neden aleviyiz diyemiyoruz

Konu, 'Ziyaretçiler ( Soru - Cevap )' kısmında melek1 tarafından paylaşıldı.

1. melek1

melek1 Üye

neden alevi oldugumuzu bazı insanlardan saklamak durumunda kalıyoruz alevi oldugumuzu ögrenince insanlar bizlerden uzaklaşıyorlaralevilik başka insanlar tarafından kötümü biliniyo

2. sevgi_seli

sevgi_seli Daimi Üye

can şöyle bir yorum yapayım ben sorana söylüyorum saklamıyorum bu yüzden benden uzaklaşacak insan hiç olmasın kötü bilinmeside mum söndü olayı diolar o yüzden aslında böyle bir olay yok ama kulaktan kulağa abartılmış bir şey bendende sana bir tavsiye özünü saklayan hiç bir zaman insan değildir neysen osun ve o şekilde kalmalısın

3. kigi12

kigi12 Daimi Üye

valla bende saklama ihtiyaci hissetmiyorum, etmedimde.. hele avrupada ayri bir gururla söyluyorum alevi oldugumu, aramizdaki farklari.. iyikide alevi olarak dunyaya gelmisim, dokuz köyden kovulsam dahi onuncu köyden yine seslenirim alevi oldugumu..

4. Kutup Yıldızı

Kutup Yıldızı Daimi Üye

saklama ihtiyacı duymuyorum üniversite öğrencisiyim cemaat evlerinin yoğunlukta olduğu ve alevilerin yok denecek kadar az olan bir ilde okuyorum fakat boynumda zülfikar'ımla ve göğsümü gere gere sohbetlere çağrıldığımda benim o tarz bilgilere ihtiyacım yok cemlerde öğreniyorum ailem anlatıyor çünkü ben Alevi'yim deyip tekliflerini geri çeviriyorum...

5. SÜLEYMAN

SÜLEYMAN Daimi Üye

Kimseden saklama ihtiyacı duymuyorum şimdiye kadar duymadım da ve her fırsatta da göğsümü gere gere ben ALEVİYİM diyorum

6. gizem

gizem Daimi Üye

bnde göğsümü gere gere heryerde herkese ben ALEVİYİM diyebiliyorum çevremdeki herkesde bizim alevi olduğumuzu biliyolar bununlada gurur duyuyorum ....çünki bn bir ALEVİYİMMM ! ! ! ! !

7. melek1

melek1 Üye

arkadaşlar haklısınız bende alevi oldugumu saklamadım kimseden ama hatay çok zengin bir şehir alevisi sünnisi hiristiyanı burda çogu insan başka yerde alevi oldugunu söyliyemiyo çünkü çok büyük tepkiyle karşı karşıya geliyorlar biz aleviligi her defasında anlatmaya çalışıyoruz böyle kötü düşünen insanlara ama bizimle yaşamıyan bizi tanımıyan çok farklı düşünüyo insanlara öyle olmadıgımızı göstermeye çalışıyopruz her dafasında ama onlar bize inanmak istemiyorlar genelde başka şehirdeki insanlardan alıyoruz bu tepkiyi ama ne olursa olsun aleviyiz iyikide öyleyiz herdefasındada bunu söyleriz

8. kartal

kartal Daimi Üye

zaten saklandımız için bizi tanımıyorlar ama birlik olsak daha güzel olurdu beni soranlar ben söylerim arkadaş ayıp değil saklayanı kızarım

9. SÜLEYMAN

SÜLEYMAN Daimi Üye

HAKLISIN ABİ BİR OLURSAK HÜR OLURUZ

10. yasemin

yasemin Daimi Üye

Bize her zaman tepkiyle bakılmasının nedeni kulaktan dolma bilgilerle yetişen insanlar. Onlara kendimizi sazımızı özümüzü tanıtmakda bizim elimizde bu var olan yanlış düşünceyi değiştirmeliyiz.Ben arkadaş ve iş çevremden başlamıştım. Her şey okumakla ve aydın olmakla başlıyor önce kim olduğumuzu bilirsek kendimizi doğru ifade edebilirsek, o zaman her şey daha farklı oluyor.Kimliğinizle guru duyun canlar. Ve herşeyden önce doğru insan olun bizleri ellerine dillerine bellerine sahip olan insan olarak tanıyorlar.Merak etmeyin herkes herşeyin farkında bize atılan iftiraların karalamaların gerçek suçluları ve nedenlerini zamanınında bize karşı olan çoğu insan biliyor.

11. pınar__

pınar__ Daimi Üye

her yerde ve her zaman gururla ALEVİ oldugumu söylemişimdir

12. Guest

Guest Misafir

yoldaşım,,bunun en büyük suçlusu bizleriz.sahip olduğumuz değeri bilememiş ,aksine doğru yoldan saptırmışız...yazılı bir kaynağımız olmadığından ,,kulaktan kulağa yayılmış bir felsefedir.bu şekilde yaygınlaşması,,her toplumun kendi değerlerini katmasına neden olmuştur...ve yanlışlar oluşmuştur...bu yanlışlardan dolayı biz genç nesil göğsümüzü gere gere alevi olduğumuzu söyleyemiyoruz.söylediğimizde insanların alevi diye ne düşündüklerini bilmiyoruz...bizlere bu anlamda çok büyük işler düşüyor...aynı zamanda her yerde alevi olduğumuzu haykırmanın anlamıda yok....insanı insandan ayırmamalıyız...bu büyüklüğü öncelikle bizler göstermeliyiz.daha sonra karşıdan beklemeliyiz....bütün canlara slmlar....

13. ibrahim19

ibrahim19 Daimi Üye

ÇÜNKÜ BİZ ALEVİYİZ...

14. yorum62

yorum62 Daimi Üye

aslında her anlamda bazı şeyleri rahat bir şekilde söylesekte neden aleviyiz diyemiyoruz basit bir cevap var ne fikir ne ibadet nede yaşamdan dolayı degil korkudan bu gerçek aslında doğruda çünkü biz yıllardan beri katliyamlara sürgünlere maruz kalan ve yüksek yamaçlarda veya köylerde yaşamaya mahküm edilmişiz buna yok diyemeyiz seksen sonrası ve doksanların başına kadar biz aleviyiz demenin zorluklarını yaşadık ama sivas olaylarından ve sonrası gazi olaylarından sonra alevilik tam belirgin bir hal ve yoluna girdigini söyleyebiliim
    ve bunlardan sonra bu inanışa inanan her kişi ben aleviyim demeye başladı ve bugun herkes söylemesede yüzde sekseni ben aleviyim diyebiliyor ve bunun en önemli sebebbide kendi her anlamda yetiştiren bir yapıda olamlarıdır bence...

15. bluedream

bluedream Daimi Üye

Canlar şunu yazabilirim ki yıllardı "Alévilere" yapılan baskılar asimile politikaları Alevileri derinden etkilemiş bir kısmını dinden nefret ettirmiştir.Bu bir gerçektir...
    Alevilere yapılan baskılar zulümler Peygamberimizin kızına(Fatma anamıza)Damadı ve yiğeni aynı zamanda ilk müslüman olan (Hz.Ali)Peygamberimizin Torunları Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin'den bu yana sürmekte geçmişteki (Nalet-Muavya ve Yezid)olmakla birlikte onların taraftarları bu zulmü meşru görmekte.
    Ne kadar açıdır ki bu insanlar ellerini açıp hem Müslümanların peygamberin'den medet umuyorlar hemde onun torunlarını kadlediyorlar.Anliçanız iki yüzlülük'den başka bişey değil.Peygamberi sevdiklerini söylerler ama Peygamberimizin kendinden farklı görmeyen Varisi Hz.Ali'yi ilk Halife kabul edmezler halvuki Peygamberimiz Şeref-i Hadislerinde ve veda hudbesinde ap açık Hz.Ali'yi varisi gösterse bile.
    Bu nalet-muavya yezid taraftarları yılllarca Alevilerin Müslüman olmadını propaganda ederek karalamak istediler.İslam dışı yaptıkları birtakım şeyleri İslama empoze ederek kendilerinin yaptını yapmayana Müslüman değil dediler ne garip.Ki dünyada çoğunluklar ama unutmayın ki çoğunlukta olmaları haklı olmalarının bir kanıtı değil eğer öle bişey olsa Dünyanın ençok Nufusü Çin'de buda gösteriyor ki En çok Budizme inanan var ne yani şimdi budistler çok diye budizm mi haklı yokkk!...
    Demek oluyorki "Alevilik İslamiyetin Özü'dür."
    İlk günden bu yanma İslamiyetten hiç ayrılmayan özünü koruyan Alevilik sapmaların ne kadar siz İslam deilsiniz desede onlar İslam-a aykırı olduklarını biliyor.
    Yıllarca siz Müslüman deilsiniz dayatmalar sonucu bir çok Öz Müslüman Aleviler inancını kaybetsede Dönen Dönsün Ben Dönmezem Yolumdan!!!

fairy44 bunu beğendi.
  16. mihrican

mihrican Misafir

Kendimi bildiğimden şu yaşıma kadar hiç bir zaman aslımı inkar etmedim ne okuıl hayatımda ne iş hayatımda ne sosyal hayatımda. inkar etmedim etmemde kellemi keseceklerini bilsem yine çıkar gururla söylerim. eğer aramızda söyleyemeyenler varsa bence yanlış yapıyorlar. çünkü bunu söylememek önce kendimize saygısızlık olur. sözlemezsek kendi kendimizi bu toplumdan dışlamış oluruz. bunun içinde kimselere kabahat bulacak bir savunmamız olmaz. ben çok karşılaşıyorum bir iş başvurusuna gidiyolar işte çalışıoyo ortam çok iyi ama günün birinde alevilikle ilgili iş ortamında birileri yalan yanlış konuşuyo bu sefer noluyo kimse onun alevi olduğunu bilmediği için oda çekinip kendini ifade edemiyo. ya işten atılırsam ya beni ezerlerse. bu ve bunun gibi daha bir çok örnek var. arkadaşlar saklamayalım kimliğimizi biz sakladıkça bizi azınlık sanıyolar onlara bu fırsatı vermeyelim. meydan boş değil bizde varız bu ülkede bizde yaşıyoruz. ben burdayım bende varım demenin zamanı gelmedimi artık...

17. Guest

Guest Misafir

arkadaşım alevi insanları yani bizler o kadar çok kötü lanse ediliyoruzki heryerde herkesten acayyip laflar duyuyorum örnegin mum söndü olayı ama gereken cevabı onların suratına vurmayı ihmal etmiyorum tabi öyleki ben her gittigim yerde alevi oldugumu gögsümü gere gere söylüyorum sende rahatça söyle bence çünkü asıl kötü olan onlar unutma kötü söz sahibine aittir

18. cavres

cavres Daimi Üye

valla bende söylüyorumm hemde GURURLAAAAAAAAAA

19. sadık

sadık Üye

aslın da yanlış bişi söylememek alevilik ayrı bişi yaw aleviligi tanımayan yada şöyle söyleyim tanımlanamayan bir biçimde anlattıgı için bir korku yaşıolar ha ben saklıyomuyum hayır saklamıorum saklama ihtiyacı duymuyorum gururlanıorumda
    aleviler bir yöndende dinsizmiş gibi sanılıolar halbuki içinde bizim kadar aşk taşımıolar
    BURDAN SESLENİYORUM
    ALEVİ DEİGİN
    ALLAHIN KULU HZ MUHAMMEDİN ÜMMETİ
    HZ ALİNİN BEKÇİSİDİR.......
    EYWALLAH ERENLER.....

20. huseyin mert

huseyin mert Daimi Üye

diğer canların dediği gibi kulaktan duyma sözlerle hareket ediyorlar mum söndü olayı gibi bir cok insanla bunun sohbetini yaptım anlayan anlıyo ama bazıları varki öyle bir beyinleri yıkanmıskı konussa duyduklarınıza inanamazsınız ne konustuklarını kendileride bilmiyo ama ısrarla haklıyız diyorlar BEN HER YERDE SÖYLERİM ALEVİ OLDUĞUMU CEKİNMEDEN BUNUN YÜZÜNDEDE DERSANE DNEMİNDE BİR COK TEPKİ ALDIM AMA HİÇ BİRSEY ELDE EDEMEDİLER

ALEVİYİM ÖLENE KADAR

Sayfayı Paylaş