Siyasetin yalanla talanla sömürü ile emeği gasp eden yolsuzluklar zinciri haline dönüşmesi ile sermaye guruplarının sağ ikdidarları desteklemesi Türkiye sol'unun kabuk değişrirememesi taban örgütlenmelerinin verimsizliği yenilememesi merkeziyetçi bir yönetim ve parti içi demokrasinin sağlanamaması ikdidar anlayışı gözetmemesi poroje program politik düşünceler üretememesi 12 eylül diktasının ve faşizminin silindir gibi üzerinden geçmesi sosyal demokrat görüşüşü savunanların kapitalist bir tutum içerisine girmeleri Başlıca Türkiye solunun ve ATATÜRK çizgisinden sapan ve onun dünya görüşü ile bağdaşmayan sadece ismini kulananların inatla despotizeyle temel hak ve hukukun özgürlüklerin yaşanamaması demokrasiyle uzlaşmayan bir yapıya dönüşmesi günden güne kan kaybederken sorumluluktan kaçanlar yinede siyaset sahnesinden indirilemiyor bir çoğumuzun ata dede geleneğinden gelen ATATÜRKÜN mirası görerek oy verdiği siyasi partinin hak etmediğinide düşünenler aslında çoğunlukta olduğunuda çok iyi bilmemiz gerekir bu tür umursamaz davranış ve koltuk sevdalısı olanların bırakın bir partinin geleceği ile değil ülkenin geleceği ile oynadıklarınıda düşünmeden geçemeyeceğiz küreselleşen ve tek tipli model yaratılmak istenen dünyada ayakta kalabilmenin tek bir seçeneği vardır üretmek geliştirmek genişlemek üretiklerini yeni istihtam alanları yaratarak büyümek tarımı ile sanayisi ile endüstürisi ile teknolojisi ile dünya standartlarını yakalayabilmek eğitimli sağlıklı bir nesil yeşitirebilmek ekonomik açıdan güçlenmek siyasi yönden söz sahibi olabilmek bağamsız bir ülke yaratabilmek bunu düşünce kültürü ile halkına epoze edebilmek karekter haline dönüştürmek emeğin eşit paylaşılacağı fikir projeleri yarıştıracak bir ülke de yaşamak işte Türkiye solunun ATATÜRK Türkiyesinin geleceği aydınlık demokrat bilgili becerili çalışkan yılmayan yıkılmayan çadaşlık çizgisini yakalayabilmek acaba bu günkü sosyal demokrat yada sosyal demokrasiyi savunuyorum diyenler ufacıkta olsa zerre kadar bu düşünceleri yada bizlerin düşündüğü gibi kısada olsa düşünebiliyorlarmı? patişahlığın hilafetin kaldırıldığı Türkiye cumhuriyetinde yeni hailafetler kurmaya çalışanlardan onlara göz yumanlardan bir farklarının olmadığını anlayamadılarmı hala bu utanç ve ibret verici aşağalık düzenin içerisinde sadece muhalefet etmenin kendilerine bile fayda sağlamadığını bu göz boyamaların verimsizliklerinin kendi sevdasına kapılan basiretsizliklerinin gururunu ve onurunu ayaklar altında çiğnetenlerin hala**yal demokratım demokratik solum ATATÜRKÇÜYÜM demeye halkarı varmı bunu çok iyi irdeleyip sormamız gerekir sahte sosyal demokrasi ile sahte demeokratım demekle sahte ATATÜRKÇÜYÜM KEMALİSTİM ULUSALCIYIM DEVRİMCİYİM MİLLİYETÇİYİM demekle bir yere bir hedefe ulaşmak kolaymıdır ASLA.. ÇÜNKÜ BU DEĞERLERİ KORUMAK YÜCELTMEK YÜKSELTMEK emek ister yürek ister bilgi ister beceri ister sevgi ister halkın gönlünü kazanmak ister. Nafiz YILMAZ
Nafiz abi dediklerine aynen katılıyorum.80 ihtilali ardından yapılan işkenceler baskılar o zamanki sol görüşlü aydınların içine kapanmasına ilerideki nesillere doğru bilgileri aktaramamasına neden olmuştur. Günümüzde yeşil sermaye olarak hortlayan dinci kesim o zaman zarar görmediği için şu anda çok güçlü bir konumdadır. İlerideki zamanlarda gençlerimiz yine bilgilenmeye başlayacak haksızlıkları yolsuzlukları görecek ve en büyük tepkiyi gösterecektirler.
Evet oktayım tesbitin çok doğru on iki eylül faşizmi ve cuntası demokrasiyi paramparça etmiş faşit zihniyetleri yeşetmiş katı bir din eğimli yapıla ile bu günkü şeriat bağımlılarınında iştahını kabartmışmış hukuku çiğneyen doğmatik düşünce yapısıyla sermaye ve kapitalist oluşumu destekleyerek özalları bu günkü siyasi yapılanmayı meşrulaştırmıştır türkiye soluna vurulan bu darbe solun yeni bir dünaya görüşü ve politik gelişimi gösterememesinden dolayı altarnatifsizlik yaratmış ülke faşit bir rejime mahkum edilmiştir sağolasın can ilgine samimiyetine katılımına düşüncelere oratk olmana candan teşekkürler
kesinlikle katılıyorum size.. tabi bu olgulara birde günümüz koşullarını hazırlayanların, o zamanın mevcut sol dernek, vakıf, örğütlenme evlerini de kapatıp, büğünün popülist yaşam tarzı ilede birleştirirsek, dejenereye maruz bırakılmış solu daha iyi anlamış oluruz ki; buda, süreci yeniden başlatmanın yegane unsuru olarak karşımıza çıkar.
O gun Turk solunun çokmesının bır sebebıyse kolluk guclerıydi ! Bır eylemde kavgada bıle hemen sag tarafındaydı Sakallı mollalar bır genc kısın ustune ustune yururken guvenlık guclerı hemen sakallı adamı kolluyordu olakı bır zarar gelmesın dıye ! Ogun devletın ulkucu mafyalarına verdıgı odenekle unıversıtelerde yasanan olaylar sol goruslu kısılerın fıslenmesı ve ıskenceye marus kalMAsıda bırkaçı bunlardan ! Turk solu sımdıde Toparlanma surecınde ama yanlıs kısılerle Kanı ,tarıhcesı bozuk kısılerle ! Olsun bıs bu davadan vazgecmeyecez !!! Denısler asıldı ! hayır asılmadı sancak bızde ! Mumcular kıslalılar suıkasta kURban verıldı ! hayır verılmedı bız yıne burdayız ! hıkmetler behıce boranlar surgune gonderıldı hayır ! gonderılmedı bız yıne burdayız ! madımakta maraşta yakılan atesler canlarımısı aydınlarımısI yaktımı ? hayır yakmadı ! bız yıne burdayız !! Demekkı asmakla kesmekle yakmakla vurmakla gondermekle olmuyomus TURK SOLUNU SEVEN KORUYAN VE AYAKTA TUTAN TURK GENCLERI VAR BIZLER DEVRIMCI TURK GENCLERIYIZ !!! Emeğine sağlık abim gusel bir konuydu Teşekkürler...
Aslında SOL'a Bişe olduğu yok herşeye rağmen Sol gene olduğu yerdedir sadece SoL' u savunan gerçek solcular binbir siddet ve hakarete maruz kaldı niceleri canlarından edildi sizlerinde dediği gibi 12 eylül diktatörlüğü silindir gibi ezdi geçti Ama SOL kendine gelecektir benim buna inancım tamdır yeterki SOL değerlerini yaşama geçiren cesur yürekler varolsun k Paylaşımlarınıza ilavetten bende düşüncelerimi yazim istedim
evet erkanım söylediğin gibi buda sürecin yeniden başlatmanın yegane unsuru olarak karşımıza çıkar çok doğru ve üzerinde düşünülmesi gereken ve durulması gereken en önemli konu sağolasın yaklaşımına teşekürler erhan can
Hepisini o kadar güzel yorumlamışınki zilan bu anektodun ve saptamalarına on üzerinden on Devrimcilik kanımızdan geliyor soyumuzdan geliyor taihin derinliklerinden geliyor MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTEN geliyor böyle bir ulusu yıkmak kolaymı asla tarih elbet bir gün tekerrür edecek sosyalizmin ışığı yeniden parlayacaktır bu yakın bir zaman gibi gözüküyor her zulümün ardında bir devrim akını daoğacaktır emeklerine o güzel yüreğine sonsuz teşekkürler zilan can
Ama ne kadar güzel anlamlı içten samimiyetle yazmışsın gülşah can gerçekler acıdır ama doğrudur keşke aclıları yaşadığımıza göre doğruları anlayabilseydik keşke direnme gücümüzü yitirmeseydik keşke yüreğimize cesur duyguları aşılayabilseydik ama umutluyuz yinede karamsar değiliz bu ülke ve bu millet hak ettiği değerleri bir gün elebek bulacaktır düşünceniz yazman beni çok sevindirdi gülşah can okuyup geçiştirmektense katılmak var olmak demek katılımına emeğine yüreğinin sesi ses oldu bizlere