Bu dünyanın evvelini sorarsan Allah bir Muhammed Ali´dir Ali Sen bu yolun sahibini ararsan Allah bir Muhammed Ali´dir Ali Tahtını terk etti İbrahim Ethem Süleyman Nebi´ye verildi hatem Her kulun alnına yazıldı sitem Kişinin çektiği yoludur yolu Erenler şaşırtır yoldan çıkanı İhlas ile kaldırırlar düşeni Tarikatta her kişinin nişânı Erenler katında bellidir belli Erenler elinden dolu içildi Ol saatte kıyl-ü kâlden geçildi Firdevs-i âlâda güller açıldı Cennet-i âlânın gülüdür gülü PİR SULTAN ABDAL´ım ummana daldı Yenemedi kendin engine saldı Hâki pâyinize yüz süre geldi Erenlerin kemter kuludur kulu ******* Gel benim derdime bir derman eyle Kamu dertlilere dermân olan Şah Yüz sürem kapına bir fermân eyle Gönül yarasına lokmân olan Şah Musa âsâsını ejderha kılan Yezid leşkerine korkular salan Muhammed aşkına Zülfikâr çalan Kamu mü´minlere imam olan Şah Bir ismin Haydar´dır ol ismin Ali Hak Mürteza dedi sana yâ Veli Cihanın âhiri hem de evveli Velâyet mülküne Sultan olan Şah Seyrangâhın olmuş arşın yücesi Düldül ıssı Kanber´inin hocası Server Muhammed´in mir´aç gecesi Dördüncü felekte arslan olan Şah PİR SULTAN ABDAL´ım meydanda merdim Her kande baktımsa Ali´yi gördüm Seherde tesbihim evrâd-ı virdim Garip gönüllere mihman olan Şah ******* Sensin bizim zâhir bâtın ulumuz Aman medet mürvet Pir Hacı Bektaş Her taraftan sana çıkar yolumuz Ali´sin bir adın var Hacı Bektaş Seni sevdik senden yana yıkıldık Münkirlerin kesretinden sıkıldık Her birimiz küncü gamda tıkıldık Yetiş bu imdada er Hacı Bektaş Pir´lerin Pir´isin yok sana teki Mü´minin canısın münkirin şeki Zâhirde bâtında değilsin iki Yetmişüç milletsin bir Hacı Bektaş Şah´ların Şah´ısın zâtı Ali´sin Her ilmin kânısın Şah´ı Veli´sin Abdal Musa kendin Kızıl Deli´sin Abdalların başısın Hacı Bektaş PİR SULTAN ABDAL'ım sana dayandım Uyur idim himmetinle uyandım Hep isteyenlere verdin inandım Benimde murâdım ver Hacı Bektaş