Öğrenciler okullara artık zamanları boş geçmesin diye gidiyor ve sanki orası eğlence merkeziymiş gibi davranıyorlar.Herkes unutmuş okulun eğitim ve öğretim yeri olduğunu.Öğretmenler bile artık öğrencilerin o boş ama geriye baktıkları zamanda çok güldükleri davranışlara katılır oldu.Aslında bu yaşananlar hayatın bir aldatmacası olduğu için insanların hoşuna gidiyor ve gülüyorlar.Fakat bu durum bir komiklik değil, eğitim yerleri için utanç verici tablolardır. Birde okula gerçekten okulun bir eğitim yuvası olduğunu unutmayan çalışma azmi ile gelen öğrenciler vardır ailesinin aldığı askârii ücretle okula gönderilen okumaya ihtiyacı olan öğrenciler vardır.Bu öğrenciler bu eğlence merkezinden hiç hoşnut değillerdir.Fakat okumaktan başka, oralara katlanmaktan başka bir alternatifleri yoktur.Çünkü bu ülkede parası olan konuşabiliyor.Onlarda alabildiğince bilgi alıyor ve üniversite hayâli ile doluyor.Zamanı gelince de bu hayâl olmaktan çıkıp bir yaşanmışlık oluyor. Diğer eğlence merkezine mensup öğrencilerde hem dershaneyi karıştırıyor hem de okul dediğimiz fakat şimdiki kullanılışıyla eğlence merkezini karıştırıyor.Okulları eğitim yeri olmasından çıkartıyorlar.Okullarda yaşanan olumsuz olaylardan artık tüm insanlar korkmaya çocuklarını göndermeye çekinir oldular. Ahlâkî değerlerden uzak yaşayan insanlar giderek çoğalmaya başladı.Hâlbuki okullar tam aksine düzenin olduğu, eşitliğin, demokrasinin öğretildiği, otoritenin yok sayıldığı yerlerin olabilmesi için insan yetiştirilen en önemli kurumdur. Fakat insanlar o kadar basitleşti ki herkesi de kendileri gibi yapmaya çabalıyorlar ve bunu da çok güzel bir şekilde başarıyorlar.İnsanlar her şeye o kadar meyilli ki ısınmış bir demir gibi ne tarafa çevirirsen o tarafa doğru eğiliyorlar.Okullardaki durumda bu. İnsanlar birbirlerinin zaaflarından yararlanıp(tabii bunlara kendini kontrol edebilenleri katmıyorum)her şeyi kendi isteklerine göre yönlendirebiliyorlar. Madem okullar artık eğlence merkezi oldu o zaman adını sıfatını değiştirsinler. Artık okullar dershane oldu.Her apartmanda en az iki tane dershane görür olduk.Onları bir isim altında toplayıp dershane kurucuları sağladıkları parayı kendi aralarında paylaşsınlar.Hiç değilse parayla verilen gerçek eğitimi görürüz. Okullardan hem yakınıyoruz hem de oraları olması gerektiği yer olmadan çıkartıyoruz. Peki okulları olması gereken gibi yapacak kimler? Okullarda yaşanan olumsuz olayları kimler durduracak?Salla başı al maaşı gibi davranan hiç bir şey bilmeden öğretmen sıfatı taşıyan bir çok gereksiz kişileri kimler yok edecek?Bir çok öğretmen, karşısında duran her bilgiyi beynine kazımaya hazır öğrencileri kendi düşüncelerine boyayan öğretmenlerden kimlerin haberi var?Irkçı, anti demokrat, eşitlik düşmanı cinsiyet ayrımcı öğretmenlerin öğrencilere verdiği kişisel bilgilerden kimlerin haberi var? Bence artık insanlar tanınmaz hale geldi ve yerine göre bukâlemun gibi renk değiştirir oldular.Bu durum içine öğretmenleri sokmamak için bence kişilik taraması yapılmalı.Çünkü onlar ülkeleri için yeni nesiller yetiştirmektedirler.Ailemizle geçirdiğimiz zamandan çok okulda zaman geçirmekteyiz.Bunun içinde bize bir şeyler öğretecek insanların önce kişilik taraması yapılmalı sonrada öğrencilerin karşısına sunulmalı. Böylece okulları da eğlence merkezi haline getirenlerde yok olmuş olur.
hayır eglence degil orası ögrenme yeridir şimdi anne babalar çocukları okula ğönderiniz onlar gelecemizdir :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: