Aleviler'in Evleri İşareleniyor.

Konu, 'Güncel Olaylar' kısmında devran tarafından paylaşıldı.

  1. devran

    devran Yönetici

    Didim'de iki Alevi ailenin evinin kapısına 'Aleviler'e Ölüm, Aleviler'i Yakın' yazılması endişe yarattı.

    Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki aynı apartmanda Alevi iki ailenin evinin kapısı işaretlenip, boyayla 'Aleviler'e Ölüm, Aleviler'i Yakın' yazılması endişe yarattı, polis araştırma başlattı.

    Hisar Mahallesi 2232 Sokak'ta bulunan Artemis Apartmanı'nda oturan Alevi inancındakilerin oturduğu 2 binanın girişine işaret konulup boyayla yazı yazılması endişe yarattı. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi yetkililerinden Hasan Dikçe olayın 6 Mayıs Hıdırellez kutlamalarının öncesinde meydana gelmesinin önemli olduğunu anlatırken, "Didim'de bugüne kadar birçok inanç ve görüş sorunsuz olarak yaşadı. Bu saatten sonra bu tip olayların yaşanması bizleri endişeye sevk ediyor" dedi.
    Apartmanda oturan 7 ailenin bulunduğunu ve bunlardan sadece ikisinin Alevi kökenli olduğunu belirten Dikçe, "Olayı her kim ya da kimler yapmışsa apartmanda yaşayanları çok iyi biliyor. Ev sahiplerinden birisi zaten şu anda Didim'de değil yurt dışında yaşıyor diğer arkadaşımız da Tuncelili. Olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Bu tip olaylar Alevilere geçmişte yaşanan kötü olayları hatırlattığı gibi turizm ilçesi olan Didim'e de çok zarar verecektir" diye konuştu.

    Sevk edilen parmak izi çalışması yaptı. Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, "Apartmanda fazla oturan insan yok, olayı gerçekleştirenlerin apartmanı ve şahısların kökenlerini bilen kişiler olma ihtimali oldukça yüksek. Olayı gerçekleştirenlerin apartmana kolayca girebilecek kişiler olduğu ihtimali üzerinde yoğunlaşıyoruz. Olay yerinden gerekli numuneleri aldık. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

    (alıntıdır)

    İŞARETLERE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

    Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki bir apartmanda oturan Alevi 2 ailenin evinin kapısının işaretlenip, boyayla 'Alevilere Ölüm, Alevileri Yakın' yazılmasına ilçedeki Aleviler'den tepki geldi. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi üyesi 200 kişi Cemevi'nden Jandarma Kavşağı'na kadar 'Didim Maraş olayacak, yaşasın halkların kardeşliği' diye slogan atarak yürüdü. Burada grup adına konuşan Dernek Başkanı Yusuf Doğan, "Didim'de Alevi örgütlülüğü ve bilinci yükselerek devam ediyor. Bunu malasef fesat gericiler de bilmekte ve takip etmektedir. Bu örgütlenmemizi çekemeyenlerin yapmış olduğu bir iş olduğunu düşünüyoruz. Bu sindirmelere meydan vermeyeceğiz. Güçlenerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

    Avukat Zekiye Baran, geçen hafta benzer bir olayın Didim Mavişehir Mahallesi'nde görüldüğünü ancak, önemsemediklerini söyledi. Her iki mahallede kullanılan boyaların aynı olduğunu öne süren Baran, "Bugün, Aleviler'e yönelik bir tertiple karşı karşıyayız. Bu yazı ve işaretler hafızalarımızın canlanmasına neden oldu. Bu provakatörler bu cürreti Madımak katillerine, 'Hayırlı olsun' diyen Başbakan'dan almaktadır. Bu provakasyona karşılık örgütlülüğümüzü güçlendirmeli, dil, din, ırk, inanç, kimliğinden yana yok sayılanlarla yan yana durmalıyız" diye konuştu. Grup basın açıklaması ardından dağıldı .


    alıntı DHA - Aydın
     

Sayfayı Paylaş