Şahsenem Bacı 1943 yılında Sarıkamış´ın Boyalı köyünde doğdu. Asıl adı Senem Akkaş´tır. Küçük yaşlarda bağlama öğrenmeye yöneldi. Şiire ilkokul yıllarında başladı. Önceleri yurt sevgisi, sevda, gurbet, özlem gibi konuları işleyen Şahsenem Bacı daha sonra toplumsal sorunları da dile getirdi. Küçük denecek yaşlarda evlenip İzmir´e yerleşti. Liseyi dışarıdan bitirdikten sonra Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptırdı. Öğretmen olan eşinin, Şahsenem Bacı´nın şiir yazmasını, türkü söylemesini engellemek istemesinden dolayı bir süre sonra eşinden ayrıldı. Akrabaları arasında Aşık Mustafa gibi Sarıkamış´ın birçok tanınmış aşığı bulunan Şahsenem Bacı, günümüz halk ozanlarından Veysel, Mahzuni, Hüdai gibi isimlerden etkilendi. Yaklaşık 1000 şiiri ve 150 türküsü bulunan Şahsenem Bacı, çeşitli aşık şölenlerine katıldı, 1975 yılındaki Hacı Bektaş şenliklerinde birincilik kazandı. Bugüne dek 5 adet albüm hazırlayan Şahsenem Bacı, şiirlerinin bir bölümünü »Söz Nereye« (1990) adlı kitapta topladı. -------------------------------------------------------------------------------- Perişan Virane bahçede ağlıyor dallar Bülbül zara gelmiş güller perişan Aşk için çırpınan biçare haller Yare doğru giden yollar perişan Leylasıyım yarsız olan dağların Bağbanıyım barsız kalan bağların Yıllar var ki için için ağlarım Gözyaşım elinden seller perişan Kimisine karayazı kondurur Kimisini sefaletten söndürür Kimini de aşık eder yandırır Feleğin elinden kullar perişan Şahsenem feleğe çatmadan etmez Devran çarkı döner gücümüz yetmez Başım dumanlıdır rüzgar kar etmez Seher vakti esen yeller perişan Var mıdır Aşkın ile alevlendim yanarım Bunu söndürecek suyun var mıdır Göçebeyim oba oba konarım Beni konduracak köyün var mıdır Gahi o yandayım gahi bu yanda Sadakat bulamam cananda canda Ne ararım bilir misin ben sende Tatlı dilin şirin huyun var mıdır Dünya nimetine karnı tok oldum Bazı düşeş oldum bazı yek oldum Belli olan hedeflere ok oldum Bu oku atacak yayın var mıdır Şahsenem der bağlarda gül ararım Yar ile var idi kavl-i kararım Zülüflerim tel tel olmuş tararım İnce uzun selvi boyun var mıdır Kaynak: Bekir Karadeniz Değerli kadın ozanlarımızdan biridir tanınması bilinmesi gerekir diye düşünüyorum
Seni öylesine özlemişim ki; Ne olur düşlerime gir anne. O şefkatli kollarını uzatıp, İçimdeki yaraları sar anne. Kurşun değdirdiler telli sunama Bakamadım elimdeki kınama Seni sarsam şu bağrıma, sineme Baş koyduğum yastıklara sor anne. Hep ileri koştum, geri kalmadım Helal ekmek yedim, haram çalmadım Anne neden, ben dengimi bulamadım? Şahsenem kör! Kızın körmüş; kör anne! Divid Dividimi kalemimi getirin Felege yazilacak yazilarim var Aman dostlar sonunu siz bitirin Yarim kalan nice arzularim var Der Sahsenem devri dönsün felegin Kabul olunmadi hiçbir dilegim Bana öl derseniz nasil öleyim Arkamdan aglayan kuzularim var Var mıdır Aşkın ile alevlendim yanarım Bunu söndürecek suyun var mıdır Göçebeyim oba oba konarım Beni konduracak köyün var mıdır Gahi o yandayım gahi bu yanda Sadakat bulamam cananda canda Ne ararım bilir misin ben sende Tatlı dilin şirin huyun var mıdır Dünya nimetine karnı tok oldum Bazı düşeş oldum bazı yek oldum Belli olan hedeflere ok oldum Bu oku atacak yayın var mıdır Şahsenem der bağlarda gül ararım Yar ile var idi kavl-i kararım Zülüflerim tel tel olmuş tararım İnce uzun selvi boyun var mıdır '' kaynak;www.ozanlar.eu'' --------------------------------------------------------------------------------
merhaba lar sahsenem baci nin albumlerine ulasmaya calisiyorum uye olup birde sizin site den denemek istedim bana yakin b cvp verirseniz bahtiyar olucam simdiden tsk ler basarilar dilerim