Küresel ısınma........ okuyun..

Konu, 'Bilim ve Teknoloji' kısmında Alevi_Kaptan tarafından paylaşıldı.

1. Alevi_Kaptan

Alevi_Kaptan Admin Yetkili Kişi

KÜRESEL ISINMA NEDİR?

Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin tümü için kullanılan terimdir.

KÜRESEL ISINMANIN SEBEPLERİ

Küresel ısınmanın temel nedeni, özellikle sanayileşen ülkelerce yoğun olarak atmosfere salınan -karbondioksit (CO2) başta olmak üzere- sera gazlarıdır. Bu gazların yoğunluğunun artmasının sonucu olarak güneş ışınları atmosferde daha çok tutulur ve yeryüzü sıcaklığı artar.

KÜRESEL ISINMANIN SONUÇLARI

Sıcak hava dalgaları, seller, kasırgalar, yangınlar, kuraklık ve bunların sebep olacağı hastalıklar yüzünden milyonlarca insan ölecek.

Dünyadaki pek çok canlı türü yok olacak.

Bitki örtüsü azalacak. Dünyanın büyük bölümü çöl olacak.

Küresel ısınmanın getireceği sıcak hava dalgaları, seller, kasırgalar, yangınlar ve kuraklık özellikle yoksulları çaresiz bırakacak.

Deniz seviyesi yükselecek, birçok ülkenin deniz seviyesindeki bölümleri sular altında kalacak.

Fırtınalar, Pasifik bölgelerinde görülen doğa olayları, Muson yağmurları sayısı giderek artacak.

NELER YAPILABİLİR?

Ülkeler bazında geniş önlemlerin alınması, en geniş kapsamlı önlem. Doğru enerji kaynaklarının kullanılması, fosil yakıttan uzak durulması bu önlemlerden birkaçı… Kyoto Anlaşması, bu yöndeki en ciddi girişimdir. Ülkelerin karbon salınımlarına kısıtlama getirmiştir. Anlaşmayı imzalamayan ülkeler arasında Amerika ve Türkiye de bulunmaktadır.

Bununla birlikte, dünya üzerinde üretilmiş enerjiyi kullanan herkes, basit bireysel önlemler alarak küresel ısınmaya kattığı yükü azaltabilir.

GLOBAL WARNER NE YAPACAK?

Global Warner ekibi, tüm dünyada küresel ısınmaya karşı bilinçlendirme çalışmaları yürütecek. Çevre duyarlılığını, bir insanlık geleneği haline getirmek için dünya çapında ulaşabildiği herkesi uyaracak. Yapacağı dünya turuyla, hükümetlerin de dikkatini küresel ısınmaya karşı alınacak önlemlere çekmeye çalışacak. Oluşum, kendisine Global Warner diyen ve çevresindekini de uyarmayı görev edinecek bireylerle büyüyecek…

http://www.globalwarner.org/kuresel

2. kigi12

kigi12 Daimi Üye

güzel bi konuya deginmissin erkan. benimde gelecek ile ilgili en büyük endisem bu diyebilirim. cocuklarima baktigim zaman, yasanacak bir dünya birakmadik onlara........ aklima cok kötü seyler geliyo ya bi türlü anlatamiyorum hislerimi.......

3. Kutup Yıldızı

Kutup Yıldızı Daimi Üye

çok güzel bir konuya değinmişsin gerçekten insanlık olarak görevlerimizi yapmalıyız bu konu hakkında bende söyle bir şey duymuştum küresel ısınma etkisiyle doğal olarak arılarda etkileniyormuş ve ölmeye başlamışlar einstian eğer arılar ölürse insanlık 4 yıl yaşar demiş sevmediğim böcekleri birden sevmeye başladım :roll:

4. hakangs52

hakangs52 Daimi Üye

Can paylaşımın için teşekkürler emeğine sağlık.Umarım bu geleceğimizi tehdit eden soruna karşı daha duyarlı hale geleriz...

5. gizem

gizem Daimi Üye

gerçekten çok güzel bir konu...bu konuda bir çok dşüncem war ama bn bu konudan sadece şunu çıkarıyorum..insan ettiğini bulur...

6. huseyin mert

huseyin mert Daimi Üye

küresel ısnma allah sonumuzu hayor etsin ne diyim yaptığımızı cekiyoruz belkide cekeceğiz insan oğlu olarak ama en azında bundan sonra olacakları görüp ona göre hareket etmeliyiz ama nerdeeeeeeeeeeeeee

7. seyduna_34

seyduna_34 Daimi Üye

[align=left][​IMG] Küresel ısınma, kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama yüzünden Tuz Gölü'nün 90 yılda yüzde 85 küçülmesi nedeniyle Beyşehir Gölü, Türkiye'nin ikinci büyük gölü oldu.

Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Semih Ekercin, doktora tezi çalışmaları kapsamında Tuz Gölü ve Beyşehir Gölü'nün kıyı çizgilerinde yaşanan değişimleri incelediğini söyledi.

[​IMG] Bu çalışma kapsamında NASA'dan bile destek aldığını vurgulayan Ekercin, son yüzyıla ait ABD, Japonya ve Fransa uydu görüntüleri ile askeri haritaları inceleyerek göllerdeki küçülmeyi tespit ettiğini, Türkiye'nin ikinci büyük gölü olarak bilinen Tuz Gölü'nün 1915 yılında haritalara göre 216 bin 400 hektar olduğunu ifade ederek, ''Tuz Gölü o yıldan bu yana ciddi anlamda küçüldü. Tuz Gölü'nün su yüzey alanının 1987 yılında 92 bin 600 hektara gerilediğini tespit ettim. 2005 yılında da gölün suyla kapladığı alanın 32 bin 600 hektara gerilediği uydu fotoğraflarıyla açıkça görülebiliyor. Kuraklık, bilinçsiz tarımsal sulama, göle ulaşan kaynakların kuruması gibi etkenler adeta gölün sonunu getirdi" dedi.

[​IMG] Tuz Gölü'nde suyla kaplı alanının 30 bin hektara kadar gerilediğini vurgulayan Ekercin, ''Türkiye'nin üçüncü büyük gölü olarak bilinen Beyşehir Gölü'nün kapladığı alan ise 65 bin hektardan 50 bin hektara geriledi. Buna göre suyla kapladıkları alanlar olarak ele alındığında Beyşehir Gölü 50 bin hektarlık alanıyla Tuz Gölü'nden oldukça büyük. Özellikle 2000 yılından sonraki uydu görüntüleri incelendiğinde göllerin büyüklük sıralamasının değiştiği görülüyor. Artık Türkiye'nin ikinci büyük gölü Beyşehir Gölü oldu" değerlendirmesinde bulundu.
    AA

8. prkacin

prkacin Super Moderator

Bu kadar kapsamlı araştırma ve paylaşımınıza çok teşekkürler.

Selamlar.

9. gülüş

gülüş Daimi Üye

hepimizi ilgilendiren bu güzel paylaşım için teşekkürler

10. sanem_62

sanem_62 Daimi Üye

Biz bu sonu kendimiz hazırladık .Bir nevi kendimizi intahar ettik ,Herkes suçlu herkes katil ! şimdi ise kimse ah vah etmesin . Artık ölümü bekleyen hasta modundayız belki bizler bu hastalık sürecinde bir yudum su bulup içeriz fakat gelecekteki çocuklarımız için bu imkansız !! Bari bundan sonra biraz daha dikkatli olmaya davet ediyorum hepimizi Timsah gözyaşları dökmeyelim ! Ne dersiniz ?

11. tercandağları

tercandağları Daimi Üye

ZATEN ŞU AN TÜRKÜYE,YE BAKARSAK ENDİŞEYİ BİNE KATLIYOR DÜDÜN ŞELALESI ,TUZ,GÖL,ORMANLAR VE Bİ COKLARI GELECEĞİMİZ KENDİ ELERİMİZLE YOK EDİYORUZ.

12. sesiz_kral

sesiz_kral Daimi Üye

bu güzel bilgin için tskler can :lol: :eek:k :lol:

Sayfayı Paylaş