Neden Aleviyiz? Elimize, belimize, dilimize sahip olmak için, Aşımıza, işimize eşimize sadık olmak için, Özümüze, gözümüze, sözümüze bağlı kalmak için Aleviyiz! Neden Aleviyiz? Asırlardır insanlığa ışık tutan erenlerin, evliyaların, cümle kamil insanların şerefli ve aydınlık yolunda yürümek için Aleviyiz! Neden Aleviyiz? Neden Aleviyiz? Yaşamı, evreni, dünyayı, insani ve bütün bunlarla ilintili ne varsa;doğru tanımlamak, kavramak, anlamak için Aleviyiz! Yaşamı doğru bir şekilde yaşamak için Aleviyiz! Neden Aleviyiz? Kuranı kutsal kitap. Hz. Muhammed`i peygamber, Hz. Ali`yi ve On İki imamları rehber, Hacı Bektaş Veli`yi Hünkar, Pir Sultan Abdal`i Pir olarak bildiğimiz için Aleviyiz! Neden Aleviyiz? Asırlardır yok edilmek istenen, baskılara, katliamlara, iftiralar maruz kalan mazlum bir toplumun, haksızlığa ve zalimliğe boyun eğmeyen bir toplumun üyesi olmak için Aleviyiz! Yozlaşıp değerlerimize yabancılaşmamak için, Yobazlaşıp gerici gelenekleri inanç diye bilmemek için, Serçeşmeden yoksun kalmamak için, Yoksul olmamak için Aleviyiz! Bütün yozlara ve yobazlara inat ALEVİYİZ!
Grur duyuyorum iyiki aleviyiz.. hak yolunda gitmek için Ehlibeyt'i sevmek ; onlara sahip çıkmak Bu yolun Peygamberimiz Hz. Muhammed'in ve onun Aslanı ; İmamların Şahı Aliyel Murtezanın Yolu olduğunu bilmek değilmidir... Yolumuz uludan uludur..Bu yolda giden büyüğümüzde uludur , Küçüğümüzde uludur.. İyi ki bu yoldayız ve işte bu nedenlerden dolayı aleviyiz!
Hz. Ali'nin Kufe Minberi Űzerinde Hutbesinden Bir Kısım Bismillahirrahmanirrahim Yücelerin yücesi gök ve yerin hakimi, iyisi, sancağı ziyneti ve nuruyla göğü ve yeri aydınlatan, yeri seren, dağları kenetleyici sabitleştiren yüce Allah’a şükürler olsun. Peygamberi Muhammed–ul Mustafa’ya salavat, bizleri has seceresinden ve mayasından Ehl-i Beyti olarak yaratıp insanlara rahmet ve keramet ehli olarak seçti. Ben ise her sırrın sırrıyım. Ben nur seceresinin aslıyım. Gök ve yerin yol göstericisiyim. Allaha zikir ve ibadet edenlerin ashabıyım. Cebrail’in arkadaşıyım, Mikail’in seçtigi has kişiyim. Ben Meleklerin başıyım, idarecisiyim. Ben göklerin durdurucusuyum. Ben göğün beşiğiyim. Ben ilahi levihlerin hafızıyım. Ben karanlığın aydınlatıcısıyım. Ben Elbeytil memuruyum. Ben araf dağının adamlarıyım. Ben İbrahim ul-Halil’in sırrıyım. Ben Musa’nin asasıyım. Ben İncil’in iyliyesiyim. Ben mahşerin imamıyım. Ben Kevser nehrinin sakisiyim. Ben cennetle cehennemi birbirinden ayıranıyım. Ben dinin aslı ve büyüğüyüm. Ben Muhammed ul-Mustafa’nın varisiyim. Ben kafirleri kılıcımla yok edenim. Ben Eim Meyi Esna Aşar imamların babasıyım ve dedesiyim. Ben Hayber kalesinin kapısını yerinden sökeniyim ve fatihiyim. Ben ilim şehrinin kapısıyım. Ben çözümü zor olan müşkulatın çözümcüsüyüm. Ben Kur’andaki “nun” harfiyim. Ben sirat-ul Mustakim yoluyum. Ben Kaf dağıyım. Ben Yunus’un hut balıgı karnında iken sualiyim. Ben yerinden kıpırdamayan Allah’ın dağıyım. Ben bilinmeyen ilmin anahtarıyım. Ben ruhların Nuruyum. Ben ruhların gılıfıyım. Ben Resulullahın Halifesiyim. Ben müşriklerin putlarını kırıp imha edeniyim. Ben Allah’ın ilk ezanıyım. Ben müminlerin ara bulucusuyum. Ben İslamın sembolüyüm. Ben Peygamberlerin hazinesiyim, Benim ilmimden hiç bir şey kayıp değildir.