TEKRAR NAMAZ.NAMAZLAR.HANGİ SÜNNETLER? KİMİN FARZLARI?

Konu, 'Yazılar, Makaleler, Araştırmalar' kısmında al mucteba tarafından paylaşıldı.

1. al mucteba

al mucteba Aktif Üye

İslam Dini, Allah´ın gönderdiği tüm Kitapları ve tüm Peygamberleri kapsar. Zebur, Tevrat, İncil, Kuran adı verilen kitaplar ile Peygamberlerden bazılarına inen suhuflar İslam Dini´nin kitaplarıdır. Adem Peygamberden, Muhammet Peygambere kadar gelen Peygamberlerin tamamı İslam Dininin Peygamberidir.

İslam Dininde ibadetin şekli, zamanı, sayısı yoktur. Kuran-ı Kerim´de şöyle ibadet edeceksiniz şeklinde bir Ayet yoktur.

Kuran´da şu Ayet vardır: “ ANDOLSUN Kİ SANA NE VAHYETTİYSEK, SENDEN ÖNCEKİLERE DE AYNISINI VAHYETTİK. ALLAH´IN KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK OLMAZ”.

Yine Kuran´da: “ORUÇ SENDEN ÖNCEKİLERE FARZ OLUNDUĞU GİBİ, SANA DA FARZ OLUNDU, O SAYILI GÜNLERDEDİR.” Ayeti, “NAMAZ SENDEN ÖNCEKİLER GİBİ SANA DA FARZ OLUNDU.” Ayeti vardır.

Şimdi bu Ayetlere göre ben de soruyorum:

1- Davut Peygamber,

2- Musa Peygamber,

3- İsa Peygamber,

NASIL İBADET EDİYORDU?

Allah´ın Kanunlarında bir değişiklik olmayacağına göre bunun özellikle SÜNNİ İLAHİYATÇILAR yada daha doğru bir deyimle LAFAZANLAR tarafından AÇIKLANMASI GEREKİR.

Şimdi gelelim NAMAZ olayına.

Bugün iki türlü namaz kılınmaktadır. Bunlar:

1- ÜÇ VAKİT (Şiiler tarafından kılınır.),

2- BEŞ VAKİT (Sünniler tarafından kılınır.

ÜÇ VAKİT namaz EBUBEKİR´in zorla ve hile ile iktidara el koymasından sonra kılınmaya başlanmıştır. MUHAMMEDİ / İSLAMİ namaz şekli değildir. KURAN´A DAYANMAZ, İÇTİHADA DAYANIR. Bu namazı kılanlar EBUBEKİR´İN SÜNNETİ´Nİ devam ettirmektedir.

BEŞ VAKİT namaz ÖMER´in hile ile iktidara el koymasından sonra kılınmaya başlanmıştır. Kısacası Ömer İKİ VAKİT ZAM YAPMIŞTIR. Bu namaz şekli de MUHAMMEDİ / İSLAMİ namaz şekli değildir. KURAN´A DAYANMAZ, İÇTİHADA DAYANIR. Bu namazı kılanlar ÖMER´İN SÜNNETİ´Nİ devam ettirmektedir.

İLK CAMİ´Yİ YAPTIRAN ÖMER´DİR. CAMİLERE MİNARELERİ DİKEN DE MUAVİYE´DİR. Bu minareler Muaviye tarafından HAZRETİ ALİ´YE KÜFRETMEK amacıyla dikilmişti.

NE HAZRETİ MUHAMMET, NE HAZRETİ ALİ, NE HAZRETİ FATMA, NE İMAM HÜSEYİN, NE DE İMAM HASAN BU ŞEKİLDE NAMAZ KILMAMIŞLARDIR.

HANEDAN-I EHLİBEYT VE EHLİBEYT´İN YOL VE BEL EVLATLARI AYİN-İ CEM YAPMIŞLARDIR.

ANADOLU´DA BİNLERCE ALEVİ PİRİ´NİN TÜRBESİ BULUNMAKTADIR. BU TÜRBELERİN HİÇ BİRİNDE PİRLERİMİZİN YAŞADIĞI DÖNEMDE CAMİ YOKTU. HİÇ BİR ALEVİ PİRİ 3 YADA 5 VAKİT NAMAZ KILMAMIŞTIR.

İSLAM DİNİ´NİN NE OLDUĞUNU YADA NE OLMADIĞINI Şİİ MOLLALAR İLE EHL-İ SÜNNET LAFAZANLARI HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ´DEN, PİR SULTAN´DAN, YUNUS EMRE´DEN, KARACAAHMET SULTAN´DAN, MEVLANA´DAN DAHA İYİ Mİ BİLİYORLARDI?

Sözlerimi MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ ile bağlamak istiyorum:

“NAMAZ KILMAK DEMEK, BAŞI YERE EĞİP, KIÇI HAVAYA KALDIRMAK DEMEK DEĞİLDİR

2. WorldFe

WorldFe Daimi Üye

güzel paylaşım can yeni okuma fırsatı buldum alevi olup olmamala alakasız bir şekilde çevremde bu kadar çok gereğinden fazla camii olmasından rahatsızım bir mahallede bir camiinin kapasitesi yaklaşık 450-500 kişi arasındadır ne yazıkkki bizim burada cami başına düşen cemaat sayısı 100-140 arasında keşke boşu boşuna camii yapılan araziler yeşil kalsa oda olmadı eğitim kurumları açılsa daha aydınlık bir nesil yetiştirmiş olurduk

3. al mucteba

al mucteba Aktif Üye

evet katılıyorum sana..bazı alevi köylerine bile bile camı yapılıyor..ibadet eden kimse yok içinde..dedeler izin istiyor orda cem yapsak diye..izin verilmiyor..herşeye izin veririz ama camı de ceme izin vermeyiz diyorlar..zihniyet bozuk

Sayfayı Paylaş