1982 Anayasası’nın “Din ve vicdan hürriyeti” kenar başlıklı 24. maddesine göre, “Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz”. 25 yıldır Türkiyenin başkenti Ankara'da herkesin gözünün önünde ben Evliyayım diyen,Haktan aldığı ilmi,irfanı halk ile paylaşan,Alevi toplumunun hakettiği yerlerde olması için sabah akşam demeden insanları aydınlatan,her türlü ibadetiyle önce kendisi yaparak örnek olan,Atatürk'ün gösterdiği aydınlık yolda gençleri yetiştiren,Kadın-erkek eşitliğini her fırsatta davranışlarıyla sergileyen Zöhre Anaya karşı yapılan tüm saldırıları kınıyorum. Bizler kimsenin inanç ve ibadetine karışmazken sizler böyle bir hakkı nereden buluyorsunuz.Sevmiyor ve inanmıyor olabilirsiniz bu sizi bağlar ama saygı duymak zorundasınız. Zöhre Ana diyor ki: Allah Muhammed Ali yolundan ayrılmayın,bu yola sahip çıkın, Atatürk'e ve Kurduğu Laik Cumhuriyete bağlı olun, Atatürk sadece Türkiye Cumhuriyetini kuran üstün bir devlet adamı değildir,o Şahımerdan Alinin bir parçasıdır.Ki biz Alevileri Osmanlının zulmünden,hakaretlerinden ve baskından kurtaran O'dur. Atatürk büyüktür ruhu Ali'dir İkinci Gardaşı Bektaşi Veli'dir Anıtkabir yeri kimder ölüdür Ali Rıza Zübeyde nişan gülümdür. Gençlerinize sahip çıkın,alevi kültürünü öğretin ve yaşatın, (Özellikle kentlerde yaşayan gençlerin, alevi derneği adı altında nasıl terör belasına bulaştırıldığını ,büyüğün küçüğünü tanımadığı,gencin babasını,annesini hiçe saydığı,aile kavramının gittikçe içinin boşaltıldığı,gençlerine "saldım çayıra mevlam kayıra" mantığıyla bakan,düzensiz yaşam tarzlarının çoğunlukta olduğu bir dönemde biz gençlere sahip çıkan,her türlü ibadeti önce kendisi yaparak örnek olan Erenlerin Şahı Zöhre Anam'dır.) Elinize (hırsızlık yapmamak harama el uzatmamak) Belinize (kendi ve başkalarının namusuna sahip çıkmak ) Dilinize( yalan söylememe ,dedikodu yapmama) sahip olun der. Şimdi soruyorum arkadaş Zöhre Ana bunları 25 yıldır söylüyor ve yapıyor diye suçlu mudur? Elbette değildir!!! Suçlu olan bugüne kadar bizlere Aleviliği adam akıllı öğretmeyenler ve bu yolu kendi çıkarları için kullanıp biz gençleri bir kenara atanlar.Ama artık yemezler... Bir daha inandığım değerlere laf uzatılırsa inanın ben de sizi aynı yerden vuracağım.
nevzat durdun durdunda nihayet sende foruma katildin, isteyince oluyor demek ki. cok guzel bir konuyu ele almissin. eline saglik. guzel bir paylasim dostum, degerlerimize sahip cikalim.......
zöhre ana nın evine zamanında bende gittim 3-4 kere fakat benim gördüğüm şeyler şunlar: oraya gidildiğinde kurbanı dışardan alamıyorsun içerden alabiliyorsun artık olay ticarete dönmüş hasta insanları iyileştirebileceğini iddia ediyor ve tedavisini kesipte hastanın ölmesine neden olmuş bu tv de zamanında yayınlanmıştı. benim bildiğim olaylar sadece bunlar insanların gözünde ilim öğreten güzel ahlak öğreten dışında zöhre ana farklı yönlerde tanındı belki basının belki devletin suçlamaları olabilir kesin bir bilgim yok. anneme sordum annem gerçekten de birşeyleri bildiğini söyledi ona inananla inanmayanı başından neler geçtiğini bildiğini söyledi yani bi nevi falcılık yaptığını...
Canlar herşeyden önce bir konuya açıklık getirmek lazım Zöhre Ana hastaları iyileştireceğini asla dile getirmedi.Tv proğramalarındada izlemişseniz eğer önce tıbbın tedavisine başvurulması gerektiğini daha sonrada Allahtan dualarımız eksik etmememizi söyledi. Kendisi de kendi bildiği duaları okumuştur. O çocuğa gelince kimse ölüme çare olamaz herkes yaşam evresini tamamlayınca yaşı ne olursa olsun bu dünyadan göçüp gidecek. Zöhre Ana bu çocuğa çare olacağını zaten dile getirmemiştir. Ayrıca kutup yıldızı kurban evet dışardan alınmıyor kazanılan paralar merak etme Zöhre ananın cebine değil hayır işlerine gidiyor. Bir konuya daha açıklık getirem bazı insanların 6. hisleri vardır ve gelecekle ilgili bilgileri verebilir.Bunu birebir yaşamış bir aileyiz.Sizlere hurafe batıl inanç gelebilir.Gelecekle ilgili bilgileri veren insanın dediği birşey daha var .Allahın yazdığı bir alın yazısı var bunları diyecem ama değiştiremezsiniz dedi.Bu tür olaylara inanıp inanmamakda size kalmıştır.
oraya gidildiğinde kurbanı dışardan alamıyorsun içerden alabiliyorsun artık olay ticarete dönmüş hasta insanları iyileştirebileceğini iddia ediyor ve tedavisini kesipte hastanın ölmesine neden olmuş bu tv de zamanında yayınlanmıştı. her yerde iyide vardır kötüde insan olarak biz bunları ayırt etmemiz lazım kurban olayı evet oradanda satış yapılıyor ama 1 yaşını geçkin kurban getirdiniz de alırlar ki ben dışardan götürmüşümdür hep ayrıca orada kesildikden sonra kurban ya bütün olarak orada bırakılır yada bütün ile alıp götürülür oraya bir budunu bırakayım oradakiler yesin gibi bir olay yokdur ya hep ya hiçdir şunları asla unutmayınız her evliyanın her mürşidi kamili karalamak için bir takım ortamlar yaratılmışdır bunlara karşı uyanık olmamız lazım herkes para iftirası atmakda bir kişide çıkıp bu insan ne demiş neyi farklı söylemiş yada alevilere yada insanlara neyi yanlış diyeni yok ya para yada bu şekilde bir takım olaylar bence bunlardan arınıp ne dedine felsefesine tassavufuna bakmak lazım bu tür ufak şeylerin bizi doğrulardan ayırmasına müsade etmeyelim o kapı hem şifa hem ilim kapısıdır şifa isteyene şifa ilim isteyene ilim verir kimseden büyük değiliz ben herkesden aşağıdayım ama doğru bilip doğru olalım sağlıcakla kalınız
nevzat can Zöhre Ana sitesinde yönetici konunu oraya açmış tartışmak amaçlı konu içeriği altına doğru devam şu an için cevp yazan yok
evet zöhre anan denen sahısa bende gittim ama tamamen ticaret amaçlı bi yer orası ben gördüğümü bildiğimi sölerim
paylaşımın için teşekkürler nevzat can zöhre anayı duymuştum ama hiç gitmedim yerini yurdunu bilmem ama merak ettim doğrusu
ayrıca inannayın böle hurafelere canlar hurafe bunlar allahtan baskası bilemez insanın gelecegi ile ilgili şeyleri bu tür ana..baba..vs bunlar gibi insanlara inanmayın