Lider Diyor'ki

Konu, 'Atatürk'ün Hayatı Ve Anıları' kısmında seyduna_34 tarafından paylaşıldı.

1. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

*** Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk Milletine canımı vereceğim.

***Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.

***Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler eirir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.

***Beni görmek demek ille de yüzümü görmek demek değildir.Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu yeter.

***Benim Türk Milleti için yapmam istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır.Benden sonra, beni sevmek isteyenler, bu temel mihver üzerine akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.

***Büyüklük odur ki kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın... Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin.Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, seni yoldan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen burada direneceksin önünde sonsuz engeller yığılacaktır. Kendini büyük değil,küçük araçsız hiç telakki edecek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacak, ondan sonra sana büyüksün derlerse bunu diyenlere güleceksin...

***Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir.Büyük Türk Milleti' nin bu yoldaki hızını, her vasıtayla arttırmaya çalışmak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir.

***Ben diktatör değilim. Benim kuvettim olduğunu söylüyorlar.Evet bu doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim.

***Çalışmak demek, boşuna yorulmak demek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik her türlü uygar buluşmalardan azami derecede istifade etmek zorunludur.

***Sizler, yani yeni Türkiye' nin genç evlatları ! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz...Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan , yorulmadan yürüyecektir.

***Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.

***Bu ulusu ben değil içimizdeki ruh, damarımızdaki kan kurtarmıştır.

Mustafa Kemal ATATÜRK

LİDER DEDİĞİN

***HER KİM OLURSA OLSUN İNSANLARA DEĞER VERMELİ

***HEDEFLERİ GİBİ, SEVDALARI GİBİ ATATÜRK GİBİ OLMALI... OLDU MU VATAN ÖLDÜ MÜ EFSANE OLMALIDIR.

***KONUŞMAYI VE DİNLEMEYİ BİLMELİDİR.

***HERŞEYDEN ÖNCE KİM OLDUĞUNU BİLMELİ VE KENDİNE GÜVENMELİDİR.

***ÖNDE YÜRÜYEN DEĞİL, YOL GÖSTEREN OLMALIDIR.

***MÜTEVAZİ OLMALIDIR....

Sayfayı Paylaş