve vezirimsin kendimden sonra bıraktıgım en hayırlı insansın ve borçlarımı ödeyensin. 8)aliye sövmeyin çünkü o allahın zatında mess olmuştur. 9)aliye itaat eden bana itaat eder ve ona isyan eden bana isyan etmiş olur 10)bu alidir onun eti benim etime kanı benim kanıma karışmıştır onun bana olan yakınlıgı harunun musaya olan yakınlıgı gibidir yanlız benden sonra peygamber yoktur ali müslümanların arzu sudur emir'ülmümin'dir benim sırrımın ve ilmimim hazinesidir aliye sıgınana babam feda olsun o benim ehli beytim ve ümmetimin seçkinlerinin içinde vasimdir o benim dünyada ve ahirette kardeşimdir. 11)ali hidayet bayragıdır ve evliyanın bayragıdır ve evliyanın imamıdır ve bana itaat edenin nurudur takvalılara lazım olan kelimedir onu seven benide sever ona bugz eden banada bugz eder 12)en mutlu ve kutlu insan odurki aliyi benim hayatımda ve benim ölümümden sonra sever en vahşi ve şaki insan odurki aliye hayatımda ve ölümümden sonra bugz edendir 13) ey ali bir kul allaha ibadet ederse nuh gibi kavminde kıyam etse de uhut dagı kadar altını olup bunu allah yolunda fakirlere dagıtsada sonra ömrü uzayıp ta bin yıl hacca gitse sonra sefa ile merve arasında mazlumca öldürülsede eger aliyi kendine veli olarak kabul etmesse cennetin kokusunu bile koklayamaz ve cennete giremez 14) ali bin ebu talip sevgisi insanı cehennem ateşinden koruyan bir cevazdır. 15) ali benden dir bende aliden ve o benden sonra tüm inananların velisidir 16) alinin ve ehli beytimin velayetini kabul etmeyenler sırat köprüsünden geçemiyeceklerdir. 17) ali ve onun taraftarları kıyamet günü kurtulacaklardır ali benimle birlikte ilk iman edeninizdir allahın ahdine en vefakarınızdır allahın emrine en iyi itaat edeninizdir o içinizde en adalet li'nizdir.o en eşit şekilde dagıtanınızdır allah katında meziyeti en yüce olandır o anda şu ayet indi (dogrusu iman edip salih amel işleyenler halkın en hayırlısıdır) peygamberin ashabı ali geldiginde derlerdi kii işte halkın en hayırlısı geldi. eyy ali sen ve şian cennettesiniz. 19)sen ümmetimden cennete ilk girecek olansın ve senin şiaların taraftarların nürdan mimberlerde yüzleri nür içinde benim etrafımda olacaklar onlara şefaat edecegim ki yarın cennette bana komşu olacaklardır 20) ümmetimden ehli beytimi sevenleri şefaat edecegim ve onlar benim şialarımdır 21) her kim ali halkın en hayırlısıdır demesse kafirdir 22)ali en hayırlı insandır bunu kabul etmeyenler kafirdir) kaynak: tarihi bagdat c.3 syf 192 kenzul ummal c 6 sf 159. 23) eyer agaçlar kalem olsa denizler mürekkep olsa cinler hesap eden ve tüm insanlar yazar olsa ali bin ebu talibin faziletlerini sayamazlar 24) eyyyy ali sen dünyada seyyid (efendisin) ahirettede seyyid sin senin sevdigini bende severim allahta sever senin düşmanın benimde düşmanımdır benim düşmanım ise allahın düşmanıdır benden sonra sana bugz edene eyvahlar olsun 25)ali HİTTE kapısıdır ordan kim içeri girerse mümin kim çıkarsa kafir olur 26) ey ali ben hikmet şehriyim sende onun kapısısın şehire sadece kapıdan girilir sana bugz edip de beni sevdigini söyleyenler yalan söylerler çünkü sen bendensin ve bende sendenim etin benim etimden kanın benim kanımdan rugun benim ruhumdan sırrın benim sırrım aşikar sözün benim de görüşümdür ve sen ümmetimin imamısın benden sonra ümmetimin halifesisin sana itaat eden mesuttur sana isyan eden şakidir seni veli olarak kabul eden kurtulur senden ayrılan helak olur sen ve senden sonraki imamlar tıpkı nuhun gemisi gibisiniz ona binen kurtulur ondan ayrılan bogulur helak olur siz tıpkı yıldız gibisiniz biri kaybolsa bir yenisi zahir olur 27)dogrusu allah sizleri bana itaat etmeyi farz kıldı bana karşı çıkmaktan mehy etti ve benden sonra aliye itaat etmeyi sizlere farz kıldı ona karşı çıkmaktan nehy etti o benim vasim ve varisimdir o bendendir bende ondanım onu sevmek imandır ona bugz etmek ise küfürdür aliyi seven benide sever ona düşmanlık güden bana da düşmanlık eder ben kimin mevlası isem alide onun mevlasıdır ve tüm inanan erkek ve kadınların mevlasıyım ben ve ali
    bu ümmetin iki baba'sıyız her kim aliyi severse allah onun orucunu kıyamını namazını niyazını kabul eder ve duasına icabet eder ve kim aliyi severse bedeninin her damla terine allah cennette bir şehir verir kim ali muhammed sevgisi üzerine ölürse ben peygamberlerle birlikte ona cennette kefil olurum kim ali ve muhammede bugz ederek ölürse iki gözünün arasında şöyle yazar bu allahın rahmetinden ümitsizdir. 29)alinin sevgisi tıpkı ateşin odunu yaktıgı gibi günahları yakar 30) islamda açılan ilk gedik aliye muhalefettir. 31) ey ali seni sevenler ölürken hasret içinde ölmez kabirde vahşet ve korku içinde olmaz kıyamet günü titremez 32) müminin sayfasının ünvanı ali bin ebu talip sevgisidir 33) ali sevgisi öyle bir hasenedirki kötülük ona zarar vermez ve ona bugz etmek öyle bir kötülüktür ki hiç bir iyiligin ona faydası olmaz 34) ey ibni abbas aliye uy godrusu hakk onun dilinde ve kalbindedir ali cennetin ve cehennemin kiliti ve anahtarıdır alinin vasıtasıyla cennete ve cehenneme girilir 35 )eyy halk ne oluyor size ibrahim ve al-i ibrahim zikr olundugunda yüzünüz gülüyor ve nefsiniz bundan hoşlanıyor da muhammed ve al-i muhammed zikrolundugunda kalbinize kasvet geliyor ve yüzünüz buruşuyor vallahi yetmiş peygamberin yaptıgı iyi amelleri yapsanız dahi bunu ali ve evlatlarını sevmedikçe cennete giremessiniz allahın bir hakkı vardır ve sadece allah ben ve ali biliriz ve benim bir hakkım vardır sadece allah ve ali bilir ve alinin bir hakkı vardır sadece ben ve allah biliriz 36)ey ali sen benim havzımın sahibisin ve bayragımın sahibisin kalbimin habibisin vasimsin ve ilmimin varisisin ve benden önceki peygamberlerin mirasının vasisisin ve allahın yer yüzünde gönderdigi insan sensin allahın halka hücceti ve delilisin ve sen imanın rüknü ve temelisin islamın diregisin ve sen karanlıkların meşalesisin hidayet alemetisin dünya ehli için kaldırılmış bir kurtuluş bayragısın eyy ali sana uyan kurtulur senden ayrılan ise helak olur sen nübevver yolsun sırat-ı mustakim sin ve sen müminlerin liderisin ve ben kimin mevlası isem sende onun mevlası sın ve ben tüm mümin erkek ve kadınların mevlasıyım seni sadece temiz ve pak evlatlar sever ve sana sadece habis bugzeder allah beni miraca semaya götürdügü her zamanda allah bana dediki ya muhammed aliye benden selam götür ve onun evliyamın imamı ve bana itaat edenlerin nuru oldugunu anlat ve bu keramet sana kutlu olsun EYYYYYY ALİİİİİİ 37)alinin halk arasındaki yeri kuranda ki kulhu-vallahu-ehet gibidir 38)sabah yıldızının yer yüzünü aydınlattıgı gibi alide cenneti aydınlatacaktır 39 )her kim benim gibi yaşamak benim gibi ölmek adn cennetine rabbimin izniyle girmek istiyor ve bunu seviyorsa aliyi kendine veli olarak karar kılsın onu sevenleri sevsin ondan sonraki imamlarada inansın onlar benim itretimdir benim topragımdan yaratılmışlardır bilgi ve ilm onlara rızk olarak verilmiştir ümmetimden onların faziletlerini yalanlayanlara eyvahlar olsun onlarla tüm baglarımı kesmişimdir ve allah şefaatimi onlara ulaştırmasın.....amin işte arkadaşlar peygamberimiz hz muhammed hz ali ve evlatları için bunları söylemiştir bir çok konunun başlıgını sebebini burdan ögrenip çıkara biliriz .

2. mihrican

mihrican Misafir

Bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığın için teşekkürler arkadaşım saolasın...

3. cem35

cem35 Daimi Üye

paylasım için saol,emegine saglık...

4. taşkın

taşkın Daimi Üye

eline sağlık kardeşim

5. dufy

dufy Daimi Üye

GERCEKTEN GUZEL DI!!!!

6. zulcenah

zulcenah Daimi Üye

sağol can eline sağlık