TEKEL işçilerinin durumuyla ilgili olarak, konfederasyon başkanları 4 Şubat'ta genel grev kararı aldı. TEKEL işçilerinin durumuyla ilgili uzlaşı sağlanamaması üzerine, konfederasyon başkanları 4 Şubat'ta genel grev kararı aldı. Açlık grevine başlanıp başlanmayacağı konusunda ise saat 15.00'te bir açıklama bekleniyor. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri, Türk-İş Genel Merkezi'nde bir araya gelerek, daha önce aldıkları eylem kararını gözden geçirdi. TÜRK-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu, "Daha önce 3 Şubat Çarşamba günü üretimden gelen gücü kullanacağımızı ilan etmiştik. Bunu 4 Şubat Perşembe yapmak üzere karar aldık. Sabah saat 08.00'den, 17.00'ye kadar her teşkilat üretimden gelen güce katkı sağlamaya çalışacak" dedi. Hükümetle yapılan müzakerelerin anlaşmazlıkla sonuçlandığını bir kez daha yineleyen Kumlu, "Müzakereler neticesinde 4/C statüsüsünün belli bir noktaya gelmesini önemsiyoruz. Ancak TEKEL işçileri ile yaptığımız dayanışmada şunu söyledik: Burası kapatılıyor. SEKA örneğinin TEKEL için de yapılması gerektiğini söyledik. Bu arkadaşlarımızın da başka kamu ve kurum ve kuruluşlarına geçirilmesini istedik. Hükümeti ikna edemedik, 4/C'nin dışına çıkaramadık. Talebimiz ile hükümetimiz arasındaki farklılık bu" diye konuştu. 4 Şubat'ta konfederasyonlarla eylemin değerlendirmesini yapacaklarını ve kamuoyu ile paylaşacakları belirten Kumlu, "Masa başında bu işin bitirilmesi için diyalogtan yana olduğumuzu da her zaman söylüyoruz" ifadelerini kullandı. [FONT=Book Antiqua][COLOR=darkgreen]TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, dün yaptığı açıklamada, TEKEL işçilerinin sorunlarına ilişkin ilgili bakanlarla yaptıkları görüşmede, "Uzlaşma temin edemediklerini" bildirmişti.[/COLOR][/FONT]
bugün yanlarındaydım..belki ben son kez yanlarındaydım..ama tekel işçisi yalnız değil!!bunu gördüm..içim rahat.. hükümetten tepkisini,,işçilerden desteğini esirgemeyen milyonlara minnet ve şükranla.. !!