Ben de su dünyaya geldim geleli Agir cifte döner harmanim mi var Neyleyim dünyanin mülkünü malini Hesabini görmeye fermanim mi var Bu mülkün hesabini bizden sorarlar Onun icin elini vardan cekmis veliler Harami var deyip ha bre korku verirler Benim ipek yüklü kervanim mi var Yitir su gönülden hileyi yitir Güclü ol uzat elini anana yetir Bana der al gam yükünü sen götür Benim dert götürecek dermanim mi var Pir sultan Abdal`im deyince överler Zehir zikkim oldu emecegim sekerler Güzele asik oldum deyi adimi cekerler Benim Pirden gayri sevdigim mi var Pir Sultan Abdal Çıkardılar kisvesini başından Soyuyorlar Şahı Merdan Ali'yi İndirdiler teneşirin üstüne Koyuyorlar Şah'ı Merdan Ali'yi Fatma Ana ağlar şol yaşın yaşın Şundan gördüm Düldül'ün kişneyişin Ol Şahı Merdan'ın kıbleye başın Çevirdiler Şahı Merdan Ali'yi Mürekkebi Zemzem ile ezdiler Üst başına Mim duasın yazdılar Kubunın da Ak Deve'ye kazdılar Gönderdiler Şahı Merdan Ali'yi Kasdettiler İmamlann soyuna Zehirler kattılar Hasan payına Kefenini Ab-ı Zemzem suyuna Batırdılar Şahı Merdan Ali'yi Pir Sultan Abdal'ım hoş hava ile Arşa direk dikti bir dua ile Kanber'in yedtiği Ak Deve ile Götürdüler Şahı Merdan Ali'yi Pir Sultan Abdal Dünyanın Üstünde Kurulu Direk Dünyanın Üzerinde Kurulu Direk Emek Sayılmadan, Sızlar Bu Yürek Bu Düzeni Kim Kurmuş Bizler De Bilek Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar Ocağa Koymuşlar Köşe Taşını Hak Kollasın Gerçeklerin İsini Bir Gün Ağrıdırlar Senin Başını Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar Pir Sultan Abdal´ım Farz Eylesinler Yola Gelmeyenden Edilmez Minnet Cümlenin Muradı Dünyada Cennet Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar Pir Sultan Abdal güzel sahtan bize bir dolu geldi bir sen ic sevdigim birde bana ver abdal musa kizil veliden geldi birsen ic sevdigim birde bana ver payim gelir erenlerin payindan oniki imam nesli ali soyundan kirklarin ezdigi engür suyundan bir sen ic sevdigim birde bana ver beline kusanmis nurdan bir kemer askin dolusunu icenler kanar herkes sevdigine bir dolu sunar bir sen ic sevdigim birde bana ver pir sultanim hami hasi secerim ask okurum ask kitabin yazarim pir elinden bade gelse icerim bir sen ic sevdigim birdr bana ver Pir Sultan Abdal Su milletin hak sancagini Cekelim bakalim nicolursa olsun Teber cekip zaimlerin kanini Dökelim bakalim nicolursa olsun Pir Sultanim dostlar yardimetmezmi Erenler baginda bülbül ötmezmi Gayri cekdiäimiz yetmezmi Cikalim bakalim nicolursa olsun Pir Sultan Abdal Çıkardılar kisvesini başından Soyuyorlar Şahı Merdan Ali'yi İndirdiler teneşirin üstüne Koyuyorlar Şah'ı Merdan Ali'yi Fatma Ana ağlar şol yaşın yaşın Şundan gördüm Düldül'ün kişneyişin Ol Şahı Merdan'ın kıbleye başın Çevirdiler Şahı Merdan Ali'yi Mürekkebi Zemzem ile ezdiler Üst başına Mim duasın yazdılar Kubunın da Ak Deve'ye kazdılar Gönderdiler Şahı Merdan Ali'yi Kasdettiler İmamlann soyuna Zehirler kattılar Hasan payına Kefenini Ab-ı Zemzem suyuna Batırdılar Şahı Merdan Ali'yi Pir Sultan Abdal'ım hoş hava ile Arşa direk dikti bir dua ile Kanber'in yedtiği Ak Deve ile Götürdüler Şahı Merdan Ali'yi Pir Sultan Abdal
Paylaşımın için sağol can şiirlerimizde türkülerimizde harika. Geçen semah parcası çalacaktık unutduk hiç aklımıza gelmedi birden kitlendik. Dünyanın Üzerinde Kurulu Direk Emek Sayılmadan, Sızlar Bu Yürek Bu Düzeni Kim Kurmuş Bizler De Bilek Söyle Canım Söyle Dinlesin Canlar Ali yar Ali yar dinlesinler canlarrrrr huuuu
ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ EMEĞİNİZE SAĞLIK CANLAR :lol: :lol: :lol: Başlıksız Varıp yoldaş olma sen uğursuza Komşu olma namussuza arsıza Sabah selâmını verme pîrsize Adamın başına belâ getirir Muhib yolldaş olma kalleş yâr ile O yâr da durmadı bir ikrar ile Sakın sohbet etme münkir kör ile Altının adını pula getirir PİR SULTAN ABDAL'ım derdim ziyade İçilirmi yârsız yad ile bade Yâr odur ahrette şefaat ede Sadık yâr insanı yola getirir. pir sultan abdal