19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Haftası Başladı

Konu, 'Atatürk bölümü' kısmında Yılmaz Bakar tarafından paylaşıldı.

1. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

19 MAYIS ATATÜRK' Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
    KUTLAMA HAFTASI BAŞLADI.

19 Mayıs 1919 Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gündür. 1.Dünya savaşı
    sonunda ülkemizin birçok yeri savaşı kazanan devletler tarafından işgal edilmişti.
    Yurdumuzu bu durumdan kurtarmak için Atatürk, 16 Mayıs 1919' da ''Bandırma-
    Vapuru'' ile İstanbul' dan, Samsun' a hareket etti. 19 mayıs 1919' da Samsun' a
    vardı ve burada Kurtuluş Savaşını başlattı.
    Üç yıl süren savaşlar sonunda ülkemiz yabancı güçlerden kurtarıldı. 29 Ekim 1923'
    te Türkiye Cumhuriyeti ilan edildi. Atatürk' ün, Samsun a varış tarihi olan 19 Mayıs
    günü Ata' nın isteği üzerine ''Gençlik ve Spor Bayramı'' olarak kutlanmaktadır.

Atatürk Türk gençliğini seviyor, onlara güveniyor ve Türkiye' nin geleceğini
    onların ellerine bırakmaya çekinmiyordu. Gençliğe bıraktığı bu önemli görevi
    söylevinde şöyle dile getiriyordu Atatürk : '' Ey Türk Gençliği birinci ödevin; Türk
    bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini sonsuzluğa değin korumak ve savunmaktır.
    Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur. Bu temel senin en değerli güven
    kaynağındır.''

Atatürk, ''Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur'' sözü ile başarılı olabilmenin bir
    koşulunun da sağlıklı olmak olduğunu, sağlıklı olmak için de spor yapmak
    gerektiğini vurgulamıştır. Her yıl 19 Mayıs günü Gençlik ve Spor Bayramımız
    yurdun her yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır.

19 Mayıs; 1981 yılından bu yana ''Atatürk' ü Anma Günü'' olarak da kutlanmaktadır. Bunun nedeni Atatürk' ün bir söyleşi sırasında: ''Ben 19 Mayıs' ta
    doğdum'' demiş olmasıdır.

Hepimizin, 19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun...

kigi12 ve enelhak bunu beğendi.
  2. enelhak

enelhak Super Moderator

Eyvallah değerli Can çok teşekkür ederim. Bir kısım gençliğin bu emanete hıyanet ettiğini ve emanetine sahip çıkmadığı aşikardır. Ayrıca milli bayramlarımıza da gereken önemi verdiğimizi düşünmüyorum :( ve bu umursamazlık giderek daha da kötü bir hal almaktadır.

Bazı gafiller , Atamıza dil uzatmaktan geri durmamak ta ve televizyon dizilerinde artık bunu yüksek sesle dillendirebilme cüretini gösterebilmektedir. Tamam elbetteki zorla kimseye kimseyi sevdiremeyiz ama Atatürk gibi bir öndere hakaret etmek ise insanlığı inkar etmekle eşdeğerdir bence.Atatürk'e Hakaret İçeren Dizi

3. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

Değerli can enelhak, bu ne güzel değerlendirme, bu ne güzel yanıt. Kalem tutan ellerine sağlık, yüreğindeki ilham hiç eksilmesin.
    Atatürk sevgisi ile dolu yüreğinden öpüyorum. Bu sevgi hiç eksilmesin diyorum ve bu güzel anlamlı yoruma çok teşekkür ediyorum.

4. enelhak

enelhak Super Moderator

Ben teşekkür ederim değerli Can.Saygılarımla :)

5. devran

devran Yönetici

Paylaşımınız içinteşekkürler canlar.
    19 Mayıs Atatürk'ü anma ; Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun Canlar.

6. kigi12

kigi12 Daimi Üye

yüreginize saglik degerli can, bu guzel ve anlamli paylasim icin tesekkür ederim..

bende bütün genclerin ve kendini genc hissedenlerin bayramini kutluyorum:D

7. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

Deniz can, bu anlamlı günde bende size teşekkür ederim ve hepimizin bu ulusal bayramımız kutlu olsun.

8. Yılmaz Bakar

Yılmaz Bakar ForumŞairi

Ayfer sizinde yüreğinize sağlık, ilgi gösterip okuyup yorum yaptığınız için.

Sayfayı Paylaş