TEMEL FIKRASI Temel, Fadime'nin kedisinden nefret etmektedir. Bir gün kararını verir ve Fadime evde yokken kediyi yakalayıp, arabasına koyar. 1-2 kilometre kadar ileride, bir köprünün yanına bırakıp evine döner. Kapıyı açıp eve döndüğünde bir de bakar ki, kedi sepetinde oturuyor. Ertesi gün, Fadime'nin evden çıkmasını bekleyip, kediyi yine arabaya atar. Bu kez 5-6 kilometre ötedeki bir kasabada, bir çöp konteynerinin içine bırakır Eve döner, kapıyı açar, kedi yine bas köşeye kurulmuş, Temel´e kötü kötü bakıyor... Ertesi gün işi iyice inada bindirir, kediyi yakaladığı gibi 60-70 kilometre direksiyon sallar, bulduğu her tali yola girer, kedi yönünü kaybetsin diye çeşitli şaşırtmaca yollara girer, daireler çizer. Sonunda yaptığı işten iyice emin olunca, arabayı durdurur ve kediyi bırakır. Arabasına atlayıp, evinin yolunu tutar. Saatler sonra Temel evine, Fadime'ye telefon açar; - Uy Fadime, kedi yanında mı? - Evde, niye soriysun da? - O şerefsizi telefona ver hemen. Kayboldum; bana yolu tarif etsin...
anlamının güzel olduğundan hiç şüphem yok canısı şüphem olmazda zaten insan candostundan da şüphe ederse kalmamıştır dünyada hiç bir değer... allah ım dilimizden duaları, göğsümüzden imanı, yüreğimizden savdayı, kulaklarımızdan türküleri eksik etmesin.
çok komik emeğise sağlık can. ben küçükken bi köpeğimiz vardı ve bu köpeği babam bir başka köydeki bir adama vermişti ama gittiği günün akşamı boynundaki tasmayı kırıp onca yolu yürüyüp tekrar yanımıza gelmişti. köpekler ve kediler geçtiği yolu unutmazmış derler
allah seninde başına buğday yağdırsın canısı en iyisi o buğday yağmuru altında birlikte ıslanalım az yada çok rabbim helalinden ve bereketlisinden versin tüm canlara
bir gün temel askere gitmis fadıme mektup yazmıs temele ula temel sen askere gıttın ha bu tarlayı kım esecek temelde buna cevap vermıs fadıme sakın kazayum deme kacak yaptugum sılahların hepsını oraya saklarım hanı gelen gıden mektupları komutan okurya temelın mektubuda okumus ula temel bu sefer senın ısını bıtırecem demıs 50 kısı kadar asker almıs yanına temelın koyune gıtmıs komutan aramıs deremıs sılah yok arkasından temelmektup yazmıs ula fadume tarla nasıl guzel kazıldımı da