Arkadşlar sizce alevi kurluşlari ve derneklerimiz gençlerimize nekadr sahip çikyor yada sahip çikyormu?ben bu konuda çok yetersiz goruyorum, aslında en onemli gorev burada ailelere düşüyor ama derneklerimzde aileleri bilnçlendirmeli bu konuda diye düşünüyrum.Derneklerimize gidip kayit olanlar genelde kendi istegi ile gidenler bunun dişindaki gençlerimzde alevilikten uzaklaşan kopan gençlerimz.ben kendi çevremdeki insalardan gordugumu soyleyeyim cogu cem evine gitmek degil alevilkle ilgili bir kitap bile okumadigi için cok bilgisiz kendini ifade edemedigi içinde farkli taraflara sapa biliyor. Ayrica istanbulda yaşayanlar bilir şah kulu na cem için gitmiştim dayimla geçtigimiz perşembe saat kaçta oldugunu bilmedigm için gec kalmiştik.Orada genclik kollari ile ilgi bilgi alacak kimsede bulamadik bu konuda beni biraz düşündürdü. sizinde fikrlerinizi ve düşüncelerinizi almak isterim.şimdiden teşkkurler...
Ben sadeceordu civarındaki alevi kuruluşlarına bakarak gençlere yeteri kadar sahip çıkmadıklarına inandığımı belirtmek isterim...
evet can cok guzel bı konuya degınmıssın bende sana katılıyorum ama kımse kımseye soramıyo ve konusamıyo o yuzden bıldıgıyle yada bılmedıgıyle kalıyo bu konuda ne yapılır bılmıyorum ama bıyerlerden baslamak lazım bılgısız ınsanımız bılgı alabılecegımız sorup ogrenebılecegımız yerler olsa ınan cok kısı gıder ama yok ıste bende o dertten yakınanlardanım mesela paylasım ıcın teskeurler..
evet canlar malesef haklısınız ben pirimden dolayı çok şanslıyım bu konuda merak ettiklerimi öğrenmek istediklerimi çok rahat ifade edebiliyor sorabiliyor ve tatmin olabileceğim yanıtlar alıyorum. ama herkes benim kadar şanslı değil bunun farkındayım bugün yine aramızdan bir canla konuştuk daha önce diğer bir çok canla konuştuğumuz gibi malesef gençlerimiz bu konuda yeterli bilgiye ve ilgiye sahip değiller ilgi de diyorum çünkü eğer onlarla ilgilenmez yol göstermezsek kendi kendilerine çabalasalar da yetersiz kalıyor. inşallah birşey değişir ama değişime kendimizle ve bize uzanan ellerle başlayalım. bildiklerimizi fikirlerimizi paylaşalım ne yapabiliriz birlikte çözüm arayalım...