Ölme hakkını kazandı

Konu, 'Güncel Olaylar' kısmında Alevi_Kaptan tarafından paylaşıldı.

1. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

[​IMG]Ölümcül derecede hasta olan 13 yaşındaki kız inanılması zor bir karar aldı. Ölümü beklemek için evine gitti.

İngiltere'de 13 yaşındaki Hannah Jones, tedavi olması için sağlık yetkililerinin yasal girişimlerinden vazgeçmeleri üzerine ölme hakkını kazandı.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, ölümcül derecede hasta olan küçük Hannah, kalp nakli riskine girmektense kalan zamanını ailesiyle geçirmek istediğine karar verdikten sonra, tedavi gördüğü Herefordshire'daki sağlık yetkililerini mahkeme kararı çıkarmamaları konusunda ikna etti.

Hannah, Daily Mirror gazetesine yaptığı açıklamada, "Bana her şeyi izah ettiler, ancak artık başka ameliyat olmak istemiyorum. Yeteri kadar hastane gördüm, artık evimde olmak istiyorum" dedi.

Lösemi ve kalp yetersizliğine neden olan kalp kası bozukluğu (kardiyomiyopati) bulunan Hannah, 8 yıldır hastanelerde tedavi görüyor. Hannah'nın kalbi, kapasitesinin yalnızca yüzde 10'unu kullanabiliyor ve kendisine bu yüzden kalp atışını hızlandırılmasına yardımcı olacak cihaz takmak için 3 ameliyat yapıldı.

Hannah'nın kalp nakli olmadığı takdirde 6 ay ömrü kaldığını belirten doktorları, küçük kızın ailesini çocuklarını hastaneye geri getirmedikleri takdirde mahkeme kararıyla karşı karşıya kalacakları yolunda

2. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

Kızda haklı yaşı 13 ve 5 yaşından beri hastanelerde allah kolaylık versiz zor bir durum... çıkmayan candan ümit kesilmez..

3. tercandağları

tercandağları Daimi Üye

hayatın gercek yüzü ama zor bir durum

4. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Of ya gercekten çok zor bir durum ve çok zor br karar ama benımde bır tanıdıgım vardı onunda son 1 ayı kalmıstı hastamız da aynı seyı dusundu ve koyune gıttı hatta koyunde mezarda actırttı hazırda beklettı daha sonra çıkmayan candan umıt kesılmez ya hastamız ayağa kalktı temız hava ve organık yıyecekler sayesınde sanırım bırazda oldu demekkı azmın zaferı dıye bırsey vardır bunu unutmayalım

Sayfayı Paylaş