Bir başbakan istiyorum...

Konu, 'Serbest bölge' kısmında seyduna_34 tarafından paylaşıldı.

1. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

Bir başbakan istiyorum.
    Bizim kuşaktan ölüm haberleri ajanslara düşse de düşlediğim başbakanı görmeden ölmek istemiyorum.
    O nedenle nasıl bir başbakan görmek isteğimi yazıyorum.

İnanın bu 'Bir Memleket İsterim' şiirinin yazarı Cahit Sıtkı Tarancı'nın özlemi kadar masum bir istek...

Ne diyor şair :
    "Memleket isterim / Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; / kuşların çiçeklerin diyarı olsun / Memleket isterim / Ne başta dert ne gönülde hasret olsun; / Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. / Memleket isterim / Ne zengin fakir ne sen ben farkı olsun; / Kış günü herkesin evi barkı olsun./ Memleket isterim / yaşamak sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun."

Bir başbakan istiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık nedenlerini içselleştirmiş olsun.

Anadolu oyunlarının diliyle söylersek; Trabzon'da horon, Ege'de zeybek, Hakkari'de şemame, Erzurum'da bar, Ankara'da çifte telli oynasın.

Bu oyunları partisinin ve yandaşlarının çıkarları adına değil halkının başbakanı olma, yurttaşları ile bütünleşme ve yaşamı paylaşma adına yapsın.

Türkiye'nin başbakanı olma bilinci, o güzelim toprakların zengin kültürünün özgüveni ile salına salına yürüsün.

Ermeni yurttaşlarının 'Sari Gyalin' türküsünü duduk eşliğinde dinlerken; Türkçe söylenen 'Sarı gelin'i anımsasın.

'Yozgat sürmelisi'ne eşlik etsin.
    Doğa olayları ya da sıkıntılı günler karşısında 'Bu da gelir bu da geçer ağlama' türküsüyle konuşmasını noktalasın...

Yoksa 'Beraber yürüdük biz bu yolları' şarkısı, türküler kaynağı ülke başbakanının bireyselliği aşamadığını yansıtmaz mı?

Bir başbakan istiyorum.
    Alevileri sevmediği anlaşılmasın.
    Anadolu topraklarının hoşgörüsünü kavrayarak ülkesindeki - biz söylersek sayı düşüyor - onların söylediği sayılara göre on beş milyon Alevi yurttaşın inanç merkezi Hacı Bektaş Veli törenlerine katılıp, Alevilerle kucaklaşsın.
    Semah dönen yurttaşlarını izlesin.
    Deyişlerdeki insan sevgisiyle hoşgörü kuşansın, umut dolsun.
    Nasıl olsa tüm başbakanlar ve siyasiler yazılı metinlerden konuşuyorlar. O nedenle korkulacak bir şey yok.
    Metinden yapılan konuşma yanlışsız olur ve bilinçaltını yansıtmaz.
    Bir de Alevilerin inanç merkezine girerken, ücret ödeme haksızlığına son veren uygulamayı kaldıran başbakan olsun.

Bir başbakan istiyorum.
    Ülkesinde düşünce suçlusu olmasın.
    Gazeteler, dergiler kapatılmasın.
    Dağlar bombalanmasın, mayınlar canlar almasın.
    Anneler ağlamasın.
    Öyle yürekli öyle çağdaş adımlar atılsın ki, dağların zulalarındaki mağaralar geride bırakılan acılara tanıklık etsin.
    Barış turları düzenlenip, gezilen mağaraların duvarlarındaki aşk türküleri, çizilen resimler, ilkel koşullardaki yaşam izleri, insanca yaşamın güzelliklerine örnek olsun...

Bir başbakan istiyorum.
    Ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini yok eden törenler yerine, dünyada benzeri olmayan tarihi ve doğal güzelliklerin korunması için uğraş versin...

Bir başbakan istiyorum, ülkesinde milyonlarca işsiz olmasın.
    En önemlisi kamu çalışanları, işçiler yoksulluk sınırı altında yaşamasın. Danışmanları 'tüccar' olmasın.

Bir başbakan istiyorum, kendini de yurttaşlarını da sevsin.
    'Ben bu ülkenin başbakanıyım,' demeyi hak etsin...

Bir başbakan istiyorum.
    Başbakanı olduğu ülkede yurttaşlarının ırk, dil, din, inanç, cins, renk ayrımı yapılmadan insanca yaşam koşulları için mücadele etsin.

Ve "Yurtta sulh cihanda sulh" sözünü haykıran ülkenin başbakanı artık bu coğrafyada 'Nobel Barış Ödülü' alsın...

BİRGÜN GAZETSİ - 07/08/2006

2. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Bir başbakan istiyorum.
    Ülkesinde düşünce suçlusu olmasın.
    Gazeteler, dergiler kapatılmasın.
    Dağlar bombalanmasın, mayınlar canlar almasın.
    Anneler ağlamasın.
    Öyle yürekli öyle çağdaş adımlar atılsın ki, dağların zulalarındaki mağaralar geride bırakılan acılara tanıklık etsin.
    Barış turları düzenlenip, gezilen mağaraların duvarlarındaki aşk türküleri, çizilen resimler, ilkel koşullardaki yaşam izleri, insanca yaşamın güzelliklerine örnek olsun...

Böyle Bir Başbakan istemesine istiyorum ama nerdeeee . ...
    Emegıne saglık DıLegım , haykırıslarımıza Öncü olmuşsun. Teşekkürler...

3. ero

ero Daimi Üye

benim istediğim başbakan başkalarınki kadar detaylı olmasın..

Yolsuzluğa, Yozluğa, Yoksulluğa karşı olsun yeter..

Sayfayı Paylaş