Sağcılık = Milliyetçilik - Dinine Bağlılık - Tarihine Bağlılık -Devletçilik Solculuk = Cumhuriyetçilik- Vatanseverlik - Atatürkçülük - Laiklik Biz neyiz, ya bunlardan biri, ya da ilgisiziz. Vermişlerelimize bir kaval sen çal, sende otlan diye yıllarımızı tüketmişiz. Vearamızdaki basit çizgileri, surlara kalelere dönüştürmüşüz. Yukarıdayazılı değerlerin her biri, bütün Türk halkının yüreğine girmedikçebirlik olamayız. Olamazsak ne olur; Biri gelir ben milliyetçiyim, Dinciyim der, böler.Biri gelir Ben Laik'im, Kemalist'im der, böler.Biri gelir Ben Dinciyim, Pazarlamacıyım, Satarım, der,böler. Ulusalcıda bölücü, Dincide, Cumhuriyetçide, Milliyetçide. Bayrağa, Kuran'a, Atatürk'e, Osmanlı'ya, Cumhuriyetimizeve bugüne kadar bizi biz yapan değerlerimize bağlı olmazsak, dışarıdanbir bela beklememize gerek yok. Atatürk Milliyetçiydi, Tarihine bağlıydı, devletçiydi,Dinine bağlıydı, Vatanseverdi, Halkçıydı, Laik ve Cumhuriyetçiydi. Nedeğildi ; Sağcı ya da solcu değildi. O zaman o cu, bu cu, hatta Atatürkçü olmak değil, Türkolmak, Atatürk olmak gerek. Geçmişimizi unutturmaya çalışıyorlar, Geleceğimizikarartmaya çalışıyorlar. Kendimizi yansıtacak bir partibulamayabiliriz. Ama bu silinip gittiğimiz anlamına gelmiyor. Bir üçbeş değiliz. Biz TÜRKİYE'NİN gerçek sahipleriyiz. Kaypaksiyasetçiler, koltuk fetişleri, güdümlü politikacılar, biziyönettiklerini düşünüyorlar. Ama gerçeği herkes biliyor. Köyündetırmık sallayan teyzemde biliyor. Madende kazı yapan abimde biliyor.Bu böyle gitmez. Bizi cahil gördüler, anlamaz bunlar dediler,suskunluğumuzu başarı saydılar. Hep beraber, Kahpe teröre şehit düşen kardeşlerimizegözyaşı döküp, hakkını aradığı için üzerine gaz sıkılan işçileredertlenmeliyiz. Camilerimizi doldurup omuz omuza dualar edip, bize buülkede bayrağımız altında yaşama fırsatı veren atalarımıza veATATÜRK'ÜMÜZE rahmet okumalıyız. Bağımsız Türkiye için çabalayıp,Osmanlıdan gelen şanlı tarihimizi bilmeliyiz. HALİL BEKTAŞ...
devrimCHEm, sağ ile solun karşılıklarında bir iki maddeyi yanlış kesime maletmişsin. ülkemiz dahilinde bölücülük farklı bir boyut kazanmıştır. tartışmaya açık bir konu
evet haklısın ero ama bölücülük olarak burda farklı bir konu actım bölücülük sadece terör deyil can bak burda ne diyorum bizler atatürkün askerleriyiz ve Atatürk Milliyetçiydi, Tarihine bağlıydı, devletçiydi,Dinine bağlıydı, Vatanseverdi, Halkçıydı, Laik ve Cumhuriyetçiydi. Nedeğildi ; Sağcı ya da solcu değildi bundan daha iyi birlik cagrımı varmı ?
BEN zaten konuyu senin aktarmak istediğin şekilde anladım DEVRİMCHEM. halkçılık, devletçilik, vatanseverlik gibi yönetim şekilleride en çok hangi ideolojiler tarafından ruhen benimsenmiştir, onuda herkes bilir. ülkemizde yaşanan ise, eğitimsizlik temelli olup; bilimsel bilgiye karşı duyarsız, itaatsiz, tepkisizlik sonucu meydana gelen faşizan ruhların, saltanatları uğruna, sokaklardaki halk yığınlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanmalarıdır. elbette her ideoloji gurundan anarşist ruhlu söylemler yükselecektir..yükselen bu sesler doğru sesler ise kabul görecek, yanlış ise çatışma sonucu ve kabulgörülemeyişi karşılığında yokolacaktır... aslında en büyük mevcut sorunumuz, 12 EYLÜL ASKERİ DARBESİNİN ikdidara taşıdığı sağ diktatör zihniyet tarafından yokedelilen düşüncelerin eksikliğidir... bu darbe ile sol bitirilmiş, sağ ise solun olmayışından kendi kendini bitirmiştir. bitmeyenler ise karşılıklı kaotik bir süreçte aynı kefeye sokulmak istenmiştir. herkes bu ulusal bölücülük kavramına dahil olmamak için kendini geliştirmeli ve ulusal görevini yerine getirmelidir. EKRANIMDAN BAKTIĞIMDA NEYİ İFADE ETMEK İSTEDİĞİNİ ANLADIĞIMDAN SANA HAKVERİYOR VEDE DAHA ÇOK FIRIN EKMEĞİ YEMEMİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.. sevgi ve saygılar
sen benden daha iyi yorumlamıssın sen benim acıklayamadıklarımı iyi özetlemişsin emegine ve yüregine saglık
konu üzerinde mutabakat sağlayabildiysek ne mutlu bize DEVRİMCHEM kardeşim. bu zamanda iki insanın ortak nokdada buluşması kadaar zor bir olay yok..