ÇOBAN OLSAM DAĞ BAŞINDA SULTAN OLSAM BİN YAŞINDA NASIL?NERDE? KAÇ YAŞINDA? BİR GÜN YALAN OLACAĞIM -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Selam gönül gözü açık canlar ben Selçuk hepinize kucaklar dolusu sevgilerimle selamlayarak sizlerinde sayesinde yozgataki alevi köylerini tanıyalım ,öğerelim, birolalım ,can olalım ,Cem olalım. Ben / Yozgat / Çekerek / Kamişçik Köyü Bir Sıraç Alevisiyim Bildigim Alevi Köyleri Çekerek İlçesi :Basalan,Demircialan,Cürükköy,Kamişcik,Kuzalan,Orta oba,Sarikköy,Yukarioba, İkizce,Çakır,Yavu Hasan. Yozgat-Merkez .... Dagyenicesi,Aktas,Deremahal,B.Mahal,Güllük,Deremum lu Sarimbey,Darici,Yassihüyük,Kislaköy,Köcekkömü,Kaba bel Arpaköy,Tayip,B.Incirli,Asagi Kuyucak,Pembecik, Kuyumcu,Kiriksoku,Derekisla,Corak,Dereagacli,Cigde mli Cavuslu,Kolanli Emek Harcıyacak Canların Emeklerine Saglık -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gelen Gelsin İşte Meydan / Hatayi Ela gözlü pirim geldi Duyan gelsin işte meydan Dört kapıyı kırk makamı Bilen gelsin işte meydan Hudey hudey dostlar hudey Hudey hudey canlar hudey Ben pirimi hak bilirim Yoluna canım veririm Dün doğdum bugün ölürüm Ölen gelsin işte meydan Hudey hudey dostlar hudey Hudey hudey canlar hudey Bağ olan yerde bağ olur Gül olan yerde hav olur Bu sitemler cok zor olur Çeken gelsin işte meydan Hudey hudey dostlar hudey Hudey hudey canlar hudey Şah Hatayi der sırrını Ortaya koymuş serini Nesimi gibi derisin Yüzen gelsin işte meydan Hudey hudey dostlar hudey Hudey hudey canlar hudey
akdagmadenıne baglı veziralanı. bossüyük. ardıçalanı. mezere. kızılcaova. maşlaklı. bu koyler yavuzun zoru ile desım yöresınden surgun edilmiştir .şu anda adını hatırlayamadıgım 30 a yakın koy var koyumuzun internet sıtesınde vezıralanı olarak sıtesı vardır.
canlar alevi köyleri baskı ve zulümlerden kaçmak amacı ile daglık bolgeler kurulmuştur.bu nedenle hala bazı alevı koylerinin halen suyu yolu elektırıgı yoktur belkıde ulkeyı yonetenlerın boyle bır köyün oldugundan haberleri yoktur okullarım yoktur . lakın camı yaptırılmıştır zorla camıyı cem evıne donuşturen koylerımız vaRDIR. bır dortluk yazmak ıtıyorum.gun gun gelır soneceksın bır mum gıbı erıyeceksın bıze yaptıklarının cezasını elbet bır gun çekeceksın