...pıhtılaşan kalıntılar..

Konu, 'Aşk, Duygusal, Sevgiliye Şiir Yazı, Kıssadan ' kısmında devriim tarafından paylaşıldı.

1. devriim

devriim Daimi Üye

Bugün bahar güneşi hakim dışarıda. Yerli yersiz gölgelerle dolu sokaklar. Hüznün, hüsranın, ayrılığın gölgeleri bunlar. Hangi gölgeye tutsak olursan vazgeçilmez dertler biner üzerinize. Sırtlanamazsınız. Ezilir yok olursunuz altında.

Korkaklık hakimdir yüreğine bu vakitlerde. Bir ürperti, bir sızı ya da. Hani titreyen dizlerin, aşkın habercisiydi ya, mıhlanmak yere dizlerin üzerinde bu da ayrılığın darbesi. Gelişleri gibi onurlu olsaydı gidişleri bu denli çökülmezdi belki. Bu denli dibe vurmazdı ruhunuz. Eğilmezdi başınız bu denli önlerinde. Ayrılık bile bilseydi, ayrılığın ne olduğunu oturup o bile ağlardı ayrıldığına. Bu bahar beklediğiniz yolcular gelmeyecek. Hani her zemheride solup, her baharda yeşeren çiçekler gibi, içinizde büyüttükleriniz, bu baharda yeşermeyecekler. Onlar bu zemheride, ayrılığı çığ yapıp, yıkmışlardı üzerinize. Ve kayıp gitmişlerdi ellerinizden.

Gidiyorum, diyemedikleri için, sinsice, acımasız, habersizce olmuştu vedaları. Kaç kez tren garında beklediniz dönmeyecek yolcularınızı. Kaç kez her vapura oda var mı diye dönüp baktınız. Ama yoktular işte. Bu denli yürekli değildi, yüreğinizde büyüttükleriniz. Fırtınaya teslimdir artık sevdanız. Yüreğinize basa basa, içinizden gidenlerin ardından, sevdanın ayak izleri de yok olmaya mahkumdu zaten.

Her ayak sesine ürpermezsiniz artık. Her insanda onu aramazsınız. Dostlarınız sevdadan yana dem vursunlar istemezsiniz. Bir kez de siz tartarsınız, ölüm ile ayrılığı. Her seferindeki gibi 20 dirhem fazla gelir ayrılık. Bir kuş cıvıltısının sevda bestesini dinlemezsiniz artık. Karakalemle resmettiğiniz suretlere, bir ayrılığın suretini yapamazsınız, birde gidenin.

Bu sinsice gidişin ardından bir serseriye ağlamak yakışmaz bana dersiniz. Ama yaranıza tuz basıldıkçada, gülüp geçemezsiniz de olan bitene. Sahibinden habersiz kaç mektup birikir ellerinizde. Gözlerinizin mıhlandığı yerde, dönüşünü beklemezsiniz aslında gidenin. Hala uğurlayamayışınıza yanarsınız. Bilseydim gideceğini, anlasaydım artık gidiyorsun, bir helallik dilerdim sadece. Gidip gelmemek, gelip görmemek var sende bilirsin. En azından ahımı yüklemezdim o zaman omuzlarına. Keşke söyleseydin gidiyorum diye. Yürekli olsaydın bu kadar. Artık nafile.

Sizin canınızın yandığından, gidenin haberi hiç olmadı. Gidenler aslında, hep kalanların içinde kaldı…

2. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

Sizin canınızın yandığından, gidenin haberi hiç olmadı. Gidenler aslında, hep kalanların içinde kaldı

emegıne saglık canım cok guzeldıı :-o :-o :-o :-o :-o

3. devriim

devriim Daimi Üye

rıca ederım canım begendıne sewındım ....

Sana gitme diyemezdim bu defa. Kapını her çalışımda, bana adını özgürlük koyduğun tutsaklığından bahsediyordun. Duygularını saran paslı zincirlerden daha çok yanar mı canın...Ya da kanadıkça kanatmak mıdır senin aşkın?

:-o

4. ero

ero Daimi Üye

yaaaaaa hyat böyle işte.

teşekkürler güzel bir yazı

5. sessiz-okyanus

sessiz-okyanus Daimi Üye

çok güzeldi emeğine yüreğine sağlık

6. devriim

devriim Daimi Üye

yorumlara tesekkur ederım begenmenıze sewındım

Sayfayı Paylaş