''Alevi'' kelimesi mi daha güzel yoksa ''kızılbaş'' mı?

Discussion in 'Anketler' started by Asi_Prenses, Oct 25, 2009.

?

''Alevi'' kelimesi mi daha güzel yoksa ''kýzýlbaþ'' mý?

1. Alevi.

50.0%
  2. Kızılbaþ.

0 vote(s)
    0.0%
  3. Ýkisi de güzel.

50.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Asi_Prenses

Asi_Prenses Daimi Üye

Benim görüşüm ikisi de güzel.Sonuçta ben ALEVİYİM .... Bunu da saklamam kimseden.Sizin görüşleriniz neler can lar?

2. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

cok sacma bı soru bu canım...kızılbasta alevıdır bektasıde sadece farklı kolları dıyelım..... hangısı guzel dıye bı soru seklı olamaz..

3. Asi_Prenses

Asi_Prenses Daimi Üye

Böyle bir yanıt bekliyordum ..... Ama merak ettim sadece... Konuyu kapatabilirsin......

4. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

sonucunu bıle bıle merak etmek enteresan bu gıbı hassas konularda boyle meraklar ıyı degıldır bılmedıgın bısey olursa bırebır bılenle tartısabılırsın hatta duyuru yaparsın sohbet odasında toplanır hep beraber konusuruz ama boyle sacma konuları (alevılıkle ılgılı) buraya tasımayalım .....bız kendı ıcımızde boyle celıskılere dusersek baskalarına ne kendımızı ne derdımızı anlatamayız...

5. Asi_Prenses

Asi_Prenses Daimi Üye

ok anlaşıldı konuyu tamamen sil istersen.

6. oktay

oktay Daimi Üye

Alevi kelimesi anlaşılacağı üzere Ali ye yakın olan, onu seven, ehlibeyt yolundan gidenlere verilen isimdir. Kızılbaş ise onun bir kolu olarak karşımıza çıkar. Bütün ayrı olan mezheplerin kökeni Alevi olmaktır.

7. Asi_Prenses

Asi_Prenses Daimi Üye

sağol abi bu güzel anlatımın için...

8. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

Canlar ALEVİ'DE bir KIZILBAŞTA bir dedem derdiki HZ.Ali yandaşları harp ederken başlarına kızıl bağladıkları için kızılbaş denmiş kızılbaş kelimesi burdan türemiş ikiliğe düşmeyelim,teşekkür ederim.:)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page