SİVAS' I BEN UNUTMADIM Yandı Madımak oteli Aktı gözlerimin seli Bunu yapan yobaz deli Sivas' ı ben unutmadım. Sivas'ı yasa verdiler Gözümden yaşlar döktüler Kalbim yağın erittiler Sivas'ı ben unutmadım. İnsanlığın yüz karası Yürekten çıkmaz yarası Yapan Allah'ın belası Sivas'ı ben unutmadım. Bunu yapan insan olmaz İnsanlıktan nasip almaz Huzur-i mahşerde gülmez Sivas'ı ben unutmadım. Erim erim eriyesin Mezarlarda çürüyesin Hiç merhamet görmeyesin Sivas'ı ben unutmadım. Akarsu, Nesimi yandı Yüreğim kana boyandı Hangi yürekler dayandı Sivas'ı ben unutmadım. Madımak'tan duman çıkar Feryatlar yürekler yakar Zalim yobaz yakmış bakar Sivas'ı ben unutmadım. BAKARİ ah çeker ağlar Duyanlar karalar bağlar Dökmüş yaprağını bağlar Sivas'ı ben unutmadım. Yılmaz Bakar-02.02.2010-Almanya
sivası unutmamız mümkün mü ki.. ihtimali bile yok hafızamın ihmalinin.. ellerine,emeğine,yüreğine sağlık yılmaz.. etkileyici ve hafızayı diri tutacak bir şiir..ve bu şiiri paylaştığın için binlerce teşekkür ..
ece_06, yorum için çok teşekkür ederken, yüzyıllar geçse de bu acı hiçbir zaman içimizden,belleğimizden çıkmayacaktır.
eCe hanım sizin utanmanıza gerek yok, sizi utandıranlar utansın. Bu olayı bütün Sivas halkına mal etmek de hiç doğru değil. Aydın düşüncenize güvenim sonsuzdur. Bu olay Pir Sultan'ların, Aşık Veysel'lerin ve daha nice ünlü ozanların diyarında olduğu için bizde derin yaralar açtı.