TÜRK ASKERİ ÇANAKKALE'DE Türk, Anadolu'da hüküm sürsün diye, Canlarını feda ettiler Kurtuluş Savaşı'nda Mehmetler, Ahmetler, Aliler, Veliler. Fedakar askerleriydiler Anadolu'nun. * * * * Büyük bir karanlığın ardından, Mucize bir aydınlık beklediler. Aydınlık biraz geç geldi. Çanakkale bir buçuk yıl onlara mezar oldu. * * * * Çocuklarımız, torunlarımız dediler. Onlar rahat etsin dediler. Azrail, İngiliz gemisinin topunun ucundaydı. Siperlere düştükçe bombalar Arkadaşı tanımadı yerde yatan vurulmuş askeri. * * * * Çanakkale'deydi Alman komutanlar İşi biraz ağırdan alıyordu. İngiliz savaş gemileri, Bombaları bitince gider, diyordu. Talimat verilmişti Türk topçularına Ateş etmeyin, bekleyin, diyordu. * * * * Sonunda Çanakkale'ye Mustafa Kemal geldi. Bütün cephelerin komutanlığını bana verin, dedi. Mustafa Kemal'e Almanlar direnemedi. Kendi ülkeleri de ateş hattındaydı. Birinci Dünya Savaşı devam ediyordu. Almanlar, bir daha gelmemek üzere Anadolu'yu terk etti. * * * * Mustafa Kemal siperde saklanmadı. Savaş meydanını düşmana bırakmadı. Türk topçularına ateş emrini verdi. Ateş, ateş, ateş, dedi. * * * * Çelikten ölüm kaleleri, İngiliz, Fransız savaş gemileri, Türk topçusunun yoğun ateşi karşısında Boğazın derinliklerini boyladı. * * * * Sonra kara savaşları başladı. İngiliz, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan Anzakları getirdi. Onları, Türkler boyun eğmedi, diye kandırdı. Anzaklar, Türkleri kendine düşman bildi. * * * * 25 Nisan 1915'te Gelibolu yarımadasına Çıkartma yaptı Anzaklar Türk Ordusu'nu buldu karşısında Yarbay Mustafa Kemal vardı Türk Ordusu'nun başında Türk Ordusu yenilmezdi, Mustafa Kemal yenilmezdi. Sekiz ay süren savaşlar sonunda, Anzaklar parçalandılar, paramparça oldular. Saklanacak ağaç kovuğu bulamadılar. SON Yazan: Serdar Yıldırım
ATATÜRK İLKELERİ İnsanlar, zor durumdaysa Çaresizlik içinde kıvranıyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka karanlık aydınlatılacaksa Halkçılık ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, fikir anlaşmazlığındaysa Kargaşa yüzyıllardır sürüyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka fikirler düzenlenecekse Laiklik ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, yönetimde sıkıntıdaysa Her ağızdan bir ses çıkıyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka yöneteni halk belirleyecekse Cumhuriyetçilik ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, seçtiğine güvendiyse Seçilen halktan uzaklaşmışsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka halk önemsenecekse Devletçilik ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, giyimde özensizse Çağdaş çizgi dışındaysa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka uygarlık yakalanacaksa Milliyetçilik ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, fikirde tekdüzeyse Hür düşünceye karşı çıkılıyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka reform gerçekleştirilecekse Devrimcilik ilkesini kullanmalısın. SON Yazan: Serdar Yıldırım
KAHRAMAN ATATÜRK Adın anılacak dünya durdukça Sen en öndesin insanlık var oldukça. * * * * Yoktur bu dünyada benzerin, eşin Vatanı kurtarmaktı senin işin. * * * * İngiliz, fransız, yunan toplandı. Anadolu'da batağa saplandı. * * * * Geçilemez dedin, geçmeye geldi. Yenilgi acısı içmeye geldi. * * * * Tuzak kurdular, seni yenmek için, Sonunda kahroldular, neden, niçin? * * * * Planlar sonsuz güven altındaydı. Düşman komutan ateş hattındaydı. * * * * Zafer mutlaktı, yenilgi imkansız. Türk Ordusu çözülürdü, sancısız. * * * * Bir sen geldin, sen Mustafa Kemal'sin, Bilemediler asla yenilmezsin. * * * * Savaş alanında düşmana çarptın, Düşman pişman oldu, çok iyi yaptın. * * * * Kesin bir daha karşına çıkmazlar. Bin yıl geçse de seni unutmazlar. SON
ATATÜRK SONUNA KADAR ATATÜRK Ben Atatürk, Atatürk diyenlerdenim. Atatürk demeden hiçbir soruna çözüm bulunamayacağına inanırım. Şu son yüz yılda kim Atatürk demeden hangi sorunu çözmüş? Söyleseler de ben de bilsem. * * * * Atatürk demiyorsa bir kimse Atatürk ilke ve devrimlerinden haberi yoksa Ne kadar kıvransa fark etmez, Sonunda kendinden bile şüpheye düşer. * * * * Bir insanın dünyadaki en büyük amacı, Devam ettirebilmesi olmalı hayatını İçeriden ve dışarıdan seni sevmeyenler Seni yıkamazlar ne kadar uğraşsalar. * * * * Ben bir dünya kurarım, benim inandığım. Ben bir hayal kurarım gerçek olmasını istediğim. Benim kurduğum hayal gerçekle örtüşmüyorsa Ben gerçek olmayan hayali yıkar geçerim. * * * * Benim bir arap, bir Türk arkadaşım vardı. Bir ırmağın kenarına gelmiştik çağıl çağıl akan Arap beni sevmiyor ya, sen bu ırmaktan geçersin, dedi. Türk ise, ileride bir köprü var, oradan geç, dedi. * * * * Ben Türküm, Türk'e inandım. Biraz ilerideki köprüden geçtim. Araba inanmadım, onun aklına kanmadım. Lütfen arap, benden uzak dur, Meraklıysan ırmaktan sen geç, dedim. * * * * Bak Atatürk, Anadolu'da, Güzelim Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş. Sen de bu cumhuriyetten payını alıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti'nden nemalanıyorsun. * * * * Yüz yıl önce Anadolu'yu düşmanlar sarmış. Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış. Saygı duymalısın Atatürk'ün devrimlerine Devrimlerinin en büyük savunucusu olmalısın. SON
MUSTAFA KEMAL ÇANAKKALE'DE Mustafa Kemal, Çanakkale'ye geldiği zaman Sağda, solda patlıyordu bombalar İngiliz gemileri Dakikada 60 bomba atan toplarıyla Nefes aldırmıyordu siperlere. * * * * O anda bir aslan kükremesi duyuldu Bu ülke sahipsiz değil diyordu Bizden sonrası karanlık diyordu Hücum diyordu, korkmayalım diyordu. * * * * Anzaklar, sabaha karşı Çıkartma yapıyordu Çanakkale'ye Sabahın 4 buçuğunda Onları orada bekleyenler vardı Sağ elinde şimşek, sol elinde yıldırım Sağ elinde kılıç, sol elinde tabanca Sağ elinde Anadolu, sol elinde Trakya Mustafa Kemal ve Türk Askeri Aç, tasır, savaştılar, yenilmediler Yendiler, zafer kazandılar. * * * * Karanlık varsa aydınlığa koşacaksın Aydınlıktaysan karanlıktan korkmayacaksın Kötüden, zalimden kaçmayacaksın Savaşacaksın özgürlüğün için. * * * * Sessiz durursan, yerinde oturursan Zalimin zulmüne dur demezsen Beynindeki prangaları söküp atmazsan Sana acımaz gelecek yıllar. * * * * Haydi, benim de, ben liderim de Lider olmak için, çaba sarf et En önde sen ol, en önde sen koş Peşinden geldiğini göreceksin Türk Halkı'nın. SON
ATATÜRK BARIŞ TARAFTARIYDI Atatürk barış taraftarıydı İstemezdi savaş olsun Bir ülkenin başka bir ülkenin Sınırını geçmesine tahammül edemezdi. * * * * İnsanların birbirine düşman edilip Savaştırılmalarına karşıydı Her millet kendi sınırları içinde Özgür ve bağımsız yaşamalıdır, derdi. * * * * Aradan 100 yıl geçti Atatürk'ü örnek almadı dünya milletleri Zengin milletler daha zengin olmak için Fakir milletleri böldüler, parçaladılar Onlara silah sattılar, daha da zenginleştiler. * * * * Fakir milletler, beyinlerini saran Prangadan kurtulamadı İstemedi özgür olmak Kişisel düşünce özgürlüğü sağlanamadı Boyun eğildi karanlığa Işık önemsenmedi. * * * * Biz Atatürkçüyüz diyelim Atatürk'ü örnek alalım Atatürk'ü sevmeyenleri Atatürkçü olmaya davet edelim. SON
BEN ATATÜRK SEVDALISIYIM Çocuktum ben bir zamanlar Karaçor derdi annem bana Zayıf bir kara çocuk, Özgün düşünme yeteneğine sahip, Uygar, çağdaş, Geçmişi araştıran, Her güne yeni bir umutla başlayan, Geleceği kurgulayan, Zayıf ama güçlü, çok güçlü. * * * * Mahalle maçlarında Karşı takımın golcüsü iyiyse Kaleci. Maç normalde devam ediyorsa Golcü. Kaleciyse penaltı kurtaran, Golcüyse hata affetmeyen. * * * * Babam öğretmendi, Atatürk derdi. Annem ev hanımı, Atatürk dedi. Ben de uygar, çağdaşım ya Atatürk, Atatürk, Atatürk dedim. * * * * Benim kalbim Atatürk der atar. Benim beynim Atatürk der çalışır. Benim damarımda kan, Atatürk der dolaşır. Güne başlarsam Atatürk demeden Ayaklarım birbirine dolaşır. * * * * Ben Atatürk sevdalısıyım. Bir şeyler yapmak çabasındayım Atatürk için, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Yeni bir güne umutla başlıyorsa insanlar Bunu Atatürk'e borçludur. SON Yazan: Serdar Yıldırım
ATATÜRK'TEN YANA TARAFIM Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduktan sonra Asıl savaşımız şimdi başlıyor, dedi. Ağaçları kesmedi, bataklıkları kuruttu Ortaya çıktı, yeni tarım alanları. * * * * O zamanlar Anadolu'da 40 bin tane köy vardı Köylülere tarla, bahçe verdi Ekip biçti, köylü buraları Aç karnını doyurdu, mutlu oldu. * * * * Yollar, köprüler yaptı Kurdu fabrikalar Buralarda binlerce işçiye İş imkanı sağladı * * * * Modern ve çağdaş okullar açtı Öğrencilerin geleceğe yönelik Bilgi ve beceriyle donanmasını sağladı Ayrılmadı bilimin ve aklın çizgisinden * * * * Atatürk'ten yana tarafım Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Türk olarak kabul eder yaşayan herkesi Türk şereflidir, onurludur Vatanına ihanet etmez. SON Yazan: Serdar Yıldırım