iNSANLA HAYVANIN arasındki farkı ya ben çözemiyorum yada evrim teorisi gerçek,bunlara sebep olanlar halen evrimin tamamlamamış. :-o http://www.youtube.com/watch?v=VGmC-WTeAck
selenay'ım yanmışım canı tene katmışım yeter artık ne olur insanlığımdan utanmışım... emeğine sağlık can :|
SAVAŞ VE ÇOCUK Dr. GÜNDÜZ sınır tanımayan doktorlar gibi bir gönüllü kuruluşu olan yeryüzü doktorlarının üyesi...Filistin'e , Lübnan'a da bu kimliğiyle gidiyor ve yardm sağlanması için çaba gösteriyor. Dr.GÜNDÜZ'e 4 yaşında çocuğun mezarı başındaki annesi çocuğun ölmeden önce yönelttiği soruyu aktarmış: "Anne diyormuş çocuk,askerler çocukları küçük kurşunla öldürürler dimi?" işte çocuğun gözünde savaş bu.Çocuk ölümü kabullenmiş de bari kurşun küçük olsun diyor aslında.Büyük kurşunun daha çok acıtacağımı düşünüyor belki de... kapıları çalan benim kapıları birer birer. gözünüze görünemem göze görünmez ölüler... saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu. bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu. benim sizden kendim için hiçbirşey istediğim yok. şeker bile yiyemez ki kaat gibi yanan çocuk. çalıyorum kapınızı, teyze, amca,bir imza ver. çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler... N.Hikmet ran
Masum bi melek onlar.Onlar acının ne olduğunu bile bilmezler.Onlara yapılan vahşet,aslında İNSANLIĞA yapılıyor.
ÇoCuK ne KaDarr MaSum Bir KeLime Sawa$Ta O KaDarr Canii Yanyana GeLmeSi SaDeCe Bir AwuÇ Kannnnn.. :-o
savaş ortasında çocuk olmak kimi zaman adı konmaz yaşananın, savaş denmez olan bitene. hayat buralarda öylecene akarken, bir yerlerde birileri "hiç" için ölürler. kimileri sakat kalırlar, ya da en iyi ihtimalle ömürlerinin en korkulu günlerini, dakikalarını yaşarlar. silah atışlarını duyduklarında civarda bir düğün olmasını umarlar. ve bir gün nereden buldularsa, nereden estiyse orada oynamak boş bir arsanın köşesinde oynamaya başlarlar oyuncaklarının ne olduğunu bilmeden. ani bir patlama duyulur. çevreden koşarlar. kan revan içinde küçücük bedenlerle karşılaşırlar. o ülkede savaş da yoktur aslında, adı konmamıştır savaş diye, oysa her gün ölür insanlar... küçük bedenler ağlar, yaralı bedenleri taşıyanlar da kan ağlar... ufacık bir çocuğun dokunduğu son oyuncağın bir mayın olması affedilebilir mi? bir daha misket oynayamaması, kalem tutamaması, resim yapamaması, büyüyüp aşık olduğu vakit sevdiğinin yüzünü ellerine alamaması affedilebilir mi? adı konmuş konmamış tüm savaşlara lanet olsun, sebebine ne isim veriliyorsa verilsin. "alıntıdır"