ÖKSÜZ KALDIK ATAM Dağlar taşlar bile suskun Topraklar kara yas içinde Ülke bir baştan bir başa ağlıyor Millet perişan ahu figan içinde Altın saçların mavi gözlerin Kapanmış bir daha bakmazcasına Irmaklar suskun kalmış başı boş Direniyor sesiz duruyor akmazcasına Ölüm yakışmaz o heybetli bedenine Çanakkalede sakaryada dumlupınarda Destanlar yaratın arşa çıkacak unutulmayacak Bayraklar diktirdiğin kale burçlarında Seni arar mehmedin ayşen kara fatman Yokluğuna alışamaz saklamazlar isyanını Bir ulus seninle aradı seninle buldu Yitirdiği kaybolduğu heycanını Sisli puslu bir on kasım sabahı Dokuz'u beş geçe içimiz haykırır Tarih yazıldığı gibidir tekkerrür etmez ATAM seninle yazıldı seninle kalır Bir gemi yanaşır dolmabahçe rıhtımına Ağaçlar eğilip boynunu bükmüş Şanlı bir komutana saygıdır bu Bütün dünya önünde diz çökmüş Şehitler yatıyor koyun koyuna isimsiz kahramanlar Toprak uğurunda göz kıpmadan ölmekse vatan Bırakıp gittin çok çok erken ansızın bizleri Yokluğunda bi çareyiz ÖKSÜZ KALDIK ATAM Nafiz YILMAZ
emegıne yuregıne saglık can harıka bı sıırdı bızımle paylastıgın ıcın tesekkurler aramıza hos geldın bu guzel sıırının devamını dılerım...
sağolasın seyduna can bu form ATATÜRKÜMÜZÜN HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİMİZİN ŞAH-I MERDAN ALİNİN EHLİBEYTİN ŞİİRLERİYLE DOLACAK TAŞACAK sağolun siz değerli canlarla birlikte olmak beni her zaman menmun edecek
sevgi limanım çok sağolasın ATATÜRK'ÜMÜZÜN YOKLUĞUNDA GERÇEKTEN BİR ÇAREYİZ AMA YOLUNU YOLUMUZ ÖZÜNÜ ÖZÜMÜZ SÖZÜNÜ SÖZÜMÜZ DEVRİMLERİNİ KURDUĞU CUMHURİYETİ SONSUZACA TAŞIYACAĞIZ BİR DE ATATÜRK VE CUMHURİYET ŞİİRİMİ GÖNDERİYORUM SİZ DEĞERLİ CANLARIMIZA
SAĞOLASIN ZİLAN CAN ATATÜRKÜMÜZ'E NE KADAR ÇOK MİHNET ETSEK AZDIR SADECE BİR PARECİK OLSUN BİR NEBZE OLSUN IŞIĞIYLA AYDINLANABİLDİKSE NE MUTLU SİZ CANLARA NE MUTLU BANA SAĞOLASINIZ
ATATÜRK VE CUMHURİYET Asırlardır tutsak olmuştuk cehâlet e Düşmüştük gâflet e delâlet e ihânet e Boyun bükmüştük yokluğa sefâlet e Kurmasaydın sen cumhuriyeti Atatürk'üm Yaşayacaktık orta çağ karanlığının zihniyetinde İlimdir irfândır medeniyettir barıştır kardeşliktir felsefen Bir tek biz değiliz bütün dünya âlemdir seni seven İlkelerindir aydınlığa geleceğe götüren yön veren En büyük mirâsın cumhuriyettir Atatürk'üm Bir ulustur çizdiğin yolda yürüyerek hedefe giden Eşin benzerin bulunmaz arasak ta şu cihân'da Gündüz hayalimizdesin her an gece rüyamızda Senin yerin bambaşkadır farklıdır dünyamızda Cumhuriyet eserindir eşsiz büyük Atatürk'üm Koruyacağız emânetini sonsuz a kadar namusumuzla imânımızla Bu topraklar için döksek de son damlasına kadar helâldir kanımızı Esirgemeden korkmadan çekinmeden veririz bağışlarız canımızı Ateş çemberi daralsa namertler sarsa da her bir dört yanımızı Cumhuriyet naçizane emanetindir Atatürk'üm Çiğnetmeyiz kimseye Türk'ün büyük ulu yüce şânını Kimsenin gücü yetmez karşı çıkamazlar yıkamazlar cumhuriyeti Yıkmaya kalksalar da karşılarında bulurlar koca bir milleti kudreti Beslemesin kimseler içerisinde kini ihâneti nefreti ve de şiddeti Ruhun şâd olsun huzurla rahat uyu Atatürk'üm Yolun a başını koymuştur ölümün e kadar bu büyük Türk milleti Padişahlığı hilâfeti saltanatı ortadan kaldırdın Uyuyan bir millet i şâhlandırarak azimle uyandırdın Kurumuş topraklar çoraktı yeşerterek canlandırdın Adını şanlı tarihimiz e gururla onurla Atatürk'üm Altın harflerle silinmez kalemle laiğiyle yazdırdın Laf söz edemez hiç kimse ne sana ne de cumhuriyetin e Bilsin ki bu vatan bu millet seninle birlikte kavuştu hürriyetine Senin yolunda ilerleyerek çalışarak varacağız medeniyet e Kalbimizde sevgin ruhun eksilmeyecek Atatürk'üm Cumhuriyettir bizlere bıraktığın en güzel en kutsal hediye Bütün bir ulus sana şükrânla mihnetle borçluyuz Bu gün yaşıyorsak sayededir gururluyuz mutluyuz Karamsarlığa yer yok içerimizde her zaman umutluyuz Yurtta barış dünya da barış ilkendir Atatürk'üm Başımız dimdiktir göğe erecek kadar huzurluyuz Herkes bilsin elindeki değerin asâletini kıymetin i Ezdirmesin kimseler e geleceğini vatanını milletini Kanlarla gözyaşları ile yoklukla kurulan cumhuriyeti Canımızdan ayıramayız sahipsiz bırakmayız Atatürk'üm Senden aldığımız bu nâdide kutsal emânet i Seninle özdeştir cumhuriyet seninle ebediyen yaşar Bu yoldan ayrılıp giden kendini kaybeder aklını şaşar Gerçekleri bilen sana koşar mutlulukla sevginle coşar Gönüllerde taht kurmuşsun yerin ordadır Atatürk'üm Sığmaz insanın içindeki güzellikler ilhâm verirsin taşar Yolundan gidenler kalmaz karanlıklarda darda Sana dil uzatanlar kalır batar balçıkta çamurda Görkemli Anıt kabrinle dururken başkentin Ankara da Saygıyla anarız Kalbimizden eksilmez yerin Atatürk'üm Unutmak mümkün değil seni yaşadığımızda her anımızda Yaşayacaktır ebediyet e kadar kurduğun cumhuriyet Canla başla çalışalım yılmayalım el ele gösterelim gayret Tüm dünya âlem görsün umsun beklesin bizlerden medet Başımız ataç yüreğimiz e nakışsın ilmek ilmek Atatürk'üm Senin mekânın nurlarla doludur Tanrı katında oldu cennet Nafiz YILMAZ
HAKİKAT SIRRINI AÇIPTA ÇÖZMEYE HAKİKAT SIRRINI AÇIPTA ÇÖZMEYE NE DİL YETER NE DE BİR SÖZ EFENDİM KAMİL OLUP TA BU SIRRA ERİŞMEYE NE ATEŞ YETER NE DE BİR KÖZ EFENDİM BİZİM YOLUMUZ ŞAH-I MERDANIN YOLU EKSİLMEZ BİZLERDEN HİÇ O YÜCE DOLU SEVGİSİ OLMAZSA KÃİNATIN SONU ALİ?YE VARMAYA ÖZ YETMEZ EFENDİM HAK ONU YARATMIŞTIR HAK ONDADIR ELİNDE ZÜLFİKAR BOYNUNDA İMANDIR MUHAMMEDİN EMANETİ ONUNLADIR ALİ?YE VARMAYA YÜZ YETMEZ EFENDİM YILMAZ?IM KUL OLURUM ALİ AŞKINA YARDIM EYLER DARDA KALANA DÜŞKÜNE ALİ?Yİ SEVENLER ÇIKAR HAK KÖŞKÜNE ALİ?YE BAKMAYA GÖZ YETMEZ EFENDİM Nafiz YILMAZ
BU DÜNYA: Doğruyu söylemek kâr etmiyor Hainin fesadın olmuş bu dünya Dost görünenler şeytan sıfatında Fitnenin kalleşin Olmuş bu dünya Maske ile saklıyorlar yüzünü Haram a dikmişler aç gözünü Kaybeden çok benliğini özünü Uğursuzun fetvazın Olmuş bu dünya Çalıp çırpıyorlar yetim hakkını Yalanla çeviriyorlar çarkını Anlamıyor kimse olanın Farkını Namussuzun vefasızın Olmuş bu dünya Yılmaz'ım yaşadım bire bir bunu Yoksulun evinde yok ekmeği unu Nasıl bitecek bozuk düzenin sonu Nağmerdin kahpenin Olmuş bu dünya Nafiz YILMAZ
DEĞERİMİZ BİLİNSİN Ölüm nedirki Kaşla göz arasında Anlamsız bir duygu Kifayesiz bir anlatım Buslatın gülüşü Celladın başımızda Salladığı yağlı ilmek Yok korkumuz Bozulmaz direncimiz Kâbusmu ? Vız gelir Asıl bizi korkutan Ölmek değil Ölmemekten korkmak İşte budur Sevgisizlik Karanlık vicdanların Ürpertisi Kızıl kıyametin Arş'a çıkan Zulmün yer yüzünü Nefretle kinle Kapladığı Korkunç sesi Rüyalarımızda Karabasan Cinnet fedayisi İblis maskesi Oldu Şafak vakti şahitti Bir avuç göz yaşı Emek kadar kutsal Ekmek kadar Namuslu Soğuk omuzlarımızdan Akan terler Şeref madalyası DENİZ'İM HÜSEYİN'İM YUSUF'UM Fark etmez Gocunmak biz'e İdam mangası Fırsat bekliyor Son sigaramızı içiyoruz Dünya'ya son gözle Bakıyoruz Suçumuz insanlık mücadelesi Çiyanların somurtan Yüzünde İğrençliği küstahlığı Görüyoruz Son kez babamızı anamızı Vatanımızı yoksul Halkımızı birde üzerlerimizdeki Kapşonlu yıpranmış Parkelerimizi uzamış Sakallarımızı düşünüyoruz Bir boşluğa sallıyoruz Üç arkadaş cesurca Kahramanca birbirimizi Değerimiz bilinsin Diye Susuyoruz haykırıyoruz Dört duvarlara Devrim andımızı Onurlu mücadelemizi Gözlerimiz dalıp giderken Veriyoruz son nefesimizi Nafiz YILMAZ
GERÇEKLERİ GÖR İBRET AL BAK KANLI SİVAS Bu kara lekeyi kazıyıp çıkmaz silmedikçe İçerimizde bitmez bu nefret bu yas Katilleri kollayıp bağrında sakladıkça Temiz e çıkamazsın bunu bil ki Sivas ULU PİR SULTAN I acımadan astırtansın Hınzır paşalar namertler yaratansın Yiğitler ozanlar yetiştirmiş diyarsın Yakıştı mı bu vahşet söyle sana Sivas Otuz yedi candı alev alev yanan kül olan Var mıdır HAK nezdinde kitabında insana kıyan Canidir alçaktır gözünü kırpmadan canlar alan Neden sustun seyirci kaldın sessizce Sivas Tarihe yazıldı ibretin katliamın sayfası Vuruldu tüm dünyaya iğrençliğin damgası Devlet sahiplendi kuvvetliydi yobazların arkası Hesabını ver bu bedelin hesabını ver Sivas Gökyüzü kapkara bir is e duman a büründü Madımakta yandı ateş ciğerler köze döndü İlimin geleceğin aydınlığı körlendi söndü Sendemi kahpelere hainlere eş oldun Sivas Gözümüz yaş akar yüreğimiz hüzünle dolu Gelecek elbette ortaçağ karanlığının sonu Bir köşeye yazdık zulmü unutmayacağız bunu Yakışmadı bu kanlı katliam sana yakışmadı Sivas Suçsuzdu günahsızdı masumdu canlar Otuz beş gülümüze acımadan kıydı yobazlar Onlar dava uğrunda hepsi PİR SULTAN oldular Bunu yaşarken görmedin mi kör mü kaldın Sivas Yaşadık acılar bitmedi Maraş ta çorumda gazide Gizlenemez kapanmaz bu davalar asla hiç mazide Kerbelâdan bu güne kadar her zaman dilimizde Cumhuriyete yer göstermiştin yazık ki; sana Sivas Nice ozanlar şiirler ağıtlar türküler yaktı adına Böylemi erecektin kara yazgıyla sen böyle muradına Yılmaz'ım derim ki; yetişseydik her yanan canın imdadına GERÇEKLERİ GÖR İBRET AL BAK KANLI SİVAS Nafiz YILMAZ
Bu dünya Namerdin kahpeninmiş gibi görünsede aslında dünyayı ayakta tutan gizli kahramanlardır Nafiz Yılmaz can güzel şirlerinizin devamını diliyorum
yüreğinize hitap edebildimse ne mutlu bana sevgi limanım seninde adının sevgi olması sevgiye verilen kıymeti perçinliyor limanımda sığınılacak dost sevecenliğini insanlığı anlatıyor sevgi dostluk paylaştıkça güzelleşir muhabbet kaynaşır söz sükuttan dahada kıymetleşir eyvallah can dost ATATÜRK sevdamız boynumuzun borcu yüzümüzün akıdır bu günümüzün aynası yarınımızın farkıdır.
dostlukların güzelliklerin yaşandığı yerde şiirlerde bitmez temenlilerde gülüş can heleki kaynağı muhabbet hoş görü ise var olmak sevgi ise kardeşlik ise birlik ise beraberlik ise şiilerde bitmez dillerde iyilik yaşanır kalplerde büllur ırmaklar akr gönüllerde sağolasın iline ve samimiyetine can dost
DİYETİNİ ÖDETTİLER Sefaletin diz boyu yaşandığı zamandayız İyiliklerin yok edilip kötülüklere yer açıldığı Sözün kıl kadar değerinin olmadığı Küfrün sevap doğruluğun mubah sayıldığı Başımızda dönen türlü belalar Yaşam boyu çekilen kahır işkenceleri Yok ki; eşim dostum can yoldaşım seninle düşmanlığım Bir alıp veremediğim nedir bu hiddet tavırları Nedir, aramıza sokulan kardeşlik kavgaları Diyetini ödettiler, hesabımızı bir kuruş'a kestiler İnsan varlığı gözüyle görmeden umursamazcasına Şöyle bir hatırlıyorum da, bundan yirmi yıl öncesinde Bir dilim ekmeği paylaşmak bir yudum suyu beraber içmek varken Zalimlerin katmerlice türediği cellâtların çoğalarak baş kestiği Daha düne kadar esamisi okunmayan varlığı bile hissedilmeyen Haydutlar eşkıyalar kan kudasıcalar Ömrü harap olasıcalar sürüneniceler kodoşlar sarmış dört bir yanı Diyetini ödettiler, çaresizliğimizin emeğimizin Arın teri döktüğümüz göz nuru ile işlediğimiz Gece gündüz çalışarak bir yavan kuru aş'a muhtaç Perişan ser sefil bir köşeye itilmiş Yoksulluğun duygularla karışan gözyaşı damlalarında Diyetini ödettiler, haklarımızı gasp ettiler çalarak yok sayarak Onlar, zevkle sefayla saltanatla utanmadan gezerlerken Lüks gazinolarda galeryalarda tatil köylerinde Onlar, fakir halk'a belini büken taşınmaz yükün bedelini ödettiler Nafiz YILMAZ
GAM Bir canlı doğmuşuz anamızdan Helal sütünü emmişiz Haram geçirmemişiz boğazımızdan Doğruluğu hazine görmüş yeğlemişiz Ama karanlıklar girdabında Döndükçe ızdıraplar sarmış Yakamıza yapışan kötü kader İsyanımıza ortaktır gam Bin beterdir çektiklerimiz Ayrıcalıklı olmayan zır bela Yosun tutmuş taşlarda saklıdır Gizlenir hapseder gam Çilekeş ömrümüzün arsızlığıdır Bir dağ başında kuytu kara çalı köşesinde Derelerde tepelerde bozkırlarda Yıkık virane harabesinde Aldatılan her söz söylendiğinde İçerimizde var olandır gam Görülmediğini sandığımız Perişan parçalanmış duygularımızda Bırakıp gitmek istercesine deli baş Akılsız feryat adı her ne olursa olsun Her dakikasında her saniyesinde Söküp de atamadığımız gam Nafiz YILMAZ
sağolasın oktayım beğendiğine çok sevindim dostlarımın beğenmesi beni mutlu eder dostlarımında sevilmesi beni mutlu eder canım kardeşim sağolasın
Görülmediğini sandığımız Perişan parçalanmış duygularımızda Bırakıp gitmek istercesine deli baş Akılsız feryat adı her ne olursa olsun Her dakikasında her saniyesinde Söküp de atamadığımız gam yuregıne saglık abım ıkı sıırde mukemmeldı yazmıssın gene dagladın yuregımı eksık olma bızım duygularımıza tercuman oluyosun saol abım
SİZDE DUYGULARINIZLA BANA İLHAM KAYNAĞI OLUYORSUNUZ DİLEK CAN SEVGİDEN İYİLİK İYİLİKTEN ŞEVKAT DOĞAR BEN İSTİYORUMKİ TÜM CANLAR İÇİN GÜZELLİK DOĞSUN BİRLİK DOĞSUN PARÇALANMA OLMASIN SAĞOLASIN DİLEK TEMENLİLERİN DUGULARIN İÇİN.........EYVALLAH