aşık daimin asıl adı ismail aydındır,ismail aydın erzincanın önceleri tercan sonra çayırlı ilçesine baglı kara hüseyin köyünde yetişmiştir.ailesi cumhuriyetten hemen sonra kangalın ali bey köyünden iatanbula göç etmişttir.ismail aydın (1932)yıllında istanbulda dünyaya geldi,dört beş yaşlarında ikenailesi önce tercana sonra kangala ikinci dünya savaşı sırasında ise tekrar tercana göç eder. ismail aydın yedi çocuklu bir ailenin üçüncü çocugudur,babası musa dede on iki imamlardan imam rıza soyundandır,annesi selvi ana ile musa dede amca çocuklarıdır,ismail aydının iki dedeside saz ustasıdır,yedi yaşına gelen ismail dursun dedesinden ilk derslerini almaya başlar.kısa sürede ustalaşır bir gece rüyasında pir elinden bade içilerek kendisine bundan sonra adının AŞIK DAİMİ oldugu ve alevi yedi ulu ozan kervanına katıldıgı sölenir. aşık daimi bir seher vakttinde indim baglara adlı ilk yapıttını(1948)yıllında yazıp besteledi.daimi bu yapıtında dünyaya geliş anını yaşamında dostlarının ve dost muhabettinin önemini dertlerini ise sadece sazının ortak oldugunu bu dünyadan göçttügünde ise dallarının yaralanacagını anlatır,sivas ve erzincan yöresinde daimi ailesine ali babaogulları denir. ismail aydın,aşık daimi tapşırmasını aldıktan sonra türkiyeyi köy köy kent kent dolaşmaya başlar,çagında yaşayan tüm ozanlarla zaman zaman bir araya gelir sohbetlerde muhabbetlerde bulunur onlarla birlikte halk konserleri düzenlemişlerdir,kendisinden büyük olan çok sevdigi bu ozanlar tarfından da sevilir ve sayılırdı,aşık veysel,aşık ali izzet,aşık dursun cevlani,aşık davut suları bu ozanlardan bir kaçıdır. aşık beyhani,aşık mahsuni.ali ekber ise kendisinden yaşka küçük olan sevdgi ozanlardır,aşık daimi hacı bektaşi anma törenlerinin başladıgı 1964lü yılardan hakka yürüyüşüne kadar (1983)her yıl törenlere katılmış sazıyla sözüyle pir kabul ettigi hacı baktaş veliye ve onun felsefesine hizmet etmiştir.aşık daimiye göre hacı bektaş veli ve mustafa kemal atatürk toplumun önderi ulu kişilerdir.bu iki ulu kişiye ait duygularını ise biri hacı bektaş biri atatürk adlı yapıtında anlatmışttır.daimi atatürk ilke ve devrimlerine cumhuriyete gönülden baglı atatürkü kendine kabul etmiş bir ozandır. aşık daimi bir perşembe gecesi akrabalarının evinde saz çalaraken ecele yakalanmış eşi ve akrabaları tarafından cerrah paşa tıp fakültesi hastanesine götürülmüş burda üç gün yogun bakımda kalan daimi pazarı pazartesiye baglayan gece hayattını kaybetmiştir.(17.04.1983)ölüm tarihi BİRİ HACI BEKTAŞ BİRİ ATATÜRK toplumun önderi yurdumun mimarı biri hacı bektaş biri atatürk birlik kapısının tek anahtarı biri hacı bektaş biri atatürk girmez dilimizde arab-ı fars-ı ölçü olmaz bize yabancı harsı özgürlük simgesi barış mayası biri hacı bektaş biri atatürk meckiste söz hakkı verdi kadına anadolu dedi yurdun adına dar zamanda yeten halk imdadına biri hacı bektaş biri ataürk bilim ile cehalletle yarışan ben halkım diyerek halka karışan gönüllerde ölmezlige erişen biri hacı bektaş biri atatürk aşık DAİMİYİM işte buyum ben birlik denize akan suyum ben bu iki gerçegin vurgunuyum ben biri hacı bektaş biri atatürk aşık daimin sözleri: en güzel varlık insan ve tüm güzellikler insan içindir kemalin kemali cennet cahilin cehli cehhenemdir vicdan insanları hakka götüren en büyük rehberdir