Sarızeybek'ten Arınç'a sert yanıt

Discussion in 'Güncel Olaylar' started by prkacin, Feb 1, 2009.

1. prkacin

prkacin Super Moderator

Bülent Arınç'ın 'Efsane değil şişirilmiş komutansın' suçlamasına Emekli Albay Erdal Sarızeybek'in yanıtı ağır oldu.

Bülent Arınç'ın hakkındaki, "Efsane değil şişirilmiş komutansın" suçlamasına cevap veren Askerhaber Yazarı Emekil Albay Erdal Sarızeybek, "Kamuoyunun bilmesi gereken gerçeği karartıyor" dedi.

Manisa'da TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç?ın yıllar önce annesine ait evin aranmasıyla ve iki gün önce bir röportajında kendisi için, "Efsane değil şişirilmiş komutan" ifadesi kullanmasıyla ilgili olarak konuşan Sarızeybek şunları söyledi:

"Sayın Arınç?la ilgili yapılan soruşturmaya ilişkin emir Şener Eruygur tarafından değil Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilmiştir. Soruşturma konusu Arınç?ın annesine ait bir apartmanda medrese usulü izinsiz dini eğitim yapılmasına ilişkindir. Bu evin bir katı Akhisar Hilaliye Vakfına hibe edilmiş, diğer katları da aynı vakfa bedelsiz kiralanmış olduğu, dört ayrı dairenin medrese usulü eğitim amaçlı düzenlendiği tespit edilmiş, ayrıca yurt içi ve yurt dışında şubelerinin bulunduğu da tespit edilerek savcılık makamına arama için bildirilmiştir.

ÖNCE İZİN VERİLDİ

Başlangıçta arama izni veren yetkili mahkeme Arınç?ın olayı öğrenmesini müteakip nedense önceki kararını iptal etmiş dolayısıyla ev aranamamıştır. Konuya ilişkin gelişmeler ve bilgiler Jandarma Genel Komutanlığına görev bağlantısı dolayısıyla bildirilmiştir. Olay budur. Burada sorgulanması gereken bir dönemin Meclis Başkanı?nın annesine ait evde ne gibi bir eğitim yapıldığının ve bu evin yurt içi ve dışı şubelerle ve de Hilaliye Vakfı arasındaki bağlantının ne olduğudur. Sayın Arınç Türk milletine karşı olan sorumluluğu çerçevesinde bu sorulara cevap vermelidir.

Bülent Arınç?ın kendisine yönelik açıklamaları hakkında da konuşan Sarızeybek sözlerini şöyle tamamladı Arınç bir vekildir, asıl ve asil olan Halk?tır, çünkü vekili seçen halktır. Bir vekilin halktan birisi için saygı sınırlarını aşan bir biçimde söz söyleme hakkı yoktur, kaldı ki Arınç böylesi davranışları daha önce de sergilemiş, Manisa?da bir çiftçimize hakaret dolu sözler sarf etmeyi de bilmiştir.

Şahsım hakkında sarf ettiği sözleri Arınç?ın saygı bilmez tutumunun bir ifadesi olarak görüyorum. Bizler gibi en büyük serveti onur ve şerefi olan insanlar karşısında bir laf ederken haddini bilmeye davet ediyorum, eğer hala haddini bilmez söylemlerini sürdürmeye kalkışırsa, hukuk devletiyiz, hukuk yollarına başvurmasını da biliriz.

Haber: AskerHaber, Türk Time

Share This Page