Müzisyen Kazim Koyuncu 25 Haziran 2005`te kanser hastaligina yenildi.........

Konu, 'Serbest bölge' kısmında kigi12 tarafından paylaşıldı.

1. kigi12

kigi12 Daimi Üye

Müzisyen Kazim Koyuncu, 2005 yilida kanser tedavisi gördügü hastanede yasamini yitirdi...

1972 yilinda Artvin`ni Hopa ilcesine bagli Sugören köyünde dogan Kazim Koyuncu, müzige ortaokul birinci sinifta mandolin calarak basladi.
    Cocuklugu "üstadim" dedigi, Kemenceci Yasar lakabiyla taninan, Yasar Turna`nin yaninda gecti. istanbul`a üniversite egitimi icin geldikten sonra, müzikle yogun olarak ugrasmaya basladi. 1992`de profesyonel müzik yasamina gecti. Türkiye`nin ilk laz-rock grubu olan "Zugasi Berepe" yi (denizin cocuklari) kuran Koyuncu, bu grupla 1995`te "Va Miskunan" (bilmiyoruz), 1998`de de "Igsaz" (gidiyor) isimli albümleri yapti. 1998`in sonunda Zugasi Berepe`nin dagilmasinin ardindan tek basina müzige devam etti ve "Salkim Sögüt" isimli projenin ikincisinide üc sarkiyla yer aldi. 2001 yilinda ilk solo albümü "Viya" yi cikardi.
    Ikinci sola albümü "Hayde" yi nisan 2004`te cikardi. Karadeniz müziginin güclü temsilcilerinde Fuat Saka, Volkan Konak ve Bayar Sahin ile birlikte düzenledikleri, büyük ilgi gören "Hey Gidi Karadeniz" konserler dizisininde öncülügünü yapti...

Genc sarkici konusmasinda, " duyarli bir sanatci olarak dertleri hissediyorum. Kanser de oldum artik. ben kanserden cok korkan bir insandim...

"Kanserim ve Korkmuyorum. Sadece beni sevenleri ve özgürlügümü düsünüyorum. Ölüm kücük bir sey, ama hastalik sizin özgürlügünüzu sinirliyor"... demisti...

Not:özür dilerim basligi yanlis yere acmisim.. ozanlarimiz olacakti

2. nevzat52

nevzat52 Daimi Üye

paylaşım ,ç,n sağol emeğine sağlık ayfer :grin: :grin:

3. pınar__

pınar__ Daimi Üye

paylaşımın için çok tşklerr ..emeğine sağlık ...

4. yorum62

yorum62 Daimi Üye

sevgli sairceketli cocuk kazım koyuncu bugun seni sonsuzluga yolculadıgımız gün 25 haziran belkide bu tarihi hiç sevmeyecem belki ama inan seni sevmekten vaz geçmeyeceyiz buna inan hani bir konserinnde şöle demiştin ya sevgi büyütüyorum işte tüm sevgileri senin ve seni seven bütün hayranlarının yüreginde büyükmek üzere abiciğim ....
    seni tüm yüregimizle seviyoruz ve önünde saygıyla egiliyoruz....

yüregimizin en kuytu yerinde sen varsın
    gözlerimizin o güzel ışıgında
    ve biliyormusun sen kimsin
    sen şair ceketli cocuk kazımsın
    yüregimizde ki sevgiyi büyüten
    kavgadaki asi türkülerimizsin
    en büyük devrimci sanatçısın
    ve biliyormusun yüregimizde hep yeniden dogacaksın
    sevgiyi senle büyüttüğümüzde....
    seni asla unutmayacagız....

paylaşımın için saoal can

5. alevininhasi