"Cumhuriyet ; yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir..." Bu vesile ile başta ulu önder Atatürk'ün; Cumhuriyetin kurucularının; aziz şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm Türk Milleti'nin 29.Ekim Cumhuriyet bayramı kutlu olsun.... Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyet Bayramı geçit törenini izlerken 29 Ekim 1985 / Dörtte Bir Bilet 29 Ekim 1961 Tarihli Cumhuriyet Gazetesi 29 Ekim 1953 Tarihli Gazete
Türkiye Cumhuriyetinin yeni yaşını kutlarken . Ülkesine daha çok bağımsızlık , özgürlük eşit haklar getirmesini temenni ederim ... İyiki doğdun Cumhuriyet ..!!!
YAŞASIN CUMHURİYET Gölköy adında bir yer varmış Gelibolu'da Televizyonda gösterdiler geçen gün. Gelenek edinmiş köy halkı, 'Ben kendimi bildim bileli bu böyledir' Diyor muhtar: 29 Ekim'de toptan sünnet ederlermiş çocuklarını... Derken ekranda entarili bir çocuk belirdi Kirvesi tutmuş kolundan Yatırdılar bir kamp yatağına, Ardından sünnetçi olacak zat boy gösterdi Elinde bıçağıyla, Çocuk kaldırdı başını, bağırdı: 'Yaşasın Cumhuriyet' diye Bunun üzerine de ekran karardı Korkarım bu, sade gölköylülerin değil, umumumuzun Sade küçüklerin değil, büyüklerimizin de Düştüğü bir tarihsel yanılgı Çünkü sünnet değil Farzdır Cumhuriyet Can Yücel hepimizin bayramı kutlu olsun...
geç oldu ama bugün kayıt yaptım hepimizin cumhutiyet bayramı kutlu olsun cumhuruyetin yokolmaması dilegi ile...
Ey ecdadım sen rahat uyu bizler var oldukça bu millet ve bu vatan senin rahat uyudugun cennet mekanın olacak ve şehitlerimizin kanıyla rengini bulan şanlı bayrağımız sonsuza dek bu topraklarda dalgalanacaktır... CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN CANLAR...