-1- Muhammed miraçtan selam getirdi Kırklar meclisine vardığı zaman Edep erkan ile posta oturdu. Ulunuz kim deyip sorduğu zaman Biri kırka kırkı bire yazıldı Cümlesi de bir katara dizildi Bir keşküle kırk damla kan süzüldü Muhammed neşteri vurduğu zaman Kan kana karıştı ayır dediler Muhammed gördü ki birlik idiler Bir üzümü kırk pay edip yediler Salman keşkülünü verdiği zaman Ol şerbetten biri içti mest oldu Cümlesi de cümlemize dost oldu Hü dediler iki cihan ses doldu Muhammed semaha girdiği zaman Esiridi kırklar cümlesi coştu Muhammed’in tacı başından düştü Kırk pare ettiler kırklar bölüştü Beline kemerbest sardığı zaman Yirmi üç can vardı on yedi bacı Cümlesi de yere göğe duacı Semah oldu mümin kulun miracı Şahı merdan yolu kurduğu zaman Seksen bin Urumun erinden kaldı Doksan bin Horasan pirinden kaldı Şemsi Tebrizi’nin yarinden kaldı Yunus taptuğuna erdiği zaman Semah oyun değil bir ibadettir Hak’tan insanlığa hem hidayettir Hakkadır menzili Hak nihayettir Mümin ikrarında durduğu zaman Biz döneriz bütün evren dönüyor Manadan almayan bizi kınıyor Şirini’ yi gören deli sanıyor Aşkın dalgaları sardığı zaman (Kaynak: Aşk Dönünce) volkanizma.com adresinden alıntıdır. VoLKaNiZMa... - Anasayfa -2- Yolum dost bağına düştü uğradım Gül yaprağa yaprak güle sarılmış Hayli seyreyledim aldım muradım Bülbül güle gül bülbüle sarılmış Muhammed Ali’dir gülün goncası Allah’a açılmış elin nicesi Yedullah ayeti elin yücesi El gerçeğe gerçek ele sarılmış Hasan Hüseyin’den Zeynel’le Bakır Cafer Kazım Rıza ilmini okur Taki Naki Asker Mehdi’ye şükür Yol bunlara bunlar yola sarılmış Hak ile Hak olmuş iç içe girmiş On iki bir olmuş alemi sarmış Kuran kainatı bak nasıl kurmuş Kıl sırata sırat kıla sarılmış Hayat kıldan ince Şirin Murtaza’m Anlıyorsan anla daha ne yazam Baş akıl üretir dildedir nizam Dil yaşama yaşam dile sarılmış (Kaynak: Aşk Dönünce) volkanizma.com adresinden alıntıdır. VoLKaNiZMa... - Anasayfa