Muhammed(sav)_ HZ Ali Birliği...

Konu, 'ALLAH'ın Arslanı. Hz. Ali' kısmında seyduna_34 tarafından paylaşıldı.

1. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

Hz Ali bir gün rahatsızlandı.Eşi Hz. fatma dan babasına gidip durumu iletmesini istedi..

HZ Fatma. Rasullahın yanına gitti Hz Ali nin rahatsızlandığını ,iyileşmesini sagmalası icin ilac istediğini iletti..Muhammed sav evinden cıkıp mescide gitti ..

Rasullah: ''Ey dostlar! Ali sayrı oldu ,döşeğe düştü uzman bir hekime ihtiyac var'' dedi. Yahudiden dönme olan Abdulsselam adında biri öyle bir hekim tanıdığını söyledi:''onu getirelim gereğini yapsın '' dedi..

Muhammed sav hekime Lutfedip Ali'ye ilac ver ,selman seni Ali ye götürsün diye rica etti.

Hekim''Ben Ali'nin evine gidemem;saygım buna engel olur, ben kimim ki Ali'nin eşiğine basayım,beni bağışla diyerek özür diledi..

Muhammed sav O zaman ''bana ilac ver'' deyip,kolunu hekime uzattı ,Hekim nabzına baktı,nabız hızlı hızlı vuruyordu.Hekim'' bu nabız atışlarının bel agrılarının işaretidir.Hasta bir yıl yatmak zorundadır'' dedi. Muhammed: Sen şifa olacak ilacı bana içirirsen Ali iyileşir'' buyurdu. Hkeim Muhammed sav 'e serbet icirdi ve gitti. Muhammed'savin ictiği şerbet HZ Ali 'nin iyileşmesini sağladı .hekim durumu Abdusselam dan ögrenince butun yakınlarıyla birlikte İslam oldu. Bu şerbeti Hz Ali icmemişti .Demekki ikisi arasında bir ruh birliği vardı...

Ne dirliktir ey inanan bu dirlik..

Ola sağlıkla hastalıkla hem birlik..

Ehl-i sunnetin 4. Mezhepten İmamından biri olan Ahmet B. Hanbel, Musned'in Şu hadis-i Şerifi yazıyor...

''HZ.PEYGAMBER söyle buyurmuştur: Hz Adem yaratılmadan önce tek nur idik;Hz Adem'in alnındaki nur ikiye bölünmüş ve birisi benim, birisi de Ali'nin alnında doğmuştur''.

Yine Hz.Muhammed sav buyuruyor ki:

Ya Ali ALLAH TEALA beni ve seni bir nurdan yarattı.Beni peygamber ,seni İmam olarak secti.Senin İmamlığın kim yok sayarsa benim paygamberliğimi İnkar etmiş olur. Buna kim inanmazsa Beni Peygamber bilmiyor demektir. Ben sana İmam'sın diyorum;sen benim halifimsin ;sen elbette ALLAH'ın huccetisin

Kudret kandilinde parlayı duran.
    Muhammed Ali'nin nurudur vallah.
    zuhur edip küffar askerin kıran..
    Elinde zülfikar Ali'dir bilah..

2. sessiz-okyanus

sessiz-okyanus Daimi Üye

emeğine yüreğine sağlık canım çok güzel paylaşım olmuşşş

3. fairy44

fairy44 Daimi Üye

Teskkür ederim bu güzel paylasim icin yüregine saglik ..

4. semasema

semasema Yeni Üye

gerçekten çok etkileyici paylaşımınız için teşekkürler

5. kartal1977

kartal1977 Daimi Üye

cok güzel bir paylasım emegine saglık

6. sesiz_kral

sesiz_kral Daimi Üye

güzel paylaşımın için çok tesekkür ederim

7. sessiz

sessiz Aktif Üye

Bu tür menkıbeleri degilde altında yatan gercekleri verilmek istenen mesajları alabilmek önemlidir diye düşünüyorum yoksa menkıbeye baktıgımızda tamamen akıl dışı bir durum

Hekim Hz.Ali ye saygısından evine gitmezmiş onun yerine ilacı Peygambere içirtmiş, neyin saygısı böyle sacmalık olur mu ?

Menkıbe altında verilmek istenen mesaj ise Hz.Ali ile Peygamber arasında muazzam bir birlikteligin oldugu Alevilerce bilinen ve uygulanan Musayiplik olgusunun taliplere aşılanma amacıdır,

Yoksa tabi ki böyle bir olay yaşanmamıştır (BENCE)

8. suskunyurek

suskunyurek Daimi Üye

sevgili kizilbas ben diger meshepler falan ilgilendirmiyor alevilikte meshep degildir/

MESHEP NEDIR BILMEYIZ YOLUMUZ VARDIR

bu soze itirazin varsa o zaman alevi onderlerinin ulularinin sozune itiraz ediyorsun demektir. Bunu ben degil yol onde...rleri soylemis.

Alevilik meshep degildir hele hele islamin meshebi hic degildir. 12 imamlar ve kerbela ise haksizliga ugradiklari icin aleviler sahiplenmistir ve yol onderlerimiz degildir. sayfası olan bu adam gelmiş facede bunu yazıyor bu ne kadar doğru

Sayfayı Paylaş