Utandıran öneri

Konu, 'Güncel Olaylar' kısmında Alevi_Kaptan tarafından paylaşıldı.

1. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

Adalet Bakanlığı'nda önceki gün bir toplantı yapıldı. Toplantıda çok tartışılacak öneriler geldi. Ancak, duyanın kanını donduran asıl çarpıcı öneri, kız çocuklarımızla ilgili. Öneri şöyle: Evlenme yaşı 14'e çekilsin... Reşit olmayana tecavüzde şikayet koşulu olan 15 yaş sınırı 14'e indirilsin... Öneri yasalaşırsa, 14 yaşındaki kızlar evlendirilebilecek, 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzde işlenen suç "şikayete bağlı" hale gelecek. Bu önerinin gerekçesi de çok ilginç: Türkiye'de cinsel ilişki yaşı 14'e düştü... Bitti mi? Bitmedi... Biri 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edip, "Evleneceğim" derse suçu silinecek! Bu duruma ise şu anda en yakın örnek, küçük kıza cinsel istismardan yargılanan ve halen cezaevinde bulunan yazar Hüseyin Üzmez...

Adalet Bakanlığı?nda 9-10 Ekim?de yapılan toplantılara katılan Ankara Barosu temsilcisi Türkay Asma, değişiklik önerilerine karşı çıkarken, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da değişikliklere direneceklerini söyledi.

Toplantıda, Arıtman?ın bebeklere tecavüz edenlere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngören teklifinin görüşülmesi beklenirken ilginç teklifler geldi. Adalet Bakanlığı Kanunlar Kararlar Dairesi temsilcisi, Yargıtay 5. Ceza Dairesi temsilcileri, Ankara Çocuk Savcılığı ve Asma?nın bulunduğu toplantıda önce ?reşit olmayanla cinsel ilişki? suçunu düzenleyen TCK?nın 104. maddesi görüşüldü.

Kim şikâyet edecek?

Yargıtay hâkimleri, ?Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, 15 yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır? hükmünü içeren bu maddenin uygulamasında, bazı mahkemelerin çocuğun, bazılarının da ailenin şikâyetini kabul ettiğini, bu nedenle karışıklıklar yaşandığını söyledi.

Hâkimler, maddenin cinsel ilişki yaşının düşmesine de neden olduğunu belirterek, çocukların doğru seçimler yapamayacağı dikkate alınarak, şikâyet hakkının anne babaya verilmesini istedi. Asma bu öneriye karşı çıktı.

Gerekçe: Toplumun gerçeği

Daha sonra toplantıda Yargıtay hâkimlerinden, ?Medeni Kanun ve TCK?daki evlenme yaşının 14?e indirilmesi, tecavüzcünün tecavüz ettiği kişiyle evlenmesi durumunda cezadan kurtulması hükmünün yeniden getirilmesi, TCK?nın 104. maddesindeki ?reşit olmayanla cinsel ilişki? suçunda şikâyet koşulunun 15 yaşından 14 yaşına çekilmesi ve eşin tecavüzünde 7 yıla kadar olan cezanın 1 yıla kadar şeklinde değiştirilmesi? önerileri geldi.

Asma, tecavüzcüyle ona yardım ve yataklık yapan ailenin değil, çocuğun haklarının korunması gerektiğini, bu değişikliklerin de ?çocuk ve kadın haklarından geri adım? anlamına geldiğini belirtti.

Feministler bastığı için...

Hâkimlerse, mahkemelerde hâkimlerin karşısına 14 yaşında kucağında çocuklu kadınlar çıktığını, ailelerin perişan olduğunu, toplumun gerçekleri gerektirdiği için eski düzenlemelere dönülmesini şart olduğunu anlattı. Ayrıca hâkimler, AKP?lilerin ?feministler Adalet Komisyonu?nu bastığı için maddeleri değiştirmek zorunda kaldıkları? yönündeki sözlerini de toplantıda aktardı.

Asma, mevcut düzenlemede 16 yaş altındaki çocuklar için evlenme yasağı olduğunu, 15 yaşın altındaki çocukla cinsel ilişkinin şikâyete bağlı olmaksızın suç sayıldığını, baro olarak bunlardan geri adım atılmasına karşı çıkacaklarını bildirdi.

hürriyet

2. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

bu ne sacmalıktır yaa okurken kanım dondu resmen ne demek yanı o ınsan omur boyu hapıs yatsa bıle az gelır bı ınsanın hayatını karartıyosun otesı varmı hemde o daha cocuk hemde yasayacagı guzel gunler varkenn ve ustelık evlenırse suc kalkacak o ınsanla evlendırılecek oylemıı ben bu cezaları hıc anlamadım zaten anlayabılecegımıde sanmıyorum lanet edıyorum sadece soylenecek cok sey var o ınsanlara... umarım bu cezaları uygulayan oneren vatandasın karısının kızının basına boyle bısey gelmez ......... :cool: :cool: :cool:

3. nesimi kırış

nesimi kırış Daimi Üye

Öldükten sonra cennette Allahtan huri bekleyen,dört kadınla evlenmeyi uygun bulan zihniyetten başka ne beklene bilirki...

4. nisan güneşi

nisan güneşi Daimi Üye

yazıyı okuyunca ne kadar sinirlendiğimi anlatamam böyle düşünen gerici beyinlere söyliycek laf bulamıyorum :cool: :cool:

5. ero

ero Daimi Üye

İŞTE BU GİBİ YASA ÇALIŞMALARI MEVCUT SİSTEMİN YÖNETİCİLERİNİN KADIN HAKLARINA VERDİĞİ ÖNEMİ OLDUKÇA İYİ ANLATIYOR..

DÜNYA ÜLKELERİ KADINLAR ÜZERİNDEKİ BASKIYI AZALTMAK ADINA BAZI ÇALIŞMALAR YAPARKEN, BİZİMKİLERDE VERİLEN HAKLARI(verilmesi gereken demek daha doğru sanırım) ALMAK İÇİN FAALİYETTE BULUNUYORLAR..

ASLINDA KADINLARIN BU KARA YAZGISI BİLDİĞİMİZ GİBİ ÇOK ESKİYE DAYANIYOR.
    BİR ZAMAN KIZ ÇOCUKLARI DİRİ DİRİ GÖMÜLDÜ
    BİR ZAMAN PARA GİBİ DEĞİŞİM ARACI OLARAK KULLANILDI
    BİR ZAMAN PAZARDA KÖLE DİYE SATILDI

ve biz unuttuk CENNETİN ANALARIN AYAKLARININ ALTINDA olduğunu.
    ve biz unuttuk, onların en sevilen canlıyı(çocuk) doğurduğunu
    ve biz unuttuk, fiziksel kuvveti az olana kuvvet uygulanmayacağını
    ve biz unuttuk, kurtuluş savaşlarında bebeğinin üstündeki örtüyü merminin üstüne örtenleri
    ve biz unuttuk, güçsüz dediklerimizi fabrikalarda makkina başucunda.

KİMBİLİR NE ZAMAN HATIRLARIZ...

6. gülüş

gülüş Daimi Üye

Hani vardıya şu adını hatırlayamadım gazetenin yazarı üzmez miydi neydi işte bu değişiklik onu kurtarmak için yapılıyor olabilir benim aklıma direk bu geldi

Ayrıca Bu gericilerden ileriye dönük bi değişiklik beklemekte bence zor olsa gerek bahsi geçen değişiklik yapılırsa bence çok tehlikeli bir durum oluşturur buna fırsat verilmemelidir tabiki en başta da meclisteki vekiller buna fırst vermemeli

7. oktay

oktay Daimi Üye

nesimi çok güzel açıklamışsın. Tebrik ediyorum seni :grin: :grin: :grin: :grin:

8. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

bravo nesımı gercekten muthıs bır yazıydı tebrıkler

9. tercandağları

tercandağları Daimi Üye

artık pes diyecek mecalim kalmadı zamanında sarı inekten sonra sayılırdık şimdi ne değişti anlamadın. vallaha ne güzel dimi suçu işliyecek evlenecek birşey yokmuş gibi elini kolunu salayacak.gercekten diyecek birşey yok. pes doğrusu

10. kızılbereli

kızılbereli Daimi Üye

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :cool: :cool: :cool:
    SİZLER ADAM OLMAYACAKSINIZ. KILICLARIMIZ SİZLERİN KANINI AKITACAK. SİZ MÜSLÜMANMISINIZ BEEE. NE BİÇİM ANLAYIS BU. SİZDE ALLAH İNANCIDA YOK ANLASILAN. ZEVK VE SEFALARINA DÜŞKÜNLÜĞÜNÜZ ASIRLAR BIYUDUR HEP AYNI KALMIŞ. YAZIKLAR OLSUN SİZLERE VE SİZE DESTEK VERENLERE.
    SİZ BU TOPLUMA MİLLETE ÖNDER DEĞİL KÖLE OLMALSINIZ.....
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :cool: :cool:

Sayfayı Paylaş