YAPTIĞI YARDIMLARI KİMSE BİLMEZDİ .....

Konu, 'ALLAH'ın Arslanı. Hz. Ali' kısmında tercandağları tarafından paylaşıldı.

1. tercandağları

tercandağları Daimi Üye

Gösterişten ve övülmekten nefret eden HZ.ALİ ,bir çok insana yardım ederdi..Onların ihtiyaçlarını giderirdi. Fakat, bu davranışını herkesten gizli olarak yapar ve hiç kimseye söylemezdi..

Nihayet , Allah'ın takdiri gereği şehid olarak , bu fani alemden göçtü .
    İki gün sonra, sokakta bir adam, deli divane dolaşıyor ve şöyle nida ediyordu:
    - Artık bana yardım eden kişi yanıma gelmez oldu . Derdimi dinler , tasama ortak olurdu .Ben , şimdi hepten garip ve sahipsiz kaldım!.. Ne olacak benim halim!.
    Biri :
    - Sana kim yardım ediyordu ? Kimdi,sana yardım eden adam ?Dedi.
    Fakir ve yaşlı zat ağlar gibi konuştu :
    - Bir şahıs , evime gelir , yardım yapar , gönlümü alır ve sonra yenıden gelecegını soyler ve gıderdı.
    - İsmini söylesen!
    - Bilmiyorum sordum söylemedi." Benim şan için,desinler diye yardım yapmam,önemli değil sen yeter ki rahat ol ve bana dua et , ben yardımı sadece Alah için yaparım ." derdi.
    Bu kadar özveri sahibi insanın kim oldugunu merak eden kişi :
    -Bu adamın şekli, şemali , vücut yapısı nasıldı ?
    -Görüyorsunuz ki , ben amayım ,gözüm pek şeçmez oldu.
    - Pekala, tavırları, konuşması nasıldı ?
    - sürekli zikir yaptığını işitirdim. Allah ' a hamd ederdi .Benimle beraber olmaktan çok memnun olduğunu söylerdi .
    Bahsi geçenin kim olduğunu anlayan oradaki insanlar ,derin düşüncelere daldılar ve hatta kimileride ah vah etmeye başladılar .Biri dediki .
    - Ey ihtiyar , sana gelen o kiş MÜMİNLERİN EMİRİ EBU TALİB' İN OĞLUdur
    Figan halinde adam ,hemen sordu:
    - Peki o şimdi nerede ? Neden iki gündür bana gelmiyor?
    -- Bir kendini bilmez , onu şehid etti . Şu anda onun kabrinden gelıyoruz.
    Fakir ve yaşlı adamcağızın içini bir hüzün kapladı. Oradakinlere yalvardı :
    -Allah aşkına , beni onun mezarına götürün!
    Hasan ve Hüseyin , adamın koluna gırıp , babalarının mezarının başına götürdüler .İhtiyar , mezar başında çok duygulandı ve göz yaşlarına boğuldu. Bir zaman , öylece kalakaldı.Sonra kendine gelir gibi olunca , şöyle dua etti :
    -Allah 'ım ben artık tek basıma yaşayamam!. Buna güç yetiremem.Allah'ım senden niyaz ediyorum ki , benimde ruhumu al!Bu büyük zata komşu kıl !
    İlahi takdir adamın orada ruhunu aldı .
    Hasan ve Hüseyin, bu fakiri yıkadılar , kefenlediler ve babalarının yanına gömdüler.............................YETİŞ YA ALİ..........

2. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

emegıne saglık can degerlı paylasımın ıcın tesekkurler....

3. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Emeğine yüreğine sağlık canım güzel bir paylaşımdı teşekkürler

Sayfayı Paylaş