:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :???: 8) :? :???: SÖZÜM VAR Haktan gelen fermandır yüreğim, Halka sözüm var, hakka sözüm var, Sevda nedir? Dersen, bülbüle sor derim, Gonca gülünü arayan bülbüle sözüm var. Sevdadan düşmüş Aslani çöllere, Sürgün edilen yüreğime sözüm var, Başımda sevda yelleri estirecek güzele, Beni var edenlere sözüm var. Yolda giden yolcuya, dağda esen rüzgâra, Dergâhtaki dervişe sözüm var, Gül bahçesindeki hem güle hem bülbüle, Muhammet Ali ye sözüm var. Aslani'yi büyütenlere, hakka yürütenlere, Doğru yolu öğretenlere, Cem'e kabul edenlere, Nefis duygumu yok edenlere, elime sevda gülü verenlere, Beni Aslani yapanlara sözüm var. Dostlar sohbetinde bir veliyim, Dara durmuş bir hak yolcusuyum, İnsan-ı kâmil olmaya gelen bir garip deliyim, Gül ile Aslan a sözüm var. Gül Muhammet, Aslan Ali dir, Mekke fatihi Muhammet Mustafa ya, Allahın Aslanı Şahı Merdan Ali ye, Peygamberime, Pirime sözüm var. Hak bana bir sevda gülü, bir de can vermiş, Ara ara dur demiş, bulduğunda elinden tut demiş, Nefsini terbiye et demiş, gönülden gönüle, hislerinden hislerine sev demiş, Benim tüm canlara sözüm var. Barış isteyen canlara, gönülden sevenlere, Ölüme feryat edenlere, ağlayan analara, Gece gündüz bilmeyen, cepheye giden Askerlere, Benim kendi kendime sözüm var. Kan kusturan gafilleri temizleyene, ağlattıkları insanları güldürene, Gönül bağlamış Allah Allah diyen kullara, Ölüme gözlerim kapalı giderken, doğru yola götürenlere, Beni eşkıyalardan, çakallardan ayıranlara sözüm var. Elime silah aldığımda, elimden silahı alanlara, Elime kalem defter verenlere, barışı insanlığı öğretenlere, Vatan millet nedir? Bilenlere, vatan ve milletine layık ol diyenlere, Kanı kan ile değil, su ile yıka diyenlere sözüm var. Sana kurşun atana sen gül at diyenlere, Mutluluk, huzur, insanlık isteyenlere, Benden başarılar bekleyen tüm canlara, Mareşal Mustafa kemal ATATÜRK e sözüm var. İstanbul´u fetih eyleyen koskoca Fatih Sultan Mehmet´e, Vatan diyerek kanını, canını, malını veren şehit ve gazilere, Elinde silahı gecesi gündüzü olmadan vatanı bekleyen Mehmetçiğe, Şehit kanıyla sulanmış Vatanıma, Ay Yıldızlı bayrağıma sözüm var. Gökyüzünde uçan kuşa, başında al yazması olan geline, Aslani'nin hakka yürümüş ve yürümekte olan tüm canlara, Vatan Millet nedir bilen kardeşlere, Beni asker olsun diye yetiştiren analara sözüm var. İnsana insan gibi davranan kullara, vasiyet eden dostlara sözüm var. Sevdama, sevdiğime, davama, Allaha ve Atalarıma sözüm var. Sevdiğim, seveceğim ve âşık olduğum, olacağım güzel kıza sözüm var. Duaz-i 12 Imam -- Hak Muhammed Ali cemden duaz-ı imam (Sabahat Akkiraz) Şah-ı Merdan coşa geldi 12 IMAMLAR YA ALI Sabahat Akkiraz - Bugün Bize Pir Geldi Türkülü Yürekler - Dost :???: :? 8) :???: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BİRLİK BERABERLİK İÇİN VAR EDİLDİK Bedeller ödedik bu diyarda, Kızıl kanlara bulandık bu mekânlarda, Çok acılar çektik, yaralar bağladık Birlik beraberlik için var edildik. Dağlarda vurulduk, kanımızla yıkandık, Şehirlerde bombalara gafil avlandık, Hain pusuların tuzağında yandık, Birlik beraberlik için var edildik. Sevgi, barış ve de huzur istedik, Toplu bir yaşam istedik bedeller ödedik, Vatan, millet nedir bilmeyenlere esir edildik, Birlik beraberlik için var edildik. Zindanlara atılıp işkencelerde ölüme teslim edildik, Kelepçeler vurdular ellerimize, kollarımıza hapis edildik, Hain diye dört bir yanda hitap edildik, Birlik beraberlik için var edildik. Her yerde kahpece pusular kurdular, Tek tek yok ettiler, bitirdiler, Sonumuzu getireceklerini sandılar, yine ölmedik, Birlik beraberlik için var edildik. İşkenceler ettiler her yanımızı deştiler, Kalleşçe insanlarımızı öldürdüler, Bizi birbirimize öldürtüp, kırdırdılar, Birlik beraberlik için var edildik. Aslani hak´tan gelir senin fermanın, İnsanız biz insanı bilir, insanı söyleriz, Yetmiş iki milletin variyeti bir olur onu söyleriz Birlik beraberlik için yaratıldık biz onu söyleriz. Hak yolundan şaşmayız da, insanlarımızdan ayrı kalmayız biz. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: SEN YOKTUN ...... Sen yoktun ama hep var oldun, Sessiz gecelerimin ışığı sendin, Uykusuz sabahlarımın uykusu sendin, Her bakışımda sen yoktun etrafa. Adımlar attım karanlık gecelerde, İstanbul sokaklarında gezdim tek tabanca, Kordon boyunda aradım izni her gün, Her aradığım yerde sen yoktun. Yokluğun bana zulümdü bilinmez ki gecelerde, Ankara nın kaldırımları taşımaktan yoruldu bendenim, Amasya uykusuz kalmaktan bıktı, çöktü, her aradığım yerde sen yoktun gülüm. Haberin almak için neler feda ettim, Zalim avcıyla çok cenk ettim, Serserilerle berduşlarla bir olup gezdim, Her yerde seni aradım sen yoktun güzelim. Batman sokakları senin adını unutamaz oldu, Kaldırımlarda her taş tanır oldu bendeki seni, Bey dağının karı eridi seni arayalı güzelim, Malatya da sen yoktun ey sevdiğim. Sivas ın dağları yolumu kesmiş, Soğuktan ayaklarım donmuş, yol alamam, Kızıl inişte soğuk sular içtim, Camlı belde sen yoktun güzelim sen yoktun. nice yerler gezdim sevdanla bilirimsin gülüm, Sahiller ağlar oldu gidişinle sevdiğim, Atakum sahili ağlar oldu sen yoksun diye, Sen yoktun ya gülüm o an ben ölmüştüm. Yılmadım hiç, yıldıramadı hain tuzaklar beni, Sen yoktun ya her yazımda, her şiirimde, Sen yoktun ya benim hayatımda güzelim, Sen yoktun yaaaa işte o gün ben ölmüştüm güzelimmm. Sen sahil boyu gezerken onunla ben burada ölüyordum, Sen onun ellerini tutarken ben burada çöküyordum, Sen yanımda yoktun ya, onunlaydın bu gece, Bense sen yokken burada dağlarda geziniyordummmm. Sen yoktun ya gülüm, sen beni öldürüp gitmiştinya, Ben dağlarda seni sevdim güzelim, Elimizde silahımız değil kalemlerimiz vardı, Eğitimciyiz biz güzelim. Ama sen yoktun yanımda. Sensiz geceleri gel bana sor sen, Dağların dumanında gezenleri bana sor, Dünyaya seni nasıl sevdiğimi sor gülüm, Anlatsın sana olan aşkımı ama sen yoksun. Tutmuyor artık ellerim, yürümüyor artık ayaklarım, Şiir yazamaz olmuş ruhum, kalemim den nağmeler dökülmüyor, Yazılarımda sevgi, aşk, dostluk yok artık, Sen yoksun diye hayatım durmuş güzelim. Aslani denizlerde sürgünle şarap içemez oldu, Turnalarla semada semah dönemez oldu, Yazan kalemler yazmaz oldu, sensiz bu dünya tatsız oldu, Sen yoktun ya güzelim yanımda. sen yoktun ya bende. Ben o gün ölmüşüm güzelim. hayat yok yokken sen yoktun ya işte. SEN YOKTUNYA BEN SENSİZ YAŞAMADIM SEVDİĞİM. SEN YOKTUNYA. SEN YOKTUNYAA..... RESMİNE BAKARKEN SEN YOKTUN. SEN YOKTUNNNNNNNNNNNNNNNNN............ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :Sa :Sa :Sa :Sa :Sa ELVEDA EDİYORUM Yıllar boyu birçok sürgün gördük, Yıllar boyu çok acılar çektik. Şiirlerimizle yasadık, türkülerimizle hüzünlendik. Yalan dünyada ayakta kalmaya çalıştık. Sürgünler bizi denizlerde büyüttü. Aşkı, sevgiyi, acıyı öğretti. Şimdi yine sürgünlerdeyim. Sebebim yoktur ki söylesem sizlere. Sadece elvedalar ederim siz gönül dostlarına. Başka bir söze hakkım yoktur gayrı. GİDİYORUM DÜNYA SENDEN. AYRILIYORUM ARTIK SENİN BU YALAN EVİNDEN. DURDURAMAZ HİÇ GÜÇÜN BENİ ARTIK. YILLAR OLDU GELMİŞTİM SENİN YANINA. ARTIK VAKİT TAMAMDIR DURULMAZ BURALARDA. GÜNLER ÖNCESİNDEN SÖYLEMİŞTİM. BEN SANA SÜRGÜN YEDİM DEMİŞTİM UZAKALRA. ŞİMDİ GİDİYORUM GÜZELİM. GELDİĞİM YERE GÖNÜYORUM SESSİZCE. SANMAYINKİ DÖNERİM DİYE BEKLEMESİN KİMSE. NE BU YARA DÜZELİR NEDE BU CAN. SÜRGÜNLE GİDİYORUM SÜRGÜNLERE ELVEDALAR EDİYORUM. YILLAR ÖNCE TUTUP ELİMDEN GETİRMİŞTİ BİR MELEK. YILLAR SONRA BENİ GÖNDERENDE AYNI MELEK. ACILARIM BİTMİYOR YÜREĞİMDEN, DERMANIM TÜKENDİ DİZLEİRMDEN. DURAMAM ARTIK BU DİYARDA, KALMAM KALMAMDA. ELVEDALAR EDİYORUM DOSTLARIM SİZLERE. SESSİZCE CEKİP GİDİYORUM SİZLER YOKKEN. AĞLAMASIN KİMSE PEŞİMDEN, GÖZYAŞALRINIZA YAZIK. ARDIMDAN BAKMAYIN ÖLÜM BİLE YALINIZ DEĞİL BENDEN. BEN SÜRGÜNLERE ALIŞKINIM EZELDEN BERİİ. SÜRGÜNLE SÜRGÜNLERDE YAŞAMI İYİ BİLİRİM. ELVEDALAR EDİYORUMM SİZLERE SON KEZ. HAKINIZI HELAL EDİNİZ, BEN HELAL ETTİM GİDERİM ARTIK. HAK BİR MUHAMMED ALİ SİZLERİ KORUSUN. HIZIR YAR VE YARDINCINIZ OLSUN. Artık gitme vakti gelmiştir. Durulmaz buralarda, yaşam yoktur gayrı bu onüç cana. Bu diyar bize ait değildi, hiç de olmadı aslında. Biz sürgünlerin oğluyuz. Sevmesini sürgünlerde öğrendik. Acıları yüreğimize gömmesini sürgünlerde öğrendik. Yaşamayı biz denizlerde öğrendik. Savaşmasını da ölüme meydan okuyarak öğrendik okyanuslarda. Azgın dalgalarla baş ederdik, fırtınalara meydan okurduk. Sürgüne sürgünle gittim ben. Her daim yanımdaydı sürgün. En acılı günlerimde şarap içerdik denizlerde. Gizli sevdalar adalardık sessizce batan güneşle. Ay ışığında mehtaba bakardık sevdiğimizi görebilecekmişiz gibi. Göremedim ben seni Zeynep?im hiç. Yaralarım kabuk tutmaz oldu hiç. Kalbim ağrımıyor artık eskisi gibi. Sadece çiğnerlerim çürümüş bu denizlerde. Kaybetmeler öldürmüş bedenimi sürgün. Gidişler değil beni geri sürgünlere salanlar. Sadece bir dostu kaybediştir. Ölüm bile kaybettirmemişken bana. Uzun lafa gerek yok sürgün. Gidelim artık bu diyardan bir an önce. Yoksa cenazemi götüreceksiniz evime. Gidelim gadim dostum, kardeşim sürgün. Elveda sana dünya? MERHABA SANA EY ZALİM SÜRGÜN. ASLANİ SANA MEYDAN OKUYOR GENE DÜNYA. SÜRGÜNLE SÜRGÜNLERDEYİM, DENİZLERDEYİM. EZELİ OLDUĞU GİBİ, EBEDİDE BURDAYIM. ZALİM FELEK. ELVEDA EDİYORUM CANLAR SANALA VE DÜNYAYA. BU YAZDIĞIM SON ŞİİRİMDİR. HEPİNİZİ HAK BİR MUHAMMED ALİ SİZLERİ KORUSUN, HAK DARINDAN HAK DİVANINDAN AYIRMASIN. HIZIR YAR VE YARDIMCIINIZ OLA CANLAR. HAKKINIZI HELALA EDİNİZ. BENİM ÜZERİMDE HAKKINIZ VARSA HELAL OLSUN. BEN BU DÜNYADA RAZIYIM HAK BİR MUHAMMED ALİ AHİRETTE SİZDEN RAZI OLSUN.. . Elveda Derken Zeynep Siir http://www.youtube.com/watch?v=TpIYdwDdylc ERCAN DEMIREL"Elveda deme bana" http://www.youtube.com/watch?v=kfZ-3r9DMJU 10.11.2008 17:10 KIZILTİM KIZILBERELİ UĞUR ÇAKMAK :Sa :Sa :Sa :Sa :Sa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: