Keşke hepsi böyle anlasa aleviliği hepsi karşımıza geçip bu şekilde özür dilese ozaman öyle mutlu olurumki anlatamam. Paylaşımın için teşekkürler vedat çok duygulandım eline sağlık...
kartal1977 Bu videoyu paylaştığın için çook sağol gerçekten Harika gerçekleri gerçeği görenlerden dinlemek hele bir sünni dosttan dinlemek İnsanı umutlandırıyor Bu umudumuz umarım daimi olur
Bu konusmanin altina bende imzami atabilirim. Süper bir konusmaydi. Bu paylasim icin tesekür ederim Vedat. Emegine saglik.
muhteşem, gözlerim doldu.. bir alevi bizi bu kadar iyi anlatsa sunniler önyargı ile bakardı ama bir sunninin anlatması ve özür dilemesi muhteşem olmuş, gönülden selamlıyorum...yüreğinde insan sevgisi olan herkes bir noktada buluşuyor işte...
YouTube - alevilerden özür diliyoruz benden daha önce paylaşılmış sanırım bu video ama çok etkilendiğim için tekrar paylaşmak istedim...saygılar...
işte budur helal olsun güzel konuşmuş birileri bizim hakkımızı yediğini görmüş "GEL NE OLURSAN OL GENEDE GEL''
nerdeeeeeeeeeeeeeeeeee o gunler gercegi bilenler dahil susmayi yeglerken böylesine cesur ve mert insanlar mumla araniliyor heleki bugunku tr sartlarinda nice solcular oldu fetocu..... menfaat icin cikilan yolculuk kisiliksizligin belirtileridir...
Değerli Canlar bu zat “Antropolog Aykan Erdemir, 11 yıldır Aleviler ve Alevilikler üzerine çalışıyor. Ama bir kamuoyu araştırmacısı gibi değil, tam da bir sosyal antropolog gibi çalışıyor. Onlarla yaşıyor, onlarla dem alıyor, onlarla lokma yiyor, futbol oynuyor, piknik yapıyor. Bu gözlemlerinden çıkardığı teziyle Harvard Üniversitesi Antropoloji ve Orta Doğu Çalışmaları ortak programında doktorasını yaptı (2004). Üstelik kendisi söylemekten çok hoşlanmasa da "Üstün başarı derecesi"yle. İstese akademik kariyerine Harvard'ta devam edebilirdi, ama aynı yıl ODTÜ'ye döndü. ODTÜ'nün gözbebeği akademisyenlerinden biri olan (bu değerlendirmeye öğrencileri dahil) Erdemir, halen Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde müdür yardımcısı. Aynı zamanda Karşılaştırmalı Sosyal Bilimler Enstitü Anabilim Dalı Başkanı ve Humboldt Üniversitesi-ODTÜ ortaklığında yürütülen Türk-Alman Sosyal Bilimler uluslararası çift diploma yüksek lisans programı direktörü. Sosyoloji Derneği ve Anadolu Halk İnançlarını Araştırma Derneği yönetim kurulu üyesi. Ali Yaman ile ortak kaleme aldığı "Alevism-Bektashism: A Brief Introduction" adlı bir kitabı, Alevilik üzerine çok sayıda Türkçe ve İngilizce makalesi mevcut. Bilkent mezunu olan Yard. Doç. Dr. Aykan Erdemir 33 yaşında. Bursalı. Annesi, babası, kardeşi mühendis. Ama eşi kendisi gibi sosyal bilimci ve Boston Üniversitesi'nde doktorasını yapmış bir arkeolog. "Çiğdem Papatya" adında bir yaşında bir kızları var. Aykan, 5 Ocak 2009 tarihinde TRT 1'de Aleviliğin tartışıldığı Tayfun Talipoğlu'nun yönettiği programda "Alevilerden Özür Diliyorum" başlıklı bir konuşmasını yapmıştır. CHP'nin son kongresinde Kemal KILIÇDAROĞLU Parti Meclisi Üyesi Şimdi.