Yozgataki Alevi Köyleri

Konu, 'İç Anadolu Bölgesi' kısmında Selçuk tarafından paylaşıldı.

1. Selçuk

Selçuk Üye

ÇOBAN OLSAM DAĞ BAŞINDA SULTAN OLSAM BİN YAŞINDA NASIL?NERDE? KAÇ YAŞINDA? BİR GÜN YALAN OLACAĞIM
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Selam gönül gözü açık canlar ben Selçuk hepinize kucaklar dolusu sevgilerimle selamlayarak sizlerinde sayesinde yozgataki alevi köylerini tanıyalım ,öğerelim, birolalım ,can olalım ,Cem olalım.

Ben / Yozgat / Çekerek / Kamişçik Köyü Bir Sıraç Alevisiyim Bildigim Alevi Köyleri

Çekerek İlçesi :Basalan,Demircialan,Cürükköy,Kamişcik,Kuzalan,Orta oba,Sarikköy,Yukarioba, İkizce,Çakır,Yavu Hasan.

Yozgat-Merkez .... Dagyenicesi,Aktas,Deremahal,B.Mahal,Güllük,Deremum lu
    Sarimbey,Darici,Yassihüyük,Kislaköy,Köcekkömü,Kaba bel
    Arpaköy,Tayip,B.Incirli,Asagi Kuyucak,Pembecik,
    Kuyumcu,Kiriksoku,Derekisla,Corak,Dereagacli,Cigde mli
    Cavuslu,Kolanli

Emek Harcıyacak Canların Emeklerine Saglık

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelen Gelsin İşte Meydan / Hatayi

Ela gözlü pirim geldi
    Duyan gelsin işte meydan
    Dört kapıyı kırk makamı
    Bilen gelsin işte meydan

Hudey hudey dostlar hudey
    Hudey hudey canlar hudey

Ben pirimi hak bilirim
    Yoluna canım veririm
    Dün doğdum bugün ölürüm
    Ölen gelsin işte meydan

Hudey hudey canlar hudey

Bağ olan yerde bağ olur
    Gül olan yerde hav olur
    Bu sitemler cok zor olur
    Çeken gelsin işte meydan

Hudey hudey canlar hudey

Şah Hatayi der sırrını
    Ortaya koymuş serini
    Nesimi gibi derisin
    Yüzen gelsin işte meydan

Hudey hudey canlar hudey

2. karagarıp

karagarıp Aktif Üye

akdagmadenıne baglı veziralanı. bossüyük. ardıçalanı. mezere. kızılcaova. maşlaklı. bu koyler yavuzun zoru ile desım yöresınden surgun edilmiştir .şu anda adını hatırlayamadıgım 30 a yakın koy var koyumuzun internet sıtesınde vezıralanı olarak sıtesı vardır.

3. karagarıp

karagarıp Aktif Üye

ardıçalanı net olarak sitesı vardır yozgat akdagmadenıne baglı alevi köyüdür

4. karagarıp

karagarıp Aktif Üye

canlar alevi köyleri baskı ve zulümlerden kaçmak amacı ile daglık bolgeler kurulmuştur.bu nedenle hala bazı alevı koylerinin halen suyu yolu elektırıgı yoktur belkıde ulkeyı yonetenlerın boyle bır köyün oldugundan haberleri yoktur
    okullarım yoktur . lakın camı yaptırılmıştır zorla camıyı cem evıne donuşturen koylerımız vaRDIR. bır dortluk yazmak ıtıyorum.gun

gun gelır soneceksın

bır mum gıbı erıyeceksın

bıze yaptıklarının cezasını

elbet bır gun çekeceksın

Sayfayı Paylaş